سازمان ملل از ارسال بمب‌های خوشه‌ای آمریکا به اوکراین ابراز نگرانی کرد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

سازمان ملل از ارسال بمب‌های خوشه‌ای آمریکا به اوکراین ابراز نگرانی کرد

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد امروز (سه‌شنبه) گفت که سازمان ملل نسبت به تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین بسیار نگران است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۸ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 12
کد خبر: ۲۰۳۸۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ ایزومی ناکامیتسو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و نماینده عالی این سازمان در امور خلع سلاح گفت: گزارش ارسال و استفاده از مهمات خوشه‌ای در جنگ اوکراین بسیار نگران‌کننده است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل مکرراً خواستار توقف فوری استفاده از مهمات خوشه‌ای شده است.

این مقام سازمان ملل که این اظهارات را در نشست شورای امنیت با محوریت اوکراین مطرح کرد، افزود: این تسلیحات باید به تاریخ بپیوندند.

در اوایل سال جاری، واشنگتن از تصمیم خود برای ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین خبر داد تا کی‌یف از آن‌ها در ضدحمله علیه روسیه استفاده کند. آمریکا دلیل این کار را کمبود مهمات غیرخوشه‌ای در انبار‌های خود عنوان کرد.

مهمات خوشه‌ای از صد‌ها بمب کوچک نارنجک‌مانند تشکیل شده‌اند که از هواپیما یا توپخانه پرتاب می‌شوند. پس از پرتاب یا شلیک و با رسیدن به فاصله معینی از هدف، پوسته خارجی این بمب‌ها جدا شده و صد‌ها بمب کوچک بر فراز مساحتی معادل چندین زمین فوتبال گسترده می‌شوند.

این مهمات سلاح‌های خطرناکی هستند، زیرا احتمال خطا در آن‌ها بالاست. اگر این بمب‌ها از هواپیما رها شوند، عملاً سقوط آزاد دارند و ممکن است با تغییر مسیر به مناطق غیرنظامی اصابت کنند. علاوه بر این، حتی اگر هدف‌گیری کاملاً دقیق انجام شده و تمامی این صد‌ها بمب به هدف اصابت کنند، باز هم ممکن است بمب‌ها به‌صورت عمل‌نکرده در میدان‌های نبرد باقی‌مانده و تا چندین دهه بعد از پایان جنگ همچنان جان غیرنظامیان را تهدید کنند. / اسپوتنیک

مطالب مرتبط
ارسال نظر