تقلای آمریکا برای نجات اقتصاد رو به زوال اسرائیل-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

تقلای آمریکا برای نجات اقتصاد رو به زوال اسرائیل

آمریکا فراتر از پشتیبانی تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی در تجاوز وحشیانه علیه غزه برای حمایت از اقتصاد فروپاشیده این رژیم دست به کار شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۱۵ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 05
کد خبر: ۲۲۲۰۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، قبل از پایان سال ۲۰۲۳، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، شروط و امتیازات تجارت متقابل معاف از گمرک برای رژیم صهیونیستی را از جمله در مورد بسیاری از محصولات کشاورزی برای یک سال تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ تمدید کرد.

 

در بیانیه کاخ سفید آمده است که این تمدید، زمان اضافی برای دولت آمریکا و کابینه نتانیاهو در نظر گرفته است تا توافق نامه‌ای را منعقد کنند که جایگزین توافق تجاری مربوط به سال ۲۰۰۴ شده و مبادله محصولات کشاورزی بین دو طرف را نیز شامل شود.

 

توافقنامه تجارت آزاد بین ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۸۵ برقرار شده است و این اولین توافقنامه تجارت آزادی است که ایالات متحده منعقد کرده بود و این توافق تجارت آزاد بین دو طرف هنوز در حال اجرا است.

 

ایالات متحده بعداً ۲۰ قرارداد تجارت آزاد با کشورهایی از قاره های مختلف از جمله ۳ کشور عربی: اردن، عمان و مغرب امضا کرد.

 

اگرچه توافقنامه تجارت آزاد آمریکا با اسرائیل قدیمی‌ترین است، اما به اندازه توافقنامه‌های اخیر تجارت آزاد این کشور جامع نبود و عمدتاً به تسهیل تجارت و سرمایه گذاری بین دو طرف محدود می‌شد.

 

این توافق عوارض بر اکثر کالاهای تولیدی مبادله شده بین واشنگتن و تل‌آویو را لغو کرد، اما به منظور حمایت از کشاورزان آمریکایی مشمول محصولات کشاورزی رژیم صهیونیستی نبود.

 

توافقنامه تجارت آزاد به رشد تجارت بین واشنگتن و تل‌آویو کمک کرده که از زمان آغاز آن تا کنون بیش از 8 برابر شده و این توافق به ابزار بسیار مهمی برای حمایت از اقتصاد رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

 

حجم مبادلات تجاری بالای ۵۰ میلیارد دلار

داده‌های رسمی موجود در دفتر نمایندگی تجاری ایالات متحده نشان می‌دهد که حجم مبادله کالا و خدمات این کشور با رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ از ۵۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.

 

بر اساس این داده‌ها، صادرات آمریکا به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ به ۲۰ میلیارد دلار، واردات از رژیم صهیونیستی به ۳۰.۶ میلیارد دلار و کسری تجاری کالاها و خدمات آمریکایی با تل‌آویو به ۱۰.۷ میلیارد دلار رسیده است.

 

شرکت‌های آمریکایی نیز ۱۴.۲ میلیارد دلار کالا و ۵.۸ میلیارد دلار خدمات به رژیم صهیونیستی صادر کردند. عمده صادرات شامل ماشین آلات، دستگاه‌های مکانیکی، شیشه، فلزات و مواد شیمیایی بوده و صادرات خدمات ایالات متحده به رژیم صهیونیستی بر بخش حمل و نقل، مسافرت و خدمات مالی متمرکز بوده است.

 

 

در مقابل، شرکت‌های رژیم صهیونیستی ۲۱.۴ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کردند که مهمترین آنها کود، سنگ های قیمتی، تجهیزات الکترونیکی و محصولات پزشکی و ۹.۲ میلیارد دلار خدمات به آمریکا در همان سال ۲۰۲۲ بود.

 

سرمایه گذاری مستقیم خارجی توسط شرکت‌های اسرائیلی در بازار آمریکا در سال ۲۰۲۲ به ۱۰.۶ میلیارد دلار رسیده است که عمدتا در املاک، موسسات پوشش ریسک مالی و تولید صنایع بوده است.

 

سرمایه گذاری مستقیم خارجی آمریکا (FDI) در رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ به ۴۲.۵ میلیارد دلار رسید و سرمایه گذاری مستقیم آمریکا در اسرائیل عمدتا در حوزه‌های تولید، فناوری اطلاعات و خدمات حرفه ای، علمی و فنی است.

 

از زمان امضای توافقنامه تجارت آزاد بین ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۵ و رشد هشت برابری تجارت دوجانبه کالا و خدمات بین آنها، ایالات متحده به بزرگترین شریک تجاری صهیونیست‌ها تبدیل شد.

 

به منظور تسهیل همکاری اقتصادی دو طرف نیز گروه توسعه اقتصادی مشترک (JEDG) سالانه برای بحث در مورد مشارکت اقتصادی و زمینه‌های رشد بالقوه تشکیل جلسه می‌دهد.

 

ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین از طریق مکانیسم‌های متعددی از جمله بنیاد علوم، بنیاد تحقیق و توسعه کشاورزی، بنیاد تحقیق و توسعه صنعتی و بنیاد آموزش آمریکایی اسرائیل با یکدیگر همکاری می‌کنند.

 

در ژوئیه گذشته، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی راهبردی سطح بالا در خصوص فناوری برای شریک شدن در فناوری‌های حیاتی و نوظهور در مقابله با چالش‌های جهانی برگزار کردند.

 

هزینه آمریکا برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی

ایالات متحده تعهدی قاطع به امنیت رژیم اشغالگر صهیونیستی دارد که به وضوح در حمایت کامل نظامی امنیتی و تسلیحاتی خود از رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر گذشته تاکنون نشان داده شده است.

 

آمریکا و رژیم صهیونیستی درسال ۲۰۱۶ یادداشت تفاهمی ۱۰ ساله به ارزش ۳۸ میلیارد دلار (سالانه ۳.۸ میلیارد دلار) بین یکدیگر به امضا رساندند. در راستای آن یادداشت تفاهم، واشنگتن سالانه ۳.۳ میلیارد دلار در قالب بودجه نظامی و ۵۰۰ میلیون دلار اضافی برای دفاع موشکی اسرائیل هزینه می کند.

 

بودجه دفاع موشکی آمریکا برای رژیم صهیونیستی چندین برنامه مشترک دفاع موشکی را پشتیبانی می‌کند و از سال ۲۰۲۲، واشنگتن یک میلیارد دلار کمک مالی اضافی برای پر کردن انبار موشک‌های رهگیر گنبد آهنین اسرائیل ارائه کرده است.

 

از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۲۰، ایالات متحده به اسرائیل ۱۴۶ میلیارد دلار کمک نظامی (بدون احتساب تورم، طبق داده های سرویس تحقیقاتی کنگره) ارائه کرده است و برخی کارشناسان ارزش کل کمک‌ها را با احتساب تورم، ۲۳۶ میلیارد دلار تخمین می‌زنند.

 

تبلیغ آمریکا برای اسرائیل

از سوی دیگر کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل مشهور به ایپک یکی از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین گروه‌های لابی‌گری در ایالات متحده آمریکا ، این گفتمان را ترویج می‌کند که اسرائیل در اقتصاد آمریکا سرمایه گذاری می‌کند و ضمن اشتغال زایی برای آمریکای‌ها به نوآوری در این کشور تشویق می‌کند.

 

آیپک می‌گوید که سرمایه گذاری مستقیم اسرائیل در ایالات متحده تقریباًب رای ۱۰۰ هزار آمریکایی شغل دست و پا کرده است . در عین حال، آیپک تاکید می‌کند که ایالات متحده بزرگترین سرمایه گذار در اسرائیل است.

 

به گفته این سازمان اسرائیل فرصتی قوی برای فعالیت‌های تجاری بیش از ۲۵۰۰ شرکت آمریکایی فراهم می کند. شرکت‌های اسرائیلی پس از چین، دومین منبع بزرگ سرمایه گذاری خارجی در نزدک، بیش از شرکت‌های هندی، ژاپنی و کره‌ای جنوبی هستند.

 

ضمانت وام آمریکا برای اسرائیل

در همین حال، برای چندین دهه، واشنگتن میلیاردها دلار ضمانت وام به رژیم صهیونیستی داده است که در ابتدا تا سال مالی ۲۰۰۵ تمدید شد. از آن زمان، کنگره این برنامه را شش بار تمدید کرده است و در حال حاضر تا پایان سال مالی ۲۰۲۸ ادامه دارد.

 

رژیم صهیونیستی می‌تواند در صورت وخامت شرایط اقتصادی خود، ضمانت‌های وام ایالات متحده را به عنوان آخرین راه‌حل در نظر بگیرد، به نحوی که در صورت گران شدن اوراق قرضه داخلی و بین‌المللی بدون تضمین، خزانه‌داری این رژیم می‌تواند از آن استفاده کند./ فارس

ارسال نظر