ائتلاف قصاب کابل با طالبان-راهبرد معاصر
سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد

ائتلاف قصاب کابل با طالبان

گلبدین حکمتیار که شماری از افغان ها به او لقب قصاب کابل را عطا نموده اند از ائتلافش با طالبان جهت عدم حمله به یکدیگر سخن به میان آورده اند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 15
کد خبر: ۲۲۳۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گلبدین حکمتیار جنگ‌سالار، سیاستمدار و نخست‌وزیر سابق افغانستان است. وی یکی از رهبران اصلی مجاهدین افغانستان در جنگ با شوروی بود. پس از سقوط حکومت محمد نجیب الله وی طی توافقنامه پیشاور به سمت نخست‌وزیری رسید اما اختلافات میان رهبران منجر به جنگ‌های کابل در دهه ۱۹۹۰ شد. بسیاری از مخالفین حکمتیار وی را عامل کشتار بسیاری از مردم افغانستان و تخریب شهرهای مختلف افغانستان در دوره جنگ‌های داخلی می‌دانند.

 

حکمتیار روز شنبه در مصاحبه با تلویزیون طلوع افغانستان گفت، قصاب کابل لقبی است که یک خبرنگار فرانسوی پس از حمله نیروهای حزب اسلامی به سربازان فرانسوی در تگاب کاپیسا و کشته و زخمی شدن بیش از ۴۳ تن از آنها به من داد و من به این لقب افتخار می کنم.

 

حکمتیار در این مصاحبه از توافق پنهانی حزب اسلامی با طالبان نیز پرده برداشت و گفت، دو طرف توافق کردیم از بیان اظهارات خصمانه و انجام اقدامات تحریک آمیز علیه همدیگر خودداری کنیم.  

 

وی در توضیح تفاوت‌ های حزب اسلامی و گروه طالبان گفت، این گروه یک روند نو است و دیرتر وارد جنگ علیه نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) شد. طالبان به افرادشان دستور دادند از حمله به نیروهای خارجی خودداری کنند اما، حزب اسلامی به نیروهایش دستور داد تمام تمرکز خود علیه نیروهای خارجی معطوف کنند.   ما تنها راه نجات افغانستان را برگزاری انتخابات شفاف می‌ دانیم اما، طالبان تا کنون درباره انتخابات سخنی نگفته اند.

 

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که به گفته سخنگوی دولت این کشور بر مساله صلح با طالبان ارجحیت دارد، ۲۸ سپتامبر(۶ مهر) امسال برگزار می شود.

 

حزب اسلامی افغانستان از زمان تاسیس در سال ۱۹۷۷، با همه حکومت هایی که در افغانستان به قدرت رسیدند- حکومت محمد داوودخان نخستین رئیس‌ جمهوری افغانستان، حکومت سوسیالیستی حزب دمکراتیک خلق، دولت مجاهدین به رهبری برهان‌ الدین ربانی، حکومت طالبان و دولت حامد کرزی، جنگیده است.

 

البته، این حزب در اکثر سال های جنگ مذاکراتی با دولت هایی که علیه آنها می‌جنگید، داشت اما، هیچ‌ یک از این مذاکرات به پایان دادن به جنگ منجر نشد.

 

حزب اسلامی گلبدین حکمتیار از قدرتمندترین سازمان‌ های مجاهدین افغان در طول جنگ شوروی در افغانستان بود و از طریق پاکستان کمک‌ های بسیاری از آمریکا و عربستان و دیگر کشورهای مخالف شوروی دریافت می‌ کرد.

ارسال نظر
آخرین اخبار