به گزارش راهبرد معاصر ؛ هیئت وزیران در تاریخ 27 آبان ماه بهپیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستورالعمل بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد جامعه را تصویب کرد. در راستای این طرح 4 گروه مشمول بسته حمایتی میشوند که کارگران در گروه 4 قرار دارند.
مشمولان گروه چهارم شامل خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از 30 میلیون ریال در گروههای کارگران ساختمانی، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویشفرمایان، رانندگان بینشهری و درونشهری، زنبورداران، کارگران باربر، شاغلان کسب و کارهای خانگی، کارگران کارگاههای متفرقه، عشایر و روستاییان، بازنشستگان، دریافت کنندگان بیمه بیکاری و دیگر گروههای مشمول که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی میشوند.
در حالی مرحله اول بسته حمایتی 200 هزار تومانی به بسیاری از اقشار حتی کارمندان دولت هم پرداخت شده و همه آنها آماده دریافت بسته دوم هستند که هنوز بیش از 14میلیون کارگر بسته حمایتی دریافت نکردهاند و تأمین اجتماعی هم اعلام کرده است هنوز دستوری صادر نشده است.
این در حالی است که محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره سبد کالای کارگران روز گذشته درباره عدم پرداخت بسته حمایتی به کارگران گفته است: توزیع سبد کالا میان بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی به پایان رسیده و مرحله بعد شامل بیمه شدگان شاغل در بخش های دولتی و غیردولتی است که کمتر از سه میلیون تومان حقوق دریافت می کنند. به تمامی این افراد سبد کالا تعلق می گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: لیست کامل بیمه شدگانی که زیر سه میلیون حقوق دریافت می کنند از سوی تامین اجتماعی تهیه شده و برای توزیع سبد کالا منتظر تخصیص بودجه هستیم. لیست حقوق این افراد از سوی تامین اجتماعی ارسال شده و به محض دریافت اعتبار خزانه توزیع سبد کالا آغاز می شود.
شریعتمداری افزود: همچنین درصدی از افراد هستند که در هیچ صندوقی سابقه پرداخت حق بیمه ندارند و کمتر از سه میلیون تومان حقوق می گیرند که این افراد سبد کالا شامل حالشان می شود و تا پایان سال در میان آنها توزیع خواهد شد. کارگران فصلی، سربازان، قالیبافان و ... از جمله این افراد هستند.
در حالی وزیر کار از تهیه لیست کامل بیمه شدگان تامین اجتماعی برای دریافت بسته حمایتی خبر داد که باید پرسید، چرا دولت در تأمین اعتبار لازم برای سبد حمایتی بیش از 14 میلیون کارگران تعلل می کند. با کاهش قدرت خرید در راستای سقوط ارزش ریال کارگران نیازمند حمایت و ترمیم دستمزد از سوی دولت هستند اما این در حالی است که بسیاری از اقشار حتی کارمندان دولت بسته حمایتی را دریافت کرده اند و فقط دولت برای تأمین اعتبار سبد حمایتی کارگران فکری نکرده است.