به گزارش راهبرد معاصر؛ حادثه اخیر رخ داده برای سحر خدایاری، هوادار فوتبال که به دختر آبی شهرت یافته، اخبار و حواشی زیادی به دنبال داشته است و برخی در این میان حضور نمایندگان فیفا در ایران برای نظارت بر ورود بانوان به ورزشگاهها را هم به این ماجرا نسبت میدهند. اینگونه جلوه داده میشود که فیفا تصمیمی فوری گرفته که نمایندگان خود را به ایران اعزام کند تا مسئله ورود بانوان به ورزشگاهها را حل و فصل کند، اما آیا این موضوع واقعیت دارد؟
حقیقت این است که چنین مسئلهای جدید نبوده و تصمیم برای حضور نمایندگان فیفا در ایران از قبل اتخاذ شده است. تغییر برخی قوانین در آییننامههای فیفا این الزام را به وجود آورده که بانوان باید در ورزشگاههای ایران نیز حضور پیدا کنند و این مسئله در حال پیگیری است. از همینرو فیفا نظارت بر این موضوع را خودش به عهده گرفته تا مرحله به مرحله پیش برود و این موضوع را به سرانجام برساند.
ماجرا از این قرار است که ورود بانوان به ورزشگاهها قرار است از بازیهای ملی آغاز شده و با فراهم شدن شرایط و زیرساختها، وارد مراحل دیگری شود. از همینرو فیفا سعی دارد با نظارت بر مرحله به مرحله این ماجرا، شرایط مناسبی را برای ورود بانوان به ورزشگاهها فراهم کند.
هماهنگیها برای حضور نمایندگان فیفا در ایران برای نظارت بر بحث بلیت فروشی، ورودیها، گیتها و سکوهای ویژه بانوان از ماهها قبل انجام شده و این اتفاق نیز هفته آینده رخ خواهد داد. نمایندگان فیفا برای بررسی بیشتر ورود بانوان به ورزشگاهها در بازی ایران و کامبوج که 18 مهرماه در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد، هفته آینده وارد تهران خواهند شد. قرار است در این خصوص نظارتهایی صورت بگیرد و گزارشهایی نیز تهیه شود. با این حال همزمانی این اتفاق با حادثه اخیر، این شائبه را به وجود آورده که فیفا ضربالعجلی تعیین کرده تا شرایط ورود بانوان به ورزشگاهها سریعاً فراهم شود.
فیفا در این خصوص نظارتهای خود را مرحله به مرحله انجام خواهد داد تا در نهایت شرایط استاندارد در این زمینه فراهم شود. حضور هفته آینده نمایندگان فیفا در تهران نیز در راستای همین برنامههاست و برنامهریزیها در این زمینه از قبل صورت گرفته بود.
در حال حاضر الزام فیفا برای ورود بانوان به ورزشگاهها فقط برای بازیهای ملی است که این اتفاق نیز از دیدار ایران و کامبوج در مرحله انتخابی جام جهانی 2022 رخ میدهد.
منبع: تسنیم