به گزارش راهبرد معاصر؛ پزشکی قانونی تعداد مجوزهای صادر شده برای سقط جنین در چهار ماه نخست امسال را حدود ۳ هزار مجوز اعلام کرد.
در چهار ماهه نخست سال جاری از کل مراجعین سقط جنین درمانی، 2 هزار و 978 نفر مجوز دریافت کردند اما 802 نفر فاقد شرایط لازم برای دریافت این مجوز بودند همچنین از کل مراجعین، 206 نفر نیز بعد از نخستین مراجعه، پرونده خود را تا قبل از 19 هفتگی پیگیری نکردند.
حدود ۳ هزار نفر مجوز سقط جنین دریافت کردهاند
بنابر اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور،، تعداد مجوزهای صادر شده در چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 1.4 داشته و تعداد مجوزهای سقط جنین صادر شده در چهار ماهه اول سال قبل 2 هزار و 938 مورد مورد بوده است.
در این مدت استانهای تهران با 636، خراسان رضوی با 416 و خوزستان با 342 نفر بیشترین آمار مراجعین سقط جنین درمانی را داشتند.
صدور مجوز، تنها تا پیش از 19 هفتگی جنین
یادآور میشود مجوز سقط درمانی بر اساس ماده واحده قانون سقط جنین درمانی مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی و آییننامه اجرایی آن بر عهده سازمان پزشکی قانونی کشور است و بر اساس آنچه در قانون مورد تأکید قرار گرفته تنها در صورت داشتن شرایط خاص برای مادر باردار صادر میشود که مهمترین آن سن بارداری کمتر از 19 هفته است به بیان دیگر اگر سن باردای از 19 هفته گذشته باشد به دلیل ولوج روح در جنین، امکان صدور مجوز سقط به هیج وجه وجود نخواهد داشت.
علاوه بر سن بارداری باید وجود ناهنجاری در جنین که بعد از تولد موجب حرج مادر شود یا بیماری مادر به نحویکه ادامه بارداری برای او خطر جانی به همراه داشته باشد توسط سه پزشک متخصص به تأیید برسد تا پزشکی قانونی نسبت به صدور مجوز اقدام کند.
بنابراین، این تصور که تمام ناهنجاریهای موجود در جنین یا هر بیماری مادر به صدور مجوز سقط میانجامد تصوری کاملاً نادرست است زیرا تنها ناهنجاریهای جنینی که موجب حرج مادر شود یا بیماریهایی که در صورت ادامه بارداری برای مادر خطر جانی به همراه داشته باشد به صدور مجوز منجر خواهد شد.