«طرح ۱۰» پلیس راهور کلید خورد-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

«طرح ۱۰» پلیس راهور کلید خورد

رئیس پلیس راهور پایتخت از اجرای «طرح ۱۰» و برخورد با تخلفات موتورسواران از امروز خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۸ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 08
کد خبر: ۲۲۲۴۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، امروز دوشنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۲ رئیس پلیس راهور پایتخت سرهنگ سید ابوالفضل موسوی پور در جمع خبرنگاران از اجرای «طرح ۱۰ » در پایتخت خبر داد و اظهار داشت: بحث انضباط بخشی به تردد موتورسواران پیشینه ای دیرینه دارد و موتورسیکلت از زمانی که وارد چرخه تولید گردید بحث ساماندهی آن وجود داشته است.

 

وی تصریح کرد‌: از قبل برنامه‌هایی درباره ساماندهی تردد موتورسواران وجود داشته ولی در زمان های مختلف متفاوت بوده است؛ زمانی بود که حتی والو چرخ را باز می کردند و باد چرخ خالی می شد و برخوردها تا اعمال قانون و انتقال با کفی وجود داشت و در برخی از مواقع هم تشدید برخورد با تخلفات و سه تا شش ماه توقیف در پارکینگ را هم داشتیم.

 

سرهنگ موسوی پور افزود: البته استفاده از کلاه ایمنی و رعایت قوانین و مقررات توسط موتورسواران همانند بستن کمربند ایمنی در خودرو نهادینه نشده و در موضوع رفتارهای ترافیکی موتورسواران خیلی کارفرهنگی موثر صورت نگرفته و اقدامات انجام شده هم تا امروز تاثیرگذار نبوده است.

 

وی ادامه داد: همان طور که موضوع کمربند ایمنی را مردم پذیرفتند و در حقیقت الان این موضوع مانند یک فرهنگ نهادینه شده است پلیس هم می خواهد با اجرای طرح 10 به صورت گسترده و مستمر فرهنگ موتورسواری صحیح و استفاده از کلاه ایمنی و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را نیز نهادینه سازد.

 

سرهنگ موسوی پور افزود: مهم ترین ویژگی این طرح بحث استمرار آن بوده و باید به گونه ای عمل کنیم که استفاده از کلاه ایمنی مانند بستن کمربند ایمنی توسط رانندگان و سرنشینان در خودرو ، برای موتورسواران نیز نهادینه شود چراکه بررسی‌ها حاکی از آن است که درصد زیادی از حوادث غیرقابل جبرانی که برای موتوسیکلت سواران روی می دهد بدلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی توسط راکب و ترک نشین است.

 

وی بیان داشت: با هماهنگی خوبی که با شهرداری تهران صورت گرفته تمامی بیلبورد ها، عرشه های پل، تابلوها و محل هایی که برای تبلیغات در نظر گرفته شده نیز برای این فرهنگ سازی اختصاص داده خواهد شد.

 

سرهنگ موسوی پور گفت : امروزه تولید روزافزون موتورسیکلت و تردد آن در معابر با خودرو ها برابری می کند ، تردد چهار میلیون و سیصد هزار موتورسیکلت و چهار میلیون و پانصد هزار خودرو نشان دهنده این موضوع است که طبیعتاً به دغدغه پلیس تبدیل می گردد.

 

وی افزود : ما مخالف تولید موتورسیکلت نیستیم ولی الان شرایط برای تولید بیشتر فراهم نیست؛ پلیس راهورمی تواند به صورت برخط خودروها را کنترل نماید ولی موتورسیکلت وسیله ای است که قدرت مانور بالایی داشته که مدیریت آن به زیرساخت های مفصل تر نیاز دارد چراکه موتورسواران گاهی حتی با پوشاندن پلاک هر نوع تخلفی را انجام می دهند به همین دلیل قابلیت کنترل مانند خودرو را نداریم و جرم های مختلفی را می توانند انجام دهد که تخلف رانندگی تنها بخشی از آن است.

 

وی اظهار داشت : یکی از مشکلات و معضلاتی که الان داریم طرز تفکر و رفتارهای برخی از استفاده کنندگان از موتورسیکلت است؛ آنها فکر می کنند در حکم عابر پیاده هستند و این را نمی دانند که هر آنچه مقررات برای خودرو در نظر گرفته شده است اجرای آن هم برای موتورسیکلت نیز الزامی است.

 

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت : اگر در کارخانه های تولیدی و در شماره‌گذاری این امکان باشد که تجهیزاتی به کار گیری شود که بتوان هویت و تردد موتورسیکلت ها را مشخص کرد و بر اساس نقشه جی ای آس و جی پی اس بتوان نقاطی که تردد می کنند را بررسی کرد خیلی راحت می توان تخلفاتی که انجام می دهند را کنترل کرده و در نتیجه تخلفات و حوادثی که روی می دهند خیلی کمتر خواهد شد ولی الان موتورسواران به راحتی بسیاری از تخلفات را در سطح شهر انجام می دهند.

 

سرهنگ موسوی پور گفت : یکی از مواردی که پلیس امکان پاسخگویی آن را ندارد بحث آلودگی هوا در و تردد موتورسیکلت هاست؛ 10/1(ده و یک درصد) آلودگی هوا توسط وسایل نقلیه متحرک مربوط به موتورسیکلت است ولی امکان و نظارت بر آن توسط پلیس کم است چرا که معمولا موتورسواران پلاک خود را می پوشانند مگر آنکه در جایی متوقف شوند که البته بحث استفاده از موتورسیکلت های برقی بسیار می تواند در جهت کاهش آلودگی هوای پایتخت کمک حال باشد.

 

وی با بیان اینکه عمده موتورسواران بیمه و گواهینامه و معاینه فنی ندارند و همین مساله متاسفانه به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است گفت: متاسفانه 49 درصد از تصادفات منجر به فوت در تهران مربوط به موتور سواران است و این آمار نگران کننده است. از تعداد 440 نفری که در 8 ماهه سال جاری بر اثر تصادف فوت کرده اند نزدیک به نیمی از آنها مربوط به موتورسواران بوده است.

 

وی تصریح کرد : حرکت خلاف جهت، سرعت و سبقت، نداشتن کلاه ایمنی، تردد در خطوط ویژه، باعث تصادفات موتورسواران با موتورسیکلت های دیگر یا با عابر پیاده یا خودروها و حتی واژگونی می شود که عمدتا در این حوادث خود آنها آسیب می بینند زیرا ایمنی کمتری دارند.

 

وی درباره طرح 10 گفت : در طرح جدید که به آن طرح 10 می گوییم، با 10 روش و راهکار با تخلفات موتورسواران برخورد خواهد شد؛ انضباط بخشی به تردد آنها که هم جنبه فرهنگی و ایجابی دارد و هم به شکل سلبی با تخلفات موتورسواران برخورد خواهیم کرد.

 

موسوی پور بیان داشت : همه برنامه های طرح 10 از دوشنبه آغاز نمی‌شود بلکه به مرور بقیه اقدامات این طرح اضافه شده و در واقع از امروز دوشنبه 18 دی ماه با 4 موضوع ، این طرح آغاز می‌شود.

 

وی گفت : البته ویژگی اصلی این طرح استمرار آن است و تعطیلی بردار هم نیست، این طرح با همکاری مردم و مشارکت همگانی که هدف اصلی آن استفاده از کلاه ایمنی می باشد انجام می شود؛ البته در کنار اجرای طرح با تخلفاتی چون تردد در خطوط ویژه، تخلفات پلاک، تردد در پیاده رو، ورود ممنوع نیز برخورد می شود که در نهایت کاهش تلفات و حوادث مد نظر پلیس راهور است.

 

سرهنگ موسوی پور اظهار داشت : در واقع ما از الان مقدمات کار را برای فصل بهار و فصل گرم سال آینده فراهم می کنیم چرا که در آن موقع بحث استفاده از کلاه ایمنی کاهش پیدا می‌کند و آسیب ها افزایش می یابد.

 

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت : ما باید خانواده ها را هم درگیر این موضوع نماییم و همه آحاد جامعه باید با این موضوعات آشنا شوند. وقتی ما چهار میلیون و سیصد هزار موتورسیکلت که مربوط به جمعیت تهران است داریم ، نمی‌شود گفت که خانواده ای با این موضوع درگیر نیست .

 

وی بیان داشت : همه باید احساس مسؤولیت فردی و اجتماعی داشته و باید پای کار باشند، باید کسی که موتور می‌راند و کلاه ایمنی بر سر نمی گذارد و نان آور خانواده است احساس مسئولیت خیلی بیشتری کرده و بداند که خانواده به او نیاز دارد. باید کسی که در پیاده رو تردد می کند بداند که باعث رعب و وحشت دیگر شهروندان و عابرین پیاده می شود. باید احساس مسئولیت را افزایش دهیم و این موضوعی نیست که فقط پلیس آن را انجام دهد بلکه بخش بعدی کار ما این است که همه اقشار باید درگیر این موضوع شوند.

 

رئیس پلیس راهور پایتخت اذعان داشت : شرکت های مختلفی هستند که هزاران موتورسیکلت سوار در آنها به عنوان پیک موتوری کار می کنند. باید پرسید که نقش این شرکت ها در تامین ایمنی و سلامتی موتورسواران چیست و آیا نسبت به فردی که برای آنها کار می کند نباید احساس مسولیت داشته باشند؟ فقط نباید بحث در آمد زایی مطرح باشد بلکه یک بخشی از در آمد هم باید صرف ایمنی و سلامتی گردد. این فرد است که مهم ترین بخش جامعه را تشکیل می دهد و این فرد است که اگر آن را از دست بدهیم یا مصدوم و معلول شود جامعه دچار خلل و آسیب می گردد.

 

سرهنگ موسوی پور گفت : ادارات و سازمان ها و شرکت های بسیاری هستند که کارمندان و مراجعان و پیک های موتوری مختلفی دارند که در سطح معابر تردد می کنند. مدیران و روسای این مراکز و واحدها مسئولیت دارند که تردد این موتورسواران را حداقل کنترل کرده و وقتی این موتورسیکلت وارد یک مرکز می شود مدیر آن مجموعه باید احساس مسئولیت نماید که این کارمند و یا مراجعه کننده آیا کلاه ایمنی دارد یا خیر؟ پلاک دارد یا خیر؟ و آیا مخدوشی و پوشش پلاک دارد یا خیر؟ بهر حال اگر این مجموعه ها به کمک پلیس بیایند قطعا یک اتفاق خوب و مهم روی می دهد.

 

وی ادامه داد : به حول قوه اللهی این طرح با جدیت شروع می شود و تعطیلی بردار هم نیست و در این خصوص باید به اهداف خود که کاهش تصادفات و حوادث و در نتیجه آن کم شدن تلفات موتورسیکلت است برسیم .

 

موسوی پور تصریح کرد: بحث استفاده از کلاه ایمنی بسیار مهم است و باید در این دوره استفاده از آن را برای موتورسواران نهادینه نماییم به همین جهت پیشنهاد تشکیل کارگروه ویژه جهت انضباط بخشی به تردد موتورسواران که در پلیس راهور تهران بزرگ تشکیل می گردد را ارائه داده‌ایم که دائم و مستمر است .

 

وی افزود: با آغاز فعالیت این تیم‌ها، این موضوع از حالت طرح خارج و به حالت استمرار در خواهد آمد و همه مباحث و تخلفات مربوط به موتورسیکلت را پیگیری می کند.

 

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اضافه کرد : از امروز دوشنبه که این طرح شروع می شود بحث توقیف ساعتی، توقیف با کفی، کنترل خطوط ویژه و بحت آشکار سازی و روشن نگه داشتن چراغ جلو و عقب موتورسیکلت را شروع خواهیم کرد و سپس به سایر موضوعات مانند مسئول سازی شرکت ها (ماده 31 و 32 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی) تهیه بسته آموزشی، فرهنگی و رسانه ای و حتی انیمیشن سیا ساکتی که از آن رونمایی خواهد شد خواهیم رسید.

 

وی گفت : اصلاحات هندسی در این بازه زمانی کوتاه انجام نمی شود و این موضوع نیاز به زمان دارد . بحث ایمن سازی پیاده روها و جلوگیری از تردد موتورسواران در پیاده روها، جدا سازی و نصب نرده و حفاظها و هر بحثی که مربوط به ارتقاء ایمنی و سلامت است در دستور کار پلیس راهور تهران بزرگ است.

 

سرهنگ موسوی پور افزود :طرح 10 از امروز در خیابان ولیعصر (عج ) و از سه راه جمهوری تا پل پارک وی شروع می شود و توقیف ساعتی برای تخلفاتی چون استفاده از تلفن همراه،حمل بار نامتعارف، حرکت در لاین اضطرار ، حرکت در تونل های شهری، حرکت در پیاده رو و عبور از چراغ قرمز در نظر گرفته شده است و موتورسوارانی هم که تخلفاتی چون عبور از خط ویژه و حرکت خلاف و مخدوشی پلاک داشته باشند توسط کفی به پارکینگ ها منتقل می شوند. همچنین در بحث پوشش پلاک نیز در محل رفع اثر خواهیم داشت و سپس موتور تحویل داده خواهد شد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده