برایان هوک به سرنوشت بولتون دچار می شود؟-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای

برایان هوک به سرنوشت بولتون دچار می شود؟

عزل و نصب های سرخود برایان هوک و اخراج تیم وفادار به باراک اوباما در وزارت امور خارجه از سوی او موجب شده تا بازرسین این وزارتخانه از تنبیه احتمالی اش سخن به میان آورند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۵ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 14
کد خبر: ۲۲۱۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها چند روز از بمب خبری ترامپ مبنی بر اخراج جان بولتون از سمتِ مشاوری امنیت ملی آمریکا می گذرد که رسانه ها از احتمال برخورد با بریان هوک مسئول گروه اقدام علیه ایران در وزارتخارجه آمریکا خبر داده اند.

 

برایان هوک روز پنجشنبه 25 مرداد 1397 به عنوان رئیس گروهی تازه‌تاسیس موسوم به «گروه اقدام علیه ایران» منصوب شد. پامپئو درباره اهداف تشکیل این گروه گفته بود: «گروه اقدام ایران، مسئول راهبری، بازبینی و هماهنگی همه جوانب اقدامات مرتبط با ایران در وزارت خارجه خواهد بود و مستقیماً با من کار خواهد کرد.»

 

او درباره «هوک» که مسئولیت این گروه را بر عهده دارد گفته بود: «از زمان اعلام تصمیم رئیس‌جمهور (ترامپ) برای خروج از توافق (هسته‌ای) در ماه مِی، برایان هوک نقش مهمی در شکل دادن به راهبرد ما برای اعمال حداکثر فشار دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران، ایفا کرده است.»

 

هوک گفته‌است، بنا دارد با به‌کارگیری مشاوران و خبرگان مسایل ایران از کارگروه خود برای جلو بردن سیاست‌های دولت ترامپ در قبال ایران بهره ببرد و همچنین مسئول هماهنگ‌کردن سیاست‌های ایران با سایر دستگاه‌های دولتی خواهد بود. او «همکاری با جامعه بین‌المللی برای تغییر رفتار ایران» را از اهداف اصلی کارگروهی برشمرد که ریاست آن را برعهده دارد. او همچنین گفته‌است، هدف کارزار فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران این است که دسترسی این کشور به منابع مالی خود برای تأمین هزینه‌های تروریسم و برنامه موشکی اش را قطع کند.

 

حال اما اوضاع چندان بر وفق مراد هوک نیست. نشریه افشاگر «دیلی‌بیست» در گزارشی نوشت: برایان هوک مسئول گروه اقدام [علیه] ایران در وزارت خارجه آمریکا که یکی از گزینه‌های مشاور امنیت ملی کاخ سفید است، با احتمال تنبیه به دلیل اخراج‌های سیاسی در این وزارت‌خانه روبرو است که می‌تواند به چنین فرصتی آسیب بزند.

 

براساس این گزارش، بازرس کل وزارت خارجه آمریکا درباره نقش هوک و دیگر مقام‌های این وزارت‌خانه در اخراج و دیگر تصمیم‌های پرسنلی درباره کارمندان وفادار به باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین این کشور تحقیق کرده است؛ بر همین اساس، دو منبع آگاه در دولت ترامپ گفتند که وزارت خارجه این کشور در حال آماده سازی برای توصیه اقدام های تنبیهی علیه هوک است.

 

طرح اتهام‌هایی علیه هوک و برخی دیگر از مدیران وزارت خارجه آمریکا باعث شد که بازرس کل اقدام به بررسی و تحلیل ایمیل‌ها و دیگر اسناد این افراد کند و نتیجه تحقیقات وی تا چند هفته آینده آماده خواهد شد.

 

هوک یکی از مدیران ارشد وزارت خارجه آمریکا است که وظیفه هماهنگی با وزارت خزانه‌داری و کاخ سفید درباره تحریم‌های ایران و طرح صلح جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ برای خاورمیانه را برعهده دارد.

 

او زمانی که جان بولتون سفیر آمریکا در سازمان ملل بود تحت نظر وی کار می‌کرد و بعدها رکس تیلرسون وزیر خارجه پیشین ترامپ وی را بخش خاورمیانه وزارت خارجه منتقل کرد.

 

دیلی بیست چند ماه پیش نیز گزارش داد که هوک در میان دست‌کم هشت مقام دولتی است که بازرس کل در حالی بررسی پیشینه آن‌ها است. در آن زمان تحقیقات بازرس کل در  مراحل نهایی بود و وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود که شواهد کافی برای تایید اتهام‌ها وجود نداشته است.

 

گزارش اخیر بازرس کل درباره وزارت خارجه آمریکا بخشی از تحقیقات مفصل‌تری است که مقام‌های این وزارت‌خانه را متهم به آزار، سوء رفتار و انتقام‌جویی از کارمندان غیروفادار به ترامپ کرده است.

 

به نوشته دیلی بیست، گزارش‌ها حاکی است که هوک یکی از گزینه‌ها برای پست مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از اخراج جان بولتون در هفته جاری است و هر یافته‌ای از سوی بازرس کل که اتهام‌های مطرح شده علیه وی را ثابت کند، می‌تواند مانعی در این مسیر باشد.

 

تحقیقات وزارت خارجه درباره آزاد کارمندان اولین بار در سال ۲۰۱۷ زمانی عمومی شد که «سحر نوروززاده» یکی از کارمندان وزارت‌خارجه که تحلیلگر مسائل مربوط به ایران بود، از بخش تحت مدیریت هوک اخراج شد.

 

دیلی بیست این اخراج را اینگونه شرح داده است که نشریه «کانسروتیو ریویو» در همان زمان در مقاله‌ای نوروززاده را که یکی از طراحان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) بود متهم به نفوذ در دولت ترامپ کرد. سپس، برخی محافل محافظه‌کار این مقاله را برای وزارت خارجه ارسال کردند.

 

این مقاله به دست هوک رسید و او آن را به «ادوارد لیسی» یکی از کارمندان ارشد دفتر سیاست‌گذاری فرستاد. لیسی نیز در ایمیلی به هوک که توسط نشریه پولیتیکو افشا شد، نوروززاده و برخی دیگر از کارمندان وزارت خارجه آمریکا را «وفادار به اوباما/کلینتون» توصیف کرد.

 

لیسی به هوک گفت که پیش از آمدن او به وزارت خارجه موفق به اخراج ۵ نفر از کارمندان (از جمله نوروززاده) شده و هوک از این اقدام تشکر کرده بود.

 

اکنون این مکاتبات ایمیلی و دیگر مکاتبات هوک زیر ذره‌بین بازرس کل در وزارت خارجه آمریکا است که پس از انتشار گزارش وی احتمال تنبیه این مقام ضدایرانی و بازماندن او از ارتقای رتبه وجود دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار