غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک هسته‌ای در اروپا

مقام ارشد وزارت خارجه روسیه می‌گوید که اگر آمریکا موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد به اروپا ارسال کند، اقدام تلافی‌جویانه مسکو اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 16
کد خبر: ۲۰۸۷۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، ولادیمیر یرماکوف، مدیر واحد عدم اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه به آمریکا درباره عواقب ارسال موشک‌های میان و کوتاه‌برد به اروپا هشدار داد.

 

یرماکوف درباره این مساله گفت: توقف موقت و یکطرفه استقرار موشک‌های میان و کوتاه‌برد مبتنی بر زمین از جانب روسیه، مستقیما به آنچه آمریکا در این رابطه انجام می‌دهد، مرتبط است.

 

وی افزود: بیانیه‌های شفاف درباره اقدامات تلافی‌جویانه ما که مقامات روسیه در زمان اعلام ضرب‌الاجل مذکور صادر کردند، جای هیچ سوءتعبیری نمی‌گذارد.

 

دیپلمات ارشد روسیه همچنین با اشاره به اینکه تقابل کنونی بین روسیه و آمریکا، از سوی واشنگتن جرقه خورده است، تاکید کرد: به طور کلی، باتوجه به جوانب بن‌بست فعلی بین دو کشور، روسیه باید به منظور حذف یا دست کم کاهش عدم توازن موجود، اقدامات مشخصی در حوزه راهبردی اتخاذ کند.

 

یرماکوف تصریح کرد: به نظر من، از جمله این اقدامات می‌توان به استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در بلاروس در واکنش به رزمایش‌های هسته‌ای مشترک ناتو و همچنین انصراف از تصویب پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای اشاره کرد.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیش‌تر اعلام کرد که به‌دلیل عدم تایید سند این معاهده از سوی آمریکا، مسکو هم می‌تواند از آن خارج شود.

 

رئیس‌جمهور روسیه دراین‌باره ادامه گفته بود که «اقدامات روسیه در این عرصه باید رفتاری آینه‌ای در برابر آمریکا داشته باشد؛ زمانی که دولت‌ها این معاهده را امضا کردند، ما این را تصویب هم کردیم اما آمریکا چنین نکرد؛ از نظر تئوری، امکان پس گرفتن تصویب وجود دارد.»

 

در بیانیه منتشر شده توسط دومای روسیه نیز آمده است که کمیته امور بین‌الملل باید تا تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) درخصوص این مسئله تصمیم‌گیری کند./ مهر

ارسال نظر