به گزارش راهبرد معاصر؛ گرچه وضعیت بارشهای کشور با رشد ۳۹ درصدی از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۲ آبان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه شده، اما این بارشها هنوز تأثیری بر موجودی آب سدها نداشته است و بنابراین باید همچنان در مصارف صرفهجویی اعمال کرد.
بر اساس تازهترین اطلاعات مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور، با آنکه از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۱۳ آبان حجم آب موجود در سدها به ۱۹ میلیارد و ۹۴۰ میلیون (افزایش ۱۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال) همراه شده، اما درصد پرشدگی سدها فقط ۴۰ درصد است.
سال گذشته آبی حجم آب موجود در سدها ۱۷ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب بود.
همچنین از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۳ آبان، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدها شده است. این میزان آب ورودی در مقایسه با مدت مشابه در سال آبی گذشته که یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون مترمکعب بوده است، رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد.
میزان آب خروجی از سدهای کشور برای مصارف مختلف با رشد ۳۳ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شده است.
سال گذشته از ابتدای مهر تا ۱۳ آبان ۲ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها خارج شده بوده است.
این میزان امسال و از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۱۳ آبان به سه میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب رسیده که بیانگر ناترازی تولید و مصرف آب در کشور است.
به گزارش ایرنا، پیشتر «عیسی بزرگزاده» سخنگوی صنعت آب از بررسی وضعیت منابع آب در حدود یکهزار شهر کشور خبر داد و گفت: میزان آب موجود در این شهرها و میزان نیاز پایش میشود و اگر ناترازی در آب موجود و نیاز آبی دیده شود، طرح اضطراری برای آنها طراحی میشود./ایرنا