به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایران و بلاروس در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی نفت، محصولات پتروشیمی و تهاتر سند همکاری امضا کردند. در این تفاهمنامه صادرات خدمات فنی و مهندسی تجهیزات نفت، محصولات پتروشیمی مورد نیاز بلاروس، ایجاد همکاری ها در زمینههای مربوط به فناوری و در زمینه تهاتر مواردی درنظر گرفته شد که در آینده نزدیک در قالب تفاهمنامه اجرایی خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور کشورمان در سفر به بلاروس با رؤسای مجالس این کشور دیدار و بر ایجاد حمایتهای قانونی از گسترش همکاریهای اقتصادی تأکید کرد. وی همچنین در بازدید از شرکت تولید ماشین آلات معدنی بلاز بلاروس، گفت: طبق توافقات انجام شده، حجم مبادلات مالی، تجاری و اقتصادی دو کشور به 1 میلیارد دلار خواهد رسید که این شرکت می تواند نقش جدی در این زمینه داشته باشد.
مطرح شدن موضوع توسعه اولیه میدان نفتی جفیر با راه اندازی چهار حلقه چاه به تولید نفت و کلید زدن همکاری گسترده تری میان ایران و بلاروس منجر شد
محمد صادق مهرجو، کارشناس بازار نفت درباره اهمیت امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران و بلاروس در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی نفت، محصولات پتروشیمی و تهاتر به «راهبرد معاصر» گفت: ایران و بلاروس پیش از امضای قرارداد توسعه همکاری ها، در سال 89 سابقه همکاری در زمینه های نفتی داشتند که مربوط به توسعه اولیه میدان نفتی جفیر میان شرکت های بلاروس و پتروایران می شود.
وی افزود: مطرح شدن موضوع توسعه اولیه میدان نفتی جفیر با راه اندازی چهار حلقه چاه به تولید نفت و کلید زدن همکاری گسترده تری میان ایران و بلاروس منجر شد، هرچند عملکرد طرف ایرانی نسبت به طرف بلاروسی بسیار برجسته تر است.
کارشناس بازار نفت عنوان کرد: طرف بلاروسی شاهد توان بسیار بالای فنی طرف ایرانی بود که به تکمیل پروژه منجر شد. با توجه به اینکه در آن زمان پروژه میدان نفتی جفیر شرایط خاصی داشت و زمین رملی بود، بهره برداری اولیه به فعالیت های عمرانی و زیرسازی زمین در سطحی قابل توجه با توان کارشناسی بالا نیاز داشت که خوشبختانه نیروهای فنی و خدماتی ایران به خوبی از عهده آن برآمدند و کار به درستی انجام شد.
مهرجو گفت: بلاروس نیازمند استفاده از خدمات فنی-مهندسی ایران است. با توجه به میزان پایین تولید نفت بلاروس، آنها نیازمند خدمات فنی-مهندسی هستند، موضوعی که می تواند به ارزآوری بیشتر کشور کمک یا زمینه را برای تهاتر کالا و واردات چوب از بلاروس به دلیل وجود جنگل های فراوان در این کشور فراهم کند.
کارشناس بازار نفت معتقد است: صدور خدمات فنی-مهندسی برای ایران از ابعاد مختلف حائز اهمیت است، اینکه می توان توان داخلی را در بخش های مختلف به ویژه بالادستی به کشورهای دیگر نشان داد و تجربیات فنی ایران را صادر کرد که به لحاظ اقتصادی و روانی درآمدزا و امیدآفرین است.
وی تصریح کرد: از محسنات انعقاد قرادادها و موافقتنامه های جدید با کشورهای مختلف این است که در پرتو آن، ایران می تواند از مرزها فراتر رود و بازارهای جدیدی برای خود ایجاد کند؛ بنابراین صادرات خدمات فنی به بلاروس و حتی ترکمنستان که دارای قرارداد گازی با ایران است، اهمیت دارد.
صدور خدمات فنی-مهندسی برای ایران از ابعاد مختلف حائز اهمیت است، اینکه می توان توان داخلی را در بخش های مختلف به ویژه بالادستی به کشورهای دیگر نشان داد
مهرجو گفت: با این تفاهمنامه ایران می تواند قطعات مورد نیاز پالایشگاه های بلاروس را تأمین کند، همانگونه که ونزوئلا از توان تعمیراتی ایران در پالایشگاه های خود بهره مند شد. در بلاروس همچنین می توان علاوه بر ایجاد اشتغال برای نیروی کار ایرانی، درآمدزایی داشت.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه خدمات فنی و مهندسی در ایران به وسیله نخبگان ایرانی و به صورت بومی حاصل شده است، می توان با هزینه تمام شده کمتر پروژه های کشورهای مختلف مانند بلاروس را نسبت به سایر شرکت های معتبر بین المللی در حد همان کیفیت اجرا کرد تا بازارهای دیگری نیز برای حضور خدمات فنی-مهندسی ایران یافت.