بلایی که آلودگی هوا بر سر زنان می‌آورد-راهبرد معاصر
تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی اعلام جزئیات تازه درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان وقتی پوست موز تبدیل به انرژی پاک می‌شود نورالینک برای آزمایش انسانی تراشه‌های مغزی خود در کانادا مجوز دریافت کرد بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل ماجرای خودکشی دانشجوی دختر دانشگاه رازی چه بود؟  انتقال زباله‌های ساری به تهران صحت دارد؟ اعلام جرم سازمان بازرسی تهران علیه تعاونی‌های بدقول مسکن مهر معاون قوه قضاییه: سرقت به عنوان اولین جرم کشور شناسایی شده است هشدار آرایشگران درباره افزایش موارد قارچ پوستی ناشی از کوتاهی مو با ابزار‌های غیربهداشتی پنجشنبه‌ها برای بانوان کارمند این استان تعطیل اعلام شد+ جزئیات آخرین خبر از انتصابات در وزارت آموزش و پرورش هشدار نارنجی هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان / احتمال آبگرفتگی معابر بیمه تکمیلی بازنشستگان برقرار شد بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود

بلایی که آلودگی هوا بر سر زنان می‌آورد

آلودگی هوا به قلب و ریه ها آسیب می رساند، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 18
کد خبر: ۲۰۴۴۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، محققان دریافتند که بیشترین افزایش در بروز سرطان سینه در میان زنانی است که به طور متوسط سطوح بالاتری از آلودگی ذرات معلق (PM۲.۵) در خون شأن داشتند.

 

ذرات معلق از طریق اگزوز وسایل نقلیه موتوری، سوختن روغن یا زغال سنگ، دود چوب / سوختن پوشش گیاهی و انتشار گازهای گلخانه‌ای صنعتی آزاد می‌شوند. ذرات به قدری کوچک هستند که می‌توانند در عمق ریه‌ها استنشاق شوند.

 

«الکساندرا وایت»، سرپرست گروه اپیدمیولوژی محیط‌زیست و سرطان در مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی ایالات متحده، گفت: «ما شاهد افزایش ۸ درصدی در بروز سرطان سینه برای زنان ساکن در مناطقی با قرار گرفتن در معرض PM۲.۵ بیشتر بودیم. اگرچه این افزایش نسبتاً نسبی است، اما این یافته‌ها نشان می‌دهد آلودگی هوا با سرطان سینه مرتبط است.»

 

برای این مطالعه، محققان از داده‌های مطالعه رژیم غذایی و سلامت که بیش از ۵۰۰۰۰۰ مرد و زن بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۶ در آن ثبت‌نام کردند استفاده کردند.

 

زنان در این گروه به طور متوسط حدود ۶۲ سال سن داشتند.

 

محققان این زنان را تقریباً ۲۰ سال دنبال کردند و در طی آن بیش از ۱۵۸۰۰ مورد سرطان سینه تشخیص داده شد.

 

این تیم میانگین سالانه غلظت PM۲.۵ را برای محل سکونت هر شرکت کننده تخمین زد.

 

دانشمندان همچنین بررسی کردند که چگونه رابطه بین آلودگی هوا و سرطان سینه براساس نوع تومور متفاوت است. آنها تومورهای گیرنده استروژن مثبت (ER+) و منفی (ER-) را به طور جداگانه ارزیابی کردند و دریافتند که PM۲.۵ با بروز بیشتر سرطان پستان ER+ مرتبط است، اما نه تومورهای ER-.

 

این نشان می‌دهد که اختلال غدد درون ریز در این امر دخیل است. تومورهای ER+ شایع‌ترین تومورهای سینه هستند که در بین زنان تشخیص داده می‌شوند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده