به گزارش راهبرد معاصر. در پی مشاهده کشتی گابریل گیفورد متعلق به نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی بندر توماس شال دوم در دریای چین جنوبی، پکن، واشنگتن را به نقض حاکمیت خود متهم کرد.
به گزارش بلومبرگ، ارتش چین در بیانیه ای اعلام کرد: حضور این کشتی در این منطقه، نقض جدی حاکمیت و امنیت چین است. این کشتی صلح و ثبات منطقه ای را تحت تاثیر قرار داده و نشان می دهد که ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات در دریای چین جنوبی است.
این در حالی است که در اواخر ماه اکتبر نیز پس از آنکه پنتاگون در گزارش سالانه خود چین را یک تهدید نظامی معرفی کرد، وزارت دفاع چین اظهار کرد آمریکا بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات در منطقه دانست. در گزارش پنتاگون ادعا شد که چین در حال گسترش زرادخانه هسته ای خود بسیار سریعتر از آنچه که تصور می شود، است.
چند روز پیش نیز در پی ورود یک کشتی جنگی آمریکایی به دریای چین جنوبی، پکن و واشنگتن یکدیگر را به ایجاد تنش در منطقه متهم کردند.
مقامات چین تصریح کردند: این اقدام آمریکا نشان می دهد که واشنگتن عامل اصلی ایجاد خطر امنیتی تمام عیار در دریای چین جنوبی است.
در همین حال، ارتش آمریکا در این باره اعلام کرد که کشتی جنگی هوپر در حال انجام یک عملیات دریانوردی نرمال منطبق با قوانین بین المللی در آب های آزاد دریای چین جنوبی در نزدیکی جزایر پاراسل بوده است.
این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مقامات این کشور و چین اوایل ماه جاری، مذاکراتی را درباره موضوعات و تنش های دریایی از جمله دریای چین جنوبی مورد منازعه برگزار کردند. واشنگتن بر نگرانیها درباره آنچه که او اقدامات خطرناک و غیرقانونی چین در دریای چین جنوبی می خواند، تاکید دارد.
دولت چین همواره عنوان می کند که تقریبا تمام دریای چین جنوبی متعلق به اوست، مسیری که سالانه بیش از 3 تریلیون دلار تجارت با کشتی از طریق آن انجام می شود. کشورهای فیلیپین، ویتنام، اندونزی، مالزی و برونئی نیز مدعی بخشهایی از این دریا هستند. این در حالی است که دیوان دائمی حکمیت در سال 2016، اعلام کرد که این ادعای چین هیچ پایه و اساسی ندارد.
طرح این اتهام متقابل از سوی واشنگتن و پکن در حالی است که چندی قبل روسای جمهور آمریکا و چین پس از فراز و نشیب های فراوان در روابط فی مابین، سرانجام در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا اقیانوسیه با یکدیگر دیدار کردند.
طی یک سال اخیر تنشها بین دو کشور پس از پرواز بالن تحقیقاتی چین بر فراز آسمان آمریکا شدت گرفت. واشنگتن این بالن را که در ایالت مونتانا مشاهده شد، ساقط کرد.
همچنین دیدار مقامهای ارشد آمریکا از جمله رئیس مجلس نمایندگان این کشور با رئیس تایوان که چین آن را بخشی از سرزمین اصلی خود میداند، باعث اوج گرفتن تنشها شده است./ تسنیم