آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

اتحادیه اروپا خواستار حفظ برجام شد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای ضمن تقاضا برای حفظ برجام، طرفین امضاکننده این توافق هسته‌ای را به انجام گفت‌وگوهای بیشتر ترغیب کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 30
کد خبر: ۲۰۷۱۹

به گزارش راهبرد معاصر ، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته (پنجشنبه) با صدور بیانیه‌ای خواستار حفظ برجام شد و طرفین امضاکننده توافق هسته‌ای ایران را به گفت‌وگوهای بیشتر ترغیب کرد.

 

پایگاه اینترنتی «میدل ایست مانیتور» گزارش کرد، این مقام عالیرتبه اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای گفت: «برگزاری گفت‌وگوها بر اساس شفافیت و احترام، بهترین شیوه رسیدن به درک است».

 

موگرینی تصریح کرد که کشورهای اروپایی در سالهای گذشته بر حفظ توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) متمرکز بوده است و به تمامی الزامات آن احترام گذاشته است.

با اینحال آنطور که خبرگزاری ایتالیایی «AKI» گزارش کرده است، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که هنوز اقدامات زیادی باید در زمینه حفظ برجام صورت گیرد.

 

موگرینی افزود که برنامه جامع اقدام مشترک یا همان (برجام)، تعمیم قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است و توضیح داد که این توافق هسته‌ای «یک توافق بین‌المللی یا دوجانبه نبوده استبلکه بخشی از مجموعه قطعنامه‌هایی بوده است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل درآمده است».

 

آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.

 

جمهوری اسلامی ایران نیز بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و در پایان یک سال، به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند، مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند و در همین راستا، اتحادیه اروپا در تلاش است تا اقداماتی را یرای حفظ برجام صورت دهد.

 

جمهوری اسلامی ایران تا کنون در دو گام از تعهدات خود کاسته و از ۱۶ تیرماه یک ضرب‌الاجل ۶۰ روزه دیگر برای محقق شدن تعهدات سایر طرف‌ها صادر کرده است. تهران گفته در صورتی که تغییری در وضعیت ایجاد نشود از ۶۰ روز دیگر گام سوم را اجرایی خواهد کرد.

منبع : فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار