سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

احتمال مرگ یک چهارم جمعیت غزه در سال جدید

احتمال مرگ یک چهارم جمعیت غزه در سال جدید استاد دانشگاه بریتانیایی ادینبورگ دوی سریدار نوشت در صورت ادامه بحران انسانی در نوار غزه، حدود ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت غزه در سال آینده به دلیل بیماری‌های مسری کشته می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۱۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 01
کد خبر: ۲۲۱۳۸۹

به گزارش راهبرد معاصر. استاد دانشگاه ادینبورگ در یادداشتی در خصوص تبعات بحران انسانی جاری در نوار غزه که در روزنامه گاردین منتشر شد، نوشت بسیاری از غیرنظامیان در نوار غزه ممکن است «نه تنها بر اثر گلوله» کشته شوند که در اثر مشکلات سلامتی و بهداشتی نیز جان خود را از دست بدهند.

 

این استاد دانشگاه انگلیسی تصریح کرد: حملات اسرائیل به غزه به دلیل کشته شدن شمار زیادی از خبرنگاران و کارمندان سازمان ملل در کنار غیرنظامیان، به عنوان خونین ترین درگیری طی سی سال گذشته در تاریخ ثبت شد. روزانه ۱۶۰ کودک در غزه کشته می‌شوند و این خونین ترین درگیری در تاریخ معاصر برای کودکان است و این آمار بسیار بیشتر از تلفات غیرنظامیان در سوریه، افغانستان و اوکراین است.

 

وی با اشاره به جمعیت حدود دو میلیون نفری در غزه، نوشت: اگر تغییری ایجاد نشود، سال آینده جهان با مرگ نزدیک به نیم میلیون نفر یعنی نزدیک به یک چهارم جمعیت غزه مواجه خواهد شد.

 

این در حالی است که غزه، سال ۲۰۲۳ را با جنگی ویرانگر که از هفتم اکتبر گذشته آغاز شده بود، به پایان رساند که شمار قربانیان آن تا روز یکشنبه، ۳۱ دسامبر، ۲۱ هزار و ۸۲۲ شهید و ۵۶ هزار و ۴۵۱ مجروح اعلام شده است. ضمن این‌که وزارت بهداشت فلسطین اعلام می‌کند که دست‌کم هنوز ۷۰۰۰ فلسطینی در زیر آوار مانده‌اند.

 

پیشتر سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود که جان ده‌ها هزار نفر در غزه تحت تاثیر بیماری‌های عفونی و واگیردار مختلف در خطر است.

 

به گفته رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز، عفونت‌های تنفسی و اسهال از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در پناهگاه‌های آوارگان فلسطینی تشدید شده است. طبق آمارهای ارائه شده در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار نفر از آوارگان فلسطینی از عفونت‌های تنفسی رنج می‌برند و نزدیک به ۱۳۶ هزار تن از کودکان زیر پنج سال هم در حال حاضر در نوار غزه، اسهال دارند و در صورت عدم درمان، مقادیر زیادی از آب و مواد معدنی حیاتی در بدنشان را در این سن از دست می‌دهند.

 

علاوه بر این، بیش از ۵۵ هزار مورد از آوارگان در این پناهگاه‌ها به بیماری‌ عفونت پوستی «گال» و شپش مبتلا شده‌اند و روزانه بر تعدادشان افزوده می‌شود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار