به گزارش راهبرد معاصر؛ متوسط طول عمر یا همان شاخص امید به زندگی از ۵۹ سال در اوایل انقلاب به ۷۴ سال رسیده که ۷۵ و نیم سال برای خانمها و ۷۲ و نیم سال برای آقایان است.
برآوردهای جمعیت امسال ما نشان میدهد حدود ۲۴ و شش دهم درصد جمعیت کشور زیر ۱۵ سال و ۲۲ درصد یعنی حدود ۱۸ میلیون و ۲۶۹ هزار نفر جمعیت جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال و حدود ۴۷ درصد جمعیت کشور، میانسال ۳۰ تا ۶۴ ساله و ۶ و چهار دهم درصد جمعیت بالای ۶۵ سال است.
اکنون جمعیت سالمند بالای ۶۰ سال کشورمان با رقم ۸ میلیون و ۲۳۱ هزار نفر، حدود ۹ و ۹ دهم درصدجمعیت کشور است.
براساس آمارهای سازمان ثبت احوال، در سال ۱۳۹۳ در کشور تعداد یک میلیون و ۵۳۴ هزارو۳۶۲ نفر متولد شدند که از این تعداد ۷۸۸هزارو۶۶۸ نفر پسر و ۷۴۵هزار و ۶۹۴ نفر دختر بودند و یک میلیون و۱۷۸هزار و ۹۲۱ نفر در شهر و ۳۵۵هزار و ۴۴۱ نفر در روستا متولد شدند.
در سال ۹۴ نیز در کشور یک میلیون و ۵۷۰ هزارو ۲۱۹نفر متولد شدند که ۸۰۶هزارو۴۵۶ نفر پسر و۷۶۳هزارو ۷۶۳نفر دختر بودند. تعداد متولدان در شهر نیز یک میلیون و ۲۰۸هزار و ۱۴۲ نفر و تعداد متولدان در روستا نیز۳۶۲هزارو ۷۷ نفر بودند.
روند ولادت اما در سال ۹۵ کاهشی شد؛ به طوری که کل اسناد ثبت شده ولادت در کشور یک میلیون و ۵۲۸هزارو ۵۳ نفر بود . تعداد پسران و دختران متولد شده نیز به ترتیب۷۸۶هزارو۱۴۲ پسر و۷۴۱هزارو۹۱۱ دختر بودند. در شهر و روستا نیز تعداد متولدان به ترتیب یک میلیون و ۱۷۶هزارو۳۲ نفر و ۳۵۲هزارو۲۱ نفر بودند.
سال ۹۶ نیز نسبت به سال ۹۵ حدود ۴۰هزار سند ولادت کمتر به ثبت رسید؛ به طوری که جمعیت متولد شده در این سال به یک میلیون و ۴۸۷هزارو۹۱۳ نفر رسید که از این میان ۷۶۶هزارو۱۴۰نفر پسر و۷۲۱هزارو۷۷۳نفر دختر بودند.
در سال ۹۷ این آمارها با کاهش حدود ۱۲۱ هزارنفری مواجه شد و به عدد یک میلیون و ۳۶۶هزارو ۵۱۹نفر رسید که ۷۰۴هزار و ۶۷نفر آن پسر و۶۶۲هزارو ۴۵۲نفر آن دختر بودند.
برآوردهای رسمی نشان میدهد تا افق سال ۱۴۳۰ کاهش شاخص رشد جمعیت ادامه خواهد داشت.