کودکانی که زودتر چاق می‌شوند-راهبرد معاصر
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت

کودکانی که زودتر چاق می‌شوند

متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مطالعات زیادی نشان داده است که بچه‌هایی که صبحانه نمی‌خوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از کودکانی است که صبحانه می‌خورند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۷ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۱۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، صبحانه تاثیر زیادی بر بدن و عملکرد افراد در ادامه روز دارد. همچنین برای کودکان و نوجوانانی که به مدرسه می روند نیز صبحانه یک وعده ضروری است.

 

به صورت کلی یک صبحانه خوب می‌تواند انرژی که افراد برای ادامه روز نیاز دارند، تامین کند. کسانی که وعده صبحانه را حذف می‌کنند در طی روز کسل و بی حوصله‌اند. حتی در داستان‌های قدیمی نیز به این موضوع اشاره شده که صبحانه خود را شاهانه بخورید. این سخن، نشانه اهمیت زیاد این وعده غذایی است. احتمالا با این توضیحات متوجه شده اید نخوردن صبحانه عوارض زیادی دارد. عوارض نخوردن صبحانه آنقدر زیاد است که بعد از آگاه شدن از این عوارض قطعا برای همیشه خوردن صبحانه را در برنامه روزانه خود قرار می دهید. اگر می خواهید به خوبی با عوارض نخوردن صبحانه آشنا شوید، با ادامه این مقاله همراه باشید.

 

عوارض نخوردن صبحانه برای کودکان و بزرگسالان چیست؟

عوارض نخوردن صبحانه تنها مختص کودکان یا نوجوانان نیست. بزرگسالان نیز با نخوردن صبحانه دچار مشکلات فراوانی می‌شوند. البته این موضوع را هم باید بدانید خوردن هر غذایی در وعده صبحانه درست نیست؛ زیرا همان قدری که خوردن صبحانه اهمیت دارد، نوع غذا و تغذیه‌ای که برای این وعده انتخاب می‌کنید نیز مهم است. پس تنها با خوردن یک غذای بی ارزش و پرکالری نمی‌توانید از آسیب‌های نخوردن صبحانه فرار کنید.

 

تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: گاهی کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم خوردگی دارند که اکثرا یکی از عوامل این بی‌میلی به خوردن صبحانه، استرس است.

 

استرس مانعی برای خوردن صبحانه

وی افزود: بچه‌های کلاس اول برای رسیدن به‌موقع به مدرسه و سر کلاس هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دوره‌ها دارند و همین اضطراب و تنش می‌تواند مانع از خوردن صبحانه شود.

 

نیستانی حالت تهوع و بی‌میلی به خوردن صبحانه را یکی از مهم‌ترین علائم اضطراب در کودکان دانست و گفت: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدرو مادرها برای رسیدن به محل کار خود عجله دارند و با شتاب کارهای خود را انجام می‌دهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمی‌کنند، خود این موضوع موجب می‌شود که اضطراب در کودکان تشدید شود.

 

وی بابیان این‌که استرس می‌تواند موجب تهوع به‌ویژه در دانش‌آموزان شود، گفت: نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیر کردن سرویس مدرسه می‌تواند عامل تهوع صبحگاهی در دانش‌آموزان باشد.

 

کودکان را صبحانه نخورده راهی مدرسه نکنید

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی دانشگاه گفت: کودکان هرگز نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و دراین‌بین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دوره‌ها برخوردار است.

 

وی در ادامه موضوع مهم صرف صبحانه را یادآور شد و گفت: مطالعات زیادی نشان داده است که بچه‌هایی که صبحانه نمی‌خوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از کودکانی است که صبحانه می‌خورند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ترکیب صبحانه بسیار مهم است، گفت: اگر چنانچه پدرو مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسکویت، شیرکاکائو و یا شیرهای طعم دار کنند، مطمئناً مقصود حاصل نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدای اظهار کرد: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل می‌گیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر ویژه‌ای در سنین بالاتر دارد.

 

احتمال «فربه» ماندن کودکان چاق در بزرگسالی زیاد است

به گفته استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه: کودکان در سنین مدرسه شروع به وزن گیری می‌کنند و جنس بافتی که در این دوران ایجاد می‌شود بسیار مهم است.

 

نیستانی افزود: اگر بیشترین بافتی که در بدن کودکان از هفت‌سالگی و اولین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد می‌شود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این کودکان در سنین بزرگ‌سالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشکلات و عوارض چاقی بیشتر گریبان گیر این کودکان خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه باید به عادات و ترکیب غذایی که کودکان مصرف می‌کنند دقت و نظارت کافی داشته باشیم، تأکید کرد: عادات و ترکیب غذا، ذائقه کودکان را از همان سنین ابتدایی بعد از تولد شکل می‌دهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب کودک تأثیر داشته باشد.

 

مصرف میان وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است

عضو هیأت علمی دانشگاه درباره اهمیت مصرف میان وعده در کودکان، اظهار کرد: مصرف میان وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل کیک یا بیسکویت به دلیل حجم کم و کالری بالا می‌تواند به ضرر کودکان تمام شود؛ چرا که در ترکیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد که می‌تواند به کودکان آسیب وارد کند. هرچند که در نگاه اول ممکن است این مهم یک‌راه حل سریع به نظر برسد ولی همیشه سریع‌ترین راه بهترین راه نیست.

 

نیستانی با تأکید بر اینکه عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تأکید کرد: فردی که به مواد غذایی ناسالم و روش‌های نادرست تغذیه‌ای عادت کرده، این عادات غذایی را تا بزرگ‌سالی با خود حمل می‌کند.

 

والدین برای فرزندان محصل خود میان وعده سالم تهیه کنند

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی دانشگاه تصریح کرد: اگر فاصله بین صبحانه تا نهار نیز زیاد است، نان و پنیر، نان و پنیر و گردو یا سبزی، لقمه‌هایی نظیر کوکو و کتلت‌ها، میوه‌ها، خشکبارها، مغزها مانند گردو، فندق و بادام، برگه‌های میوه، انواع شیر خالص در ردیف تغذیه‌های سالمی است که عموماً توسط والدین و بخصوص مادران می‌تواند در کیف مدرسه فرزندان محصل قرار گیرد.

 

وی با تأکید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در بوفه مدارس توضیح داد: استفاده بیش‌ازحد از مواد غذایی حتی در شرایطی که از غذای سالم استفاده می‌شود نکته مهمی است چراکه با غذای سالم هم می‌شود چاق شد، به عبارت ساده‌تر اگر اضافه دریافت کالری رخ دهد چاقی و اضافه‌وزن نیز ایجاد می‌شود.

 

نیستانی گفت: مسئله غذای سالم با تغذیه سالم متفاوت است، فرد می‌تواند غذای سالم مصرف کند ولی تغذیه سالمی نداشته باشد.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به والدین و مربی‌های بهداشت توصیه کرد: اگر کودکی وزن گیری سالمی ندارد و یا بافت چربی بیش‌ از حد در کودک ایجاد شد قبل از این‌که این موضوع تبدیل معضل شود باید پیگیری و بررسی شود.

 

نیستانی مصرف منبع پروتئینی غنی مثل پنیر، تخم‌مرغ، عدسی، حلیم و مجموعا مصرف پروتئین را برای صبحانه کودکان توصیه کرد و گفت: پروتئین‌ها منابع غنی هستند که در یادگیری بهتر و افزایش تمرکز کودکان نقش مؤثر دارند./ فارس

ارسال نظر