کشف سیاره‌ای پر از آب در خارج از منظومه شمسی-راهبرد معاصر
احتمال وقوع طوفان لحظه‌ای در تهران علت مسمومیت تعدادی از اهالی رضوانشهر چه بود؟ تمدید مهلت پذیرش اسناد بستری مشمول تأخیر بازنشستگان کشوری تا پایان شهریورماه چه تعداد زائر ایرانی در عربستان حضور دارند؟ ۴ تذکر ضروری درباره "بار حجاج ایرانی" در فرودگاه مدینه سامانه ثبت‌نام اسکان تابستانه فرهنگیان باز شد واکنش وزارت بهداشت به سخنان ظریف درباره واکسن کرونا رصدعملیات بازرسی مقر منافقین درفرانسه به‌طور زنده توسط ایران مذاکره با طرف عربستانی برای مشارکت حجاج ایرانی در انتخابات اعلام زمان انتخاب رشته دانش‌‌آموزان+ جزئیات تشکیل پرونده قضائی برای سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور/ شناسایی اموال مالک کوروش کمپانی جزییات پرداخت «بیمه سلامت» بابت هزینه دستگاه، نوار و سوزن تست قند خون توضیح هواشناسی درباره افزایش اشعه UV در کشور هشدار سازمان بازرسی به شبکه بانکی درباره نرخ سود سپرده‌ها دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد امروز منتشر می‌شود

کشف سیاره‌ای پر از آب در خارج از منظومه شمسی

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از مولکول‌های مبتنی بر کربن در اتمسفر یک سیاره مملو از آب در خارج از منظومه شمسی رصد کرده که احتمالا نشان دهنده وجود حیات در آن است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 12
کد خبر: ۲۰۳۸۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ این سیاره خارج از منظومه شمسی که K ۲-۱۸ b نامیده می‌شود یک هدف مهم برای ستاره شناسان در جستجوی حیات ورای منظومه شمسی هستند، زیرا تحقیقات و مشاهدات پیشین با تلسکوپ فضایی هابل حاکی از آن است که سیاره احتمالا یک اقیانوس یا جهانی از مملو از آب مایع باشد. شعاع سیاره K ۲-۱۸ b حدود ۲تا ۳ برابر بزرگتر از زمین است که در فاصله ۱۲۰ سال نوری از منظومه شمسی فاصله دارد.

نتایج بررسی‌های جدید نشان دهنده ردی از دی اکسید کربن و متان در اتمسفر K ۲-۱۸ b بدون وجود آمونیاک است. این امر احتمالا حاکی از آن است که یک اقیانوس آب زیر اتمسفر غنی از هیدروژن سیاره وجود دارد.

نیکو مدهوسودهان مولف ارشد پژوهش از دانشگاه کمبریج در بیانیه‌ای اعلام کرد: یافته‌های ما اهمیت محیط‌های قابل زیست در جستجو برای حیات در نقاط دیگر را نشان می‌دهد. به طور معمول تحقیق درباره حیات روی سیاره‌های خارج از منظومه شمسی روی سیاره‌های صخره‌ای کوچک‌تر متمرکز است، اما سیاره‌های مملو از آب بزرگتر برای مشاهدات اتمسفری مناسب‌تر هستند.

حجم K ۲-۱۸ b حدود ۸.۶ برابر زمین است. این سیاره در فاصله‌ای از ستاره سرد منظومه خود قرار دارد که از حیات پشتیبانی می‌کند. K ۲-۱۸ b نمونه‌ای از یک سیاره است که اندازه آن مابین زمین و نپتون است. / اسپیس

ارسال نظر