کارشناسان سعودی خواستار لغو روادید با ایران شدند-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

کارشناسان سعودی خواستار لغو روادید با ایران شدند

دو نفر از کارشناسان نظامی و مسائل راهبردی سعودی تأکید کردند که باید روادید بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان لغو شود و همکاریها نیز گسترش یابد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 01
کد خبر: ۲۰۶۳۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، پس از گشایش فصلی جدید در روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان، کارشناسان سعودی تأکید دارند که باید روادید بین دو کشور لغو شود.


عبدالله العسیری کارشناس مسائل نظامی سعودی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور که از چند ماه پیش صورت گرفت، برآیند تمایل رهبران سیاسی دو کشور به سمت تقویت روابط است تا به سود منافع مشترک آنان باشد.


العسیری در ادامه افزود: پس از تلاشهای صورت گرفته بین دو کشور، باید روادید بین ایران و سعودی لغو شود. در این مرحله باید روادید گردشگری لغو شود. کما اینکه همکاری بین دو کشور، ابعاد مختلفی خواهد داشت تا در راستای منافع آنان باشد.


ایران و عربستان ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ و بعد از پنج دور مذاکره امنیتی در عراق (از فروردین ۱۴۰۰ آغاز و آخرین دور آن اردیبهشت ۱۴۰۱) و سه دور گفت‌وگو در عمان و وساطت‌های این دو کشور در نهایت در پکن به توافق رسیدند تا روابط دیپلماتیک را از سر بگیرند.


پیش زمینه این توافق سفر آیت‌الله رئیسی به پکن در بهمن ماه ۱۴۰۱ و هماهنگی‌های به عمل آمده از سوی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در سفرش به پکن و رایزنی‌های انجام شده مقامات چین با عربستان بود.


عیسی آل فایق که از کارشناسان مسائل راهبردی و امنیت بین‌الملل سعودی است، در این زمینه گفت: از ماه مارس گذشته، پس از امضای توافق از سرگیری روابط بین دو کشور، فصل تازه‌ای در روابط ایران و عربستان آغاز شده است.


آل فایق با اشاره به اینکه اجرای این توافق از همان زمان آغاز شده است، تصریح کرد: در راستای از سرگیری روابط دیپلماتیک، امکان لغو ویزای گردشگری وجود دارد.


وی با بیان اینکه منفعت اقتصادی، بُعد مثبت توافق ایران و عربستان است، خاطر نشان کرد: باید اجازه افزایش تبادلات تجاری را داد و به ارتباط فرهنگی بین دو ملت ادامه داد تا با آثار گردشگری دو کشور آشنا شوند.


این کارشناس سعودی با اشاره به لزوم اجرای توافقات امنیتی بین دو کشور، در پایان تأکید کرد: باید ادامه همکاری با طرف ایرانی را تضمین کرد تا امنیت در منطقه تقویت شود و به جای درگیریهای فرقه‌ای، از منابع طبیعی، انسانی و مالی آن، برای توسعه پایدار استفاده کرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار