به گزارش راهبرد معاصر؛ بازار سرمایه این روزها سبزپوش شده و در حال حرکت رو به جلوست. ارزش معاملات خرد که مهمترین فاکتور تعیین کننده رفتار بازار است، به بیشترین سطح در یک ماه اخیر رسیده است.
امروز ارزش تقاضا از عرضه پیشی گرفت تا شاخص برای سومین روز متوالی رشد کند.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با توجه به احتمال تقویت محرکهایی که بر بورس اثر گذاشته مانند تجدید ارزیابی داراییها و همچنین تحرکات قیمت دلار از یک سو و گزارشهای مطلوب فصلی در برخی از صنایع احتمال تداوم رشد وجود دارد.
نرخ بهره بین بانکی در کانال ۲۳ درصدی قرار دارد که بدان معنی است بانکها در تامین مالی نیازهای کوتاهمدت خود دچار مشکل هستند و از یکدیگر برای سررسیدهای کمتر از یک هفته با نرخ 23.41 درصد استقراض میکنند. غالبا در سه ماهه پایانی سال نیز تقاضای نقدینگی بانکها به خاطر رشد تقاضای بنگاهها، مردم و دولت نیز بیشتر میشود که اگر به این تقاضا پاسخ داده نشود، میتواند باعث رشد بیشتر نرخ بهره بین بانکی و رکود شود.
بانک مرکزی ۱۲.۳ همت پول در هفته گذشته به بانکها تزریق کردهاست که سنگینترین تزریق در زمستان است و با توجه به افزایش تقاضای نقدینگی در زمستان، این رویکرد میتواند باعث رونق نسبی بازارها در سه ماهه پایانی سال شود.
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: گزارشات نه ماهه منتشر شده، اخبار مربوط به تجدید ارزیابی داراییها همچنان بر بازار سرمایه موثر است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: ریسک و تنش عاملی است که میتواند اثر منفی بر بازار سرمایه داشته باشد؛ چرا که بازار سرمایه ذاتا ریسکگریز است. اما با افزایش نرخ ارز، می توان امیدوار بود که بورس هم روند صعودی خود را ادامه دهد.
وی ادامه داد: با افزایش تنش در منطقه و بر اساس تجربه، بازار سرمایه، در ابتدا روندی نزولی و سپس با تخلیه هیجانات روند صعودی به خود می گیرد.
مومنی تاکید کرد: به نظر می رسد در کوتاهمدت، بورس به مسیر صعودی خود ادامه دهد و به کانال بالاتر وارد شود.
در پایان معاملات روز شنبه بیست و سوم دی ماه 1402، شاخص کل بورس 9 هزار و 554 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 180 هزار و 518 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 44 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد 921 واحدی در رقم 764 هزار و 132 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 12 صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با رشد 62 واحدی به رقم 26 هزار و 337 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش 469 واحد به سطح 141 هزار و 231 واحد رسید.
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 96 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد دی (بانک دی)، شگستر (گسترش سوخت سبز زاگرس (سهامی عام)) و خاور (ایران خودرو دیزل) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای نخریس (نخریسی و نساجی خسروی خراسان)، صبا (گروه مالی صبا تامین) و کالا (بورس کالا) تعلق داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 16 هزار و 558 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 5 هزار و 247 میلیارد تومان بود که 32 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 5 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 6 هزار و 140 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 323 نماد و تعداد نمادهای منفی 481 نماد بوده است. یعنی حدود 40 درصد نمادها سبز پوش بودند.
در جریان معاملات روز شنبه، 49 نماد صف خرید داشتند و 42 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 23 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 243 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 23 درصدی به 243 میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز 23 دی ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود 25.0 میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 24.7 میلیون تومان بود.
همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود 29.8میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 18.1 میلیون تومان بود./فارس