ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

برقراری روابط دیپلماتیک عربستان و ارمنستان بعد از چند دهه مناقشه

برقراری روابط دیپلماتیک عربستان و ارمنستان بعد از چند دهه مناقشه عربستان و ارمنستان روز شنبه از برقراری روابط دیپلماتیک بعد از چند دهه مناقشه خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 25
کد خبر: ۲۱۵۲۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ عربستان سعودی روز شنبه به طور رسمی با برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان موافقت کرد و به سیاست چند دهه مناقشه با این کشور پایان داد.

به گزارش وبگاه «رادیو اروپای آزاد» وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد سفرای ارمنستان وعربستان سعودی در امارات متحده عربی پروتکل مربوطه را در «ابوظبی» امضا کردند. در این سند به تمایل دو کشور برای برقراری روابط صمیمانه در زمینه‌های مختلف اشاره شده است.

ارمنستان مدتهاست که روابط خود با سایر کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس، به ویژه امارات متحده عربی و کویت حفظ کرده است و هر دو کشور در ایروان سفارت دارند. هنوز مشخص نیست که عربستان و ارمنستان قصد دارند در پایتخت یکدیگر سفارتخانه باز کنند یا خیر.

عربستان سعودی برای چندین دهه از برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان به دلیل درگیری این کشور با جمهوری آذربایجان بر سر قره باغ خودداری کرده بود.

تغییر سیاست ارمنستان وعربستان در اکتبر ۲۰۲۱ با سفر «آرمن سرکیسیان» رئیس جمهور وقت ارمنستان به ریاض برجسته شد و سرکیسیان در مراسم افتتاحیه نشست بین‌المللی کنار، ولی عهد عربستان سعودی نشست.

چندی بعد «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر خارجه عربستان و همتای ارمنی او در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان گفتگو کردند. این اولین دیدار رو در رو دیپلمات‌های ارشد دو کشور بود.

در نشانه دیگری از گرم شدن روابط دوجانبه، یک شرکت هواپیمایی سعودی اولین پرواز تجاری خود را به ایروان در ژوئن سال جاری آغاز کرد.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در سخنانی که روز جمعه پخش شد، از عادی سازی قریب الوقوع روابط ارمنستان و عربستان سعودی خبر داد.

وی گفت: «امیدوارم ارمنستان و عربستان سعودی به زودی روابط دیپلماتیک برقرار کنند که تحول بسیار مهمی خواهد بود.» / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار