پنتاگون به سراغ ساخت تسلیحات فضایی می‌رود

سند راهبردی پنتاگون نشان می‌دهد که آمریکا به دنبال تولید تسلیحات فضایی و تقویت دارایی‌های موجود در برابر حملات آتی و جنگ احتمالی با نیروهای فضائی چین و روسیه است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۱ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 18
کد خبر: ۲۰۴۳۹۰

به گزارش راهبرد معاصر. بر اساس سند راهبردی جدید وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون تسلیحات فضایی جدیدی را برای نبرد با نیروهای فضایی چین و روسیه در یک درگیری آینده تولید و مستقر خواهد کرد.

 

نسخه غیرمحرمانه این سند راهبردی که اخیراً منتشر شده، جزئیاتی در مورد نوع سلاح‌های فضایی در حال ساخت آمریکا ارائه نمی دهد اما تاکید زیادی بر اقدامات غیرفعال دارد؛ مانند ساخت ماهواره‌های جایگزین که می‌توانند پس از انفجار یا سوزاندن سیستم‌های مداری حین درگیری با دشمنی مانند چین یا روسیه مورد استفاده قرار گیرند.

 

به نوشته روزنامه «واشنگتن تایمز»، سایر اقدامات غیرفعال در این گزارش به عنوان «تاب‌آوری» توصیف شده و شامل مقاوم‌کردن ماهواره‌های موجود با قابلیت‌های پدافندی در برابر حملات یا از طریق قابلیت‌های حرکتی است.

 

دولت آمریکا همچنین قصد دارد دکنترل تسلیحات در فضا را از طریق ایجاد هنجارهای رفتاری در فضا انجام دهد و در راستای پیگیری دیپلماسی فضایی، آزمایش تسلیحات فضایی را که باعث ایجاد زباله‌های مداری می‌شوند، تعلیق کرد.

 

در این سند راهبردی آمده است که بودجه پنتاگون برای سال مالی ۲۰۲۴ شامل ۳۳.۳ میلیارد دلار است که بزرگترین بودجه برای عملیات فضایی تاکنون و شاهد افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال گذشته است.

 

طبق این گزارش، سند مذکور درباره تسلیحات فضایی آمریکا می‌گوید که این کشور به سیستم‌های شلیک فضایی یکپارچه برای بازدارندگی و نبرد نیاز دارد و اقدامات مقاومتی برای سیستم‌های فضایی جهت جلوگیری از حملات کافی نیست.

 

به نوشته واشنگتن‌تایمز، در این سند آمده است: «پنتاگون برای محافظت و دفاع از دارایی‌های فضائی و نیروهای مشترک خود و متحدان در برابر استفاده‌های خصمانه از فضا، به قابلیت‌های فضایی نظامی مشترک نیاز دارد».

 

بر این اساس، قابلیت‌های بیشتر جنگ الکترونیک، آگاهی از فضای نبرد و دفاع سایبری نیز در سند راهبردی جدید پنتاون نقش اساسی دارند.

 

پیش از این نیز «مارک کلی» فرمانده نیروی هوایی آمریکا گفته بود که چین در قدرت هوایی و فضایی خود آنقدر سریع پیشرفت کرده که توانایی نیروی هوایی کشورش برای بازدارندگی از طریق نیروهای متعارف در خطر است./ فارس

ارسال نظر