پزشکیان: چرا تهمت می‌زنیم تا طرف مقابل را از میدان حذف کنیم و ما بمانیم پزشکیان ثبت شکایت علیه هتاکان به شخص خود را منع کرد رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: دعوت به مذاکره از سوی آمریکا فریب است پزشکیان: دستیابی به فناوری کوانتوم ضروری است برگشت بخش دوم لایحه بودجه به مجلس به دلیل برخی ابهامات و اشکالات دانشجویان فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند توضیحات سخنگوی سپاه پاسداران در خصوص اظهارات محسن رفیق‌دوست فرماندار تهران: تجمع مقابل مجلس فاقد مجوز قانونی است بازدید سرزده رئیس‌جمهور از مرکز ترک اعتیاد سروش و افطار با مددجویان کمپ توضیحات دفتر محسن رفیق‌دوست درباره یک مصاحبه جنجالی سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شورا‌ها سال ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد برنامه‌ریزی برای تربیت ۵۰۰ هزار نیرو در حوزه هوش مصنوعی سردار قاآنی: حرکت در مسیر حق محصول مقاوم بودن است سرلشکر سلامی: مقاومت تنها راه نجات از بردگی و اسارت است دریادار ایرانی: رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین باعث امنیت منطقه است

شناسایی ۴۰۰ چشمه ثروت در کشور

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اعلام خبر شناسایی ۴۰۰ چشمه ثروت در کشور گفت: در هر استان چند مورد از این چشمه‌های ثروت وجود دارد؛ نقاطی که کالای خوب رقابتی تولید می‌کنند اما چون شبکه نیستند و حمایت نمی‌شوند، بازار ندارند و تشکیل واسطه برای ورودشان به بازارهای بین‌المللی رشد نمی‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۱ - ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 18
کد خبر: ۲۰۹۲۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست معاونین اقتصادی استانداران سراسر کشور، امروز ۲۶ مهر ۱۴۰۲ با حضور «محسن رضایی» دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در محل وزارت کشور برگزار شد.

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: در مورد تجارت در جلسات قبل صحبت کردیم و یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن مسأله کُریدورها و ترانزیت است؛ یعنی کشور اگر هیچ کار تولیدی هم نکند فقط از طریق ایجاد کُریدورهای شمال و جنوب و شرق و غرب می‌تواند سالانه تا ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

رضایی با تشریح موقعیت استثنایی کشور در حوزه ترانزیت گفت: ایران با داشتن ۱۵ همسایه موقعیت فوق‌العاده‌ای در جهان داراست که آخرین‌بار از این مزیت در زمان صفویه استفاده شد و در دوران قاجار و پهلوی این استعداد از بین رفت. امروز استعمارگران می‌خواهند این مزیت بزرگ ایران را بی‌خاصیت کنند و می‌بینیم که قصد ایجاد کُریدور شمال به جنوب از طریق پاکستان، افغانستان و تاجیکستان و ایجاد کُریدور غرب از طریق هند و عربستان و اسرائیل یا بصره و ترکیه و کُریدور شمال را از طریق قزاقستان و آذربایجان دارند تا اینگونه چندین کُریدور بدون حضور ایران به‌وجود آورند.

وی ادامه داد: با نگاهی به نقشه اقتصادی تاریخ متوجه می‌شویم که توسعه در دنیا یا به‌صورت تدریجی صورت گرفته است؛ مانند اروپا و آمریکا که ۳۰۰ سال طول کشیده و همه سرزمین مانند وضعیت امروز ایران با هم کلنگ زده شده است یا به‌صورت مدل اهرمی مانند کشورهای ژاپن و بعد کره جنوبی و چین و مالزی و سنگاپور به نتیجه رسیده است. مدل اهرمی اینگونه بود که توسعه به‌صورت حلزونی و نه در همه نقاط و به‌صورت عرضی صورت گرفت.

رضایی خاطرنشان کرد: ما مدل خودمان را می خواهیم؛ نه شرق و نه غرب مدل توسعه‌ ایران نیست اما از تجربه و دانش آنها باید استفاده کرد.

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: ۴۰۰ چشمه ثروت در کشور شناسایی شده و در هر استان چندین مورد از این چشمه‌های ثروت وجود دارد؛ این چشمه‌های ثروت نقاطی هستند که کالای خوب رقابتی تولید می‌کنند اما چون بازار ندارند، حمایت نمی‌شوند و شبکه نیستند، تشکیل واسطه برای ورودشان به بازارهای بین‌المللی رشد نمی‌کند.

وی افزود: این چشمه‌های ثروت اول باید با مردم خود استان ارتباط برقرار کنند؛ به این ترتیب که یک شهر مواد اولیه را تأمین کند شهر دیگر ارزش افزوده ایجاد کند و آن دیگری بازار تأمین کند و اینگونه همه درگیر بشوند و در نتیجه چند برند بین‌المللی به‌وجود بیاید و این محصولات در بازارهای جهانی رقابت کنند.

رضایی ادامه داد: ما نمی‌توانیم مدل شرق یا غرب را پیش ببریم و باید مدل خود را داشته باشیم. باید بفهمیم در هر استان چشمه‌های ثروت کجاست و این چشمه‌ها نباید با دوپینگ ایجاد شود و باید به‌صورت استعداد و بالقوه موجود باشند.

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ضمن تشکر از معاونین اقتصادی استانداری‌های کشور با اشاره به خلاء انسجام استانداری‌های سراسر کشور در دولت گذشته بیان داشت: مسئولیت شورای‌عالی سران نظم‌دهی به تصمیم‌گیری‌های اصلی کشور است و در این حوزه پذیرای خواسته‌ها و دغدغه‌های شما هستیم./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر