به گزارش راهبرد معاصر؛ ۱۴۰۰ سال از شهادت امام حسین و برگزاری مراسم سوگواری آن امام همام در مجلس و محافل شیعیان میگذرد. مجالس و محافلی که هر سال پر رنگتر سالیان پیش برگزار میگردد. با این حال و در خلال سالیان گذشته شاهد برخی ناهنجاریها تحت عنوان عزاداری بودهایم. ناهنجاریهایی که مراجع عظام تقلید و دستگاههای انضباطی در سطح شهرها نسبت به تداوم آنها ابراز نارضایتی کرده و شهروندان را از توسل به این قبیل اقدامات خرافی و موهن پرهیز دادهاند.
قمه زنی یکی از این اقدامات ناهنجار تلقی میشود که مقام معظم رهبری در پاسخ سوالی در این مورد میفرمایند: «قمه زنی علاوه بر این که از نظر عرفی از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمیشود و سابقهای در عصر ائمه(ع) و زمانهای بعد از آن ندارد و تأییدی هم به شکل خاص یا عام از معصوم(ع) در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب می شود بنا بر این در هیچ حالتی جایز نیست.»
اکنون و در آستانهی ماه محرم حسینی نیروی انتظامی در اطلاعیهای از مسئولان هیئات و تکایا خواست که از هر گونه اختلال در نظم عمومی شامل نصب داربست در معابر و پیاده روها (که مانع از تردد افراد و مزاحمت برای کودکان، سالمندان، معلولان و جانبازان عزیز شود) پرهیز نمایند.
در متن این پیام که از سوی مرکز اطلاع رسانی ناجا منتشر شده، آمده است:
نیروی انتظامی نیز همچون گذشته همگام با این پویش عظیم مردمی و عزاداری حسینی بیش از گذشته برای برقراری و تداوم نظم و امنیت و خدمتگزاری صادقانه و بی منت به مردم و همچنین توسعه و رونق این مراسم عزاداری با هیئتها و تکایا با کمال افتخار همکاری و انجام وظیفه میکند.
برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و تامین نظم و امنیت مطلوب برای عموم مردم و خصوصا عزاداران حسینی (ع)، مسئولان هیئات و تکایا و دستههای عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) نسبت به موارد زیر اهتمام ورزند.
از هر گونه اختلال در نظم عمومی شامل نصب داربست در معابر و پیاده روها (که مانع از تردد افراد و مزاحمت برای کودکان، سالمندان، معلولان و جانبازان عزیز شود) پرهیز نمایند. با هرگونه جریان انحرافی از قبیل: قمه زنی، استفاده از آلات و ادوات نامتعارف موسیقی، استفاده از تصاویر خرافی و نامناسب و سایر رفتارهای موهن، "هوشمندانه" مقابله کنند.
هنگام عبور دستههای عزاداری، شریانها و گذرگاههای عمومی را مسدود نکرده و نظم عبور و مرور را مختل نکنند. هنگام حرکت دستههای عزاداری و حین برگزاری مراسم عزاداری، به ویژه در ساعات پایانی شب از سیستمهای صوتی که ایجاد مزاحمت میکند، استفاده نشود.
فلسفه قیام امام حسین (ع) که همانا انجام و احیاء فریضه امر به معروف و نهی از منکر است از سوی دست اندرکاران محترم هیئتهای مذهبی مدنظر قرار بگیرد.
اصول ایمنی و استفاده از تجهیزات مربوطه در راستای جلوگیری از بروز حوادث ناشی از آتش سوزی، اتصال برق و... مورد توجه دقیق قرار میگیرد.
مراکز ۱۱۰ پلیس در تمامی شبانه روز آماده ارائه خدمت و پاسخگویی به مردم هستند و ماموران انتظامی و راهنمایی و رانندگی نیز طبق روال جاری خود با تلاش بی وقفه کوشش خواهند کرد با برقراری نظم، امنیت و مدیریت ترافیک بر شکوه و عظمت مراسم عزاداری در سراسر کشور بیفزایند.