هشدار ایران به غرب درباره استفاده از «مکانیسم ماشه»-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند
حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

هشدار ایران به غرب درباره استفاده از «مکانیسم ماشه»

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی با بیان پیامدهای صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران و استفاده از مکانیسم ماشه، گفت: اگر اروپایی‌ها دست از رفتار خصمانه خود با ایران برندارند، قطعاً جمهوری اسلامی از ان. پی. تی خارج می‌شود و ظرفیت غنی‌سازی‌اش را افزایش می‌دهد.
حسن هانی زاده؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 14
کد خبر: ۲۶۵۴۰۱

هشدار ایران به غرب درباره استفاده از «مکانیسم ماشه»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ابراز نگرانی‌های ادامه دار اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران در ماه‌های منتهی به غروب تحریم‌ها، تنها با یک هدف انجام می‌شود و آن طلوع تحریم‌های تازه علیه تهران با اتکا به ابزارهایی چون «مکانیسم ماشه» است. تکرار مکرر ادعاها و زیاده‌خواهی‌‌ها، آن‌ها را قابل اجرا و حفظ نخواهد کرد؛ اما آیا تروئیکای اروپا این گزاره را همچنان در دستور تصمیمات و اقدامات خود دارند یا تکرار آن صرفاً با هدف برهم زدن بازی و آغاز دور تازه‌ای از بی‌تعهدی در تعهدات خود است؟ شواهد نشان می‌دهد، گزینه دوم به واقعیت نزدیک‌تر است.

 

فرانسه، آلمان و انگلیس دوشنبه گذشته در بیانیه‌ای، دور تازه‌ای از ادعاهای خود علیه برنامه هسته‌ای ایران را به استناد گزارش تازه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تکرار کردند. این ادعاها با پاسخ محکم و قاطعانه جمهوری اسلامی ایران مواجه شد و امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد، اتهامات تروئیکای اروپا را علیه کشورمان در زمینه قطعنامه ۲۲۳۱ و پایبند نبودن تهران به تعهداتش ذیل برجام، رد کرد.

اروپا خواستار آن است با ارائه گزارش های نادرست از فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی به نوعی زمینه تقابل میان ایران با سایر کشورها و دنیای غرب را کلید بزند

 

بی تردید «هرگونه تهدید به اجرای مکانیسم ماشه نه تنها سازنده نیست، بلکه با واکنش قاطع ایران مواجه خواهد شد». این جمله را می‌توان مهم ترین بخش از نامه ایروانی به تروئیکای اروپا دانست. «مکانیسم ماشه» یا هر اقدام دیگری که جمهوری اسلامی ایران را از حقوق قانونی مندرج در برجام محروم کند، با قاطعانه‌ترین واکنش تهران مواجه می‌شود و راه رفته در این مدت باید به طرف‌های غربی این نشانی را بدهد تهران در این زمینه قاطع، صریح و سریع است.

 

 

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره پیامدهای صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران و استفاده تروئیکای اروپایی از «مکانیسم ماشه» به «راهبرد معاصر» گفت: در ماه های گذشته اتحادیه اروپا با بیان موضوعات خلاف واقع درباره پرونده هسته ای ایران در حالی که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش بسیار مثبتی درباره فعالیت های هسته ای ایران ارائه کرد، به نظر می آید خواسته خود را یک سویه دنبال می کند، خواهان آن است پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ارسال و شرایطی فراهم کند که ایران از سوی شورا محکوم شود.

 

وی افزود: اروپا خواستار آن است با ارائه گزارش های نادرست از فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی به نوعی زمینه تقابل میان ایران با سایر کشورها و دنیای غرب را کلید بزند. در صورتی که پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع شود، بی شک چین و روسیه به عنوان دو کشور قدرتمند و تأثیرگذار در سازمان ملل متحد با حق وتو مانع صدور قطعنامه علیه ایران می شوند، اما این موضوع چیزی از تنش زایی و دشمنی اروپا با ما کم نمی کند.

 

کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: متأسفانه این حقیقت ثابت شده است اتحادیه اروپا از فشارها و صدور قطعنامه ها به عنوان اهرم فشار از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران استفاده می کند. بی تردید شرایط غرب آسیا و شکست های رژیم صهیونیستی در منطقه، اروپا را بسیار ناراحت کرده است؛ بنابراین از راه های دیگری به دنبال تحمیل فشار به ایران و محور مقاومت هستند.

 

هانی زاده گفت: تروئیکای اروپا در مقاطع تاریخی بارها نشان داده است در نقش پلیس خوب یا پلیس بد ظاهر می شود تا اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی را علیه ایران پیش ببرد، به همین دلیل امروز رژیم صهیونیستی درگیر در بحران سوریه شکست های پی در پی متحمل شده است.

 

وی معتقد است: اگر اروپا دست از رفتار خصمانه خود با جمهوری اسلامی برندارد و فشارها را علیه ایران ادامه دهد، به ویژه انگلیس، آلمان و فرانسه که به تعهداتشان در برجام عمل نکردند و مترصد ادامه فشارها و دسیسه ها علیه ایران هستند، قطعاً کشورمان از ان.پی.تی خارج می شود و ظرفیت غنی سازی خود را افزایش می دهد.

 

کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: کشورهای اروپایی باید آگاه شوند که ایران برگ های برنده بسیاری دارد و در صورتی که فشارها علیه جمهوری اسلامی افزایش یابد، قطعاً از برگ های برنده خود برای خنثی سازی توطئه های دشمن استفاده می کند.

 

هانی زاده تأکید کرد: باید به دنیای غرب هشدار داده شود که نباید در دام رژیم صهیونیستی بیفتند و با ایران درگیر شوند، زیرا منافعشان با درگیری با ایران حفظ نمی شود.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار