به گزارش راهبرد معاصر؛ براساس گزارش صندوق بازنشستگی که از ابتدای مهرماه تا ۹آبان ماه تهیه شده است، ۹۵ درصد احکام برقراری حقوق مهرماه امسال، مربوط به دستگاه آموزش و پرورش است؛ فعالیتها و اقدامات یک ماهه اخیر صندوق بازنشستگی کشوری و واحدهای زیرمجموعه آن حاکی از صدور احکام برقراری حقوق بازنشستگان به تعداد ۴۳هزار و ۳۳۴نفر از بازنشستگان تحت پوشش است.
بر این اساس، طی یک ماه اخیر، در استان تهران نیز ۵۳۳۵ مورد برقراری حقوق بازنشستگی، ۸هزار و ۱۸۰مورد مکاتبات و پروندههای واصله به اداره کل، ۱۱هزار و ۳۰۰مورد انجام کارشناسی و مشاوره حضوری، ۶هزار و ۷۲۵مورد پاسخگویی تلفنی به بازنشستگان و ۷۶۳ مورد احراز هویت بازنشستگان خارج از کشور انجام گرفته است.
همچنین براساس این گزارش که مربوط به بازه زمانی ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا ۹آبان ماه ۱۴۰۲ است، ۲۰۰۰ فقره تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری به مبلغ ۳۵ میلیون تومان و ۳۲هزار فقره تسهیلات ضروری بازنشستگان کشوری به مبلغ ۳۰میلیون تومان به حساب واجدین شرایط واریز شده است.
رسیدگی به ۵۳۳ هزار و ۱۳ مورد پرونده خدمات بیمهای درمان در قالب قرارداد جبران هزینه خسارت درمان، تهیه و پیشنهاد جدول تعهدات بیمه تکمیلی درمان و تعیین سرانه برای سال ۱۴۰۳، بررسی آماری متقاضیان طرح اختیاری که با توجه به عدم استقبال و به حدنصاب نرسیدن متقاضیان این طرح لغو شد نیز از دیگر فعالیتهای انجام گرفته در این صندوق بوده است.
طی یک ماه اخیر، پرداخت اقساط سر رسید شده فروشگاه افق کوروش به مبلغ ۴۹ میلیارد ریال، ایجاد امکان خرید تخفیفی_تقسیطی بیمه ملت تا سقف ۱۱۰ میلیون ریال طی اقساط ۱۱ ماهه برای مشترکین صندوق، ایجاد امکان خرید اعتباری از شرکت استیل البرز تا سقف ۱۲۰ میلیون ریال طی اقساط ۱۲ ماهه برای مشترکین صندوق، امضای تفاهم نامه با شرکت امداد خودرو بابت ارائه خدمات مربوطه و صدور ۱۸۱ هزار و ۶۸ فقره بیمه نامه ملت برای بازنشستگان کشوری صورت گرفته است.
همچنین در مهرماه امسال بیش از ۵۱هزار و ۲۹۱ تماس با مرکز پاسخگویی ۲۵۰۰ ثبت شده که در مقایسه با شهریورماه امسال ۴.۸ درصد افزایش یافته است.
بر این اساس، در مهرماه ۱۴۰۲ بیش از ۷هزار و ۷۵مورد درخواست خدمت نیز از طریق پیام صوتی، نرم افزار صبا و سایت صندوق بازنشستگی کشوری ثبت شده است.
برگزاری جلسات متعدد در خصوص بازنشستگان وزارت بهداشت وپرداخت معوقات بازنشستگان فرهنگی و رتبه بندی معلمان بازنشسته، ارتقای سیستمهای درآمد و هزینه همچون سیستم شاغلین (تحت وب)، برگزاری جلسه و تبادل اطلاعات با خزانه داری کل کشور و سازمان اداری و استخدامی و تفویض اختیار کار اجرایی برخی واحدهای حوزه ستادی به همه استانها عملیاتی شده است.
تامین منابع و پرداخت حقوق مهرماه همراه با پرداخت احکام برقراریهای جدید، مدیریت مبادی اطلاع رسانی به مخاطبان در سایت صندوق، کانالهای بله و ایتا، اینستاگرام و… از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در یک ماه اخیر است.
دسته بندی حقوق فرهنگیان
معلمان آموزش و پرورش به دو صورت رسمی و حق التدریس در مدارس عادی، دولتی خاص، استثنائی و غیر دولتی فعالیت میکنند که براساس نوع قرار داد و محل تدریس حقوق و مزایای متفاوتی دارند. با توجه به عوامل تاثیرگذاری که پیش از این ذکر کردیم و مطابق با دسته بندی معلمان که در ادامه اشاره میشود حقوق آنها تعیین میگردد.
در مجموع ۹۶۰ هزار نفر از معلمان مشمول رتبهبندی شدند و معلمان در رتبههای آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب معادل رتبههای ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ گروه بندی شدند.
با وجود اجرای رتبهبندی برای معلمان شاغل، اما این موضوع برای معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ محقق نشده بود.
امتیاز بیشتر در یک شایستگی، کسری دیگری را جبران نمیکند.
حداقل امتیازات نهایی (کلی) برای احراز رتبه ها:
رتبه ۱ آموزشیار معلم ۴۶۰ امتیاز
رتبه ۲ مربی معلم ۵۳۰ امتیاز
رتبه ۳ استادیار معلم ۶۰۰ امتیاز
رتبه ۴ دانشیار معلم ۷۵۰ امتیاز
رتبه ۵ استاد معلم ۹۰۰ امتیاز
آموزشیار معلم [۴۵% مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل]مربی معلم [۵۵% مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل]استادیار معلم [۶۵% مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل]دانشیار معلم [۷۵% مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل]خرید و فروش را یاد بگیرید و انجام دهید چرا که پول در خرید و فروش است.
استاد معلم [۹۰% مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل]وی اضافه کرد: بر اساس قانونی که مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران تصویب کرده است قرار شده است که با اجرای طرح رتبه بندی معلمان که بر اساس خوداظهاری معلمها و در نهایت انجام ارزیابی، و تعیین شایستگیهای عمومی و شایستگیهای تخصصی و تجربه امتیازی را دریافت میکنند.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: امتیاز فوق در اختیار هیئتهای ممیزی قرار گرفته و بر اساس آن کار رتبه بندی آنها انجام میشود و رتبه معلمان از آموزشیار، معلم و در نهایت تا استاد معلم تعیین خواهد شد.
زارعی همچنین یادآور شد: هدف اصلی رتبهبندی معلمان این است که شأن و منزلت این قشر افزایش پیدا کند و در ادامه یکی از اهداف هم افزایش حقوق معلمان است که متناسب با وضعیت هر معلم اتفاق میافتد محاسبه شده و برای همه معلمها یکسان نیست و عدد خاصی نیست که بتوانم بگویم.
وی اضافه کرد: برای معلمانی که در روستاها یا در مناطق محروم مشغول به خدمت و آموزش دانش آموزان هستند امتیازاتی در نظر گرفته ایم و این قبیل امتیازات به سایر امتیازات معلمان افزوده میشود.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش تصریح کرد: رتبه بندی معلمان شامل همه همکاران میشود و هر معلمی در یکی از رتبههای مشخص شده قرار میگیرد.
زارعی تاکید کرد: بر اساس قانونی رتبه بندی معلمان و همچنین با همکاری دولت مشکلی در تامین بودجه مورد نیاز برای رتبه بندی معلمان وجود ندارد و ۳۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آن در نظر گرفته شده است. / روزنو