فیلم| لحظه دستگیری هانی کُرده شرور سطح یک به ضرب گلوله پلیس مدیرعامل پرسپولیس استعفا کرد/ جانشین درویش مشخص شد عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت

روش موثر درمان سینوزیت مزمن

عضو هیات علمی گروه گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری سینوزیت که اغلب در پی سرماخوردگی بروز می‌کند، می‌تواند به دو شکل حاد و مزمن باشد و مرحله حاد آن اغلب با دارو کنترل می‌شود، اما در مرحله مزمن، علاوه بر درمان‌های دارویی، نیاز به تخلیه ترشحات سینوس و برداشتن پولیپ از طریق آندوسکوپی بینی و سینوس خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 17
کد خبر: ۲۲۸۷۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر مرتضی نوراللهیان ضمن اشاره به بیماری‌های شایع در فصول سرد سال خاطر نشان کرد: سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی، از جمله بیماری‌های شایع فصل سرما است که با عوارضی همچون گلودرد‌های چرکی، سینوزیت ها، گوش درد‌ها و پارگی پرده گوش، التهاب حنجره، سرفه و تنگی نفس بروز می‌کند و در نهایت عوارض و مشکلات زیادی را از بعد اجتماعی، اقتصادی و مصرف انواع داروها، ازکارافتادگی و نیز عوارض مزمن بیماری ایجاد میکند.

وی افزود: سرماخوردگی عموماً درکودکان شایع‌تر از بالغین است و در اغلب موارد که ماهیت ویروسی دارد با علائمی همچون آبریزش بینی، عطسه و گرفتگی بینی، بدن درد و بی اشتهایی و تب خفیف شروع می‌شود که با استراحت، مصرف مایعات و مسکن مثل استامینوفن و قرص سرماخوردگی بهبود می‌یابد و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نخواهد بود، البته در برخی موارد، یک عفونت ثانویه یا باکتریایی به این عفونت ویروسی اضافه می‌شود و علاوه بر تشدید علائم و ایجاد مشکل برای سایر ارگان‌ها مثل گوش، حلق، حنجره و سینوس ها، با تب بالا و درد شدید و ترشحات چرکی همراه می‌شود، که مصرف آنتی بیوتیک در این موارد جهت پیشگیری از عوارض آن توصیه می‌شود.

عضو هیات علمی گروه پوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با بیان اینکه در مواردی ممکن است سینوس‌ها همزمان با سرماخوردگی عفونی شوند افزود: سینوزیت‌های چرکی که اغلب به دنبال سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی ایجاد می‌شود، با علائمی همچون گرفتگی بینی، خلط چرکی پشت حلق، اختلال بویایی و سردرد به ویژه درناحیه پیشانی و صورت که با خم کردن سر این درد شدت می‌یابد، بروز پیدا می‌کند.

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی‌های آندوسکوپی بینی و سینوس ادامه داد: سینوزیت‌های حاد اغلب با دارو کنترل، اما در بعضی موارد به سمت مزمن شدن پیش می‌روند و عوارضی همچون آبسه‌های چشمی، دوبینی، اختلالات بینایی، مننژیت و آبسه‌های مغزی و مشکلات عروق مغزی را به همراه دارد، به ویژه هنگامی که با پولیپ همراه باشد لذا، لازم است علاوه بر درمان‌های دارویی، تخلیه ترشحات سینوس، برداشتن پولیپ‌ها و باز شدن مسیر راه بینی صورت گیرد، که امروزه به روش‌های نوین جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس، بدون عمل جراحی و بخیه این کار به راحتی و به خوبی انجام می‌شود.

دکتر نوراللهیان خاطر نشان کرد: در صورتی که در درمان گوش درد‌های چرکی، عفونت‌های مزمن وپارگی‌های پرده گوش غفلت شود، عوارضی همچون ناشنوایی، فلج عصب صورتی و سرگیجه و عوارض داخل جمجه مثل مننژیت و آبسه مغزی را به همراه دارد. کودکانی که بزرگی لوزه‌ها به ویژه لوزه سوم را دارند و دائما دچارگلو درد‌های چرکی می‌شوند، مستعد عفونت‌های گوش و پارگی‌های پرده گوش خواهند بود، که در این موارد لازم است، اقدامات درمانی صحیح انجام گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: توصیه ما به بیمارانی که مبتلا به پارگی پرده گوش هستند، این است که به شدت مانع از ورود آب به داخل گوش خود در زمان استحمام شوند و از رفتن به استخر خودداری و بدون از دست دادن زمان جهت ترمیم پرده گوش، تحت عمل جراحی ترمیمی گوش قرار گیرند.

وی با اشاره به اهمیت عملکردی گوش داخلی و مراقبت از آن در زمان ابتلا به سرماخوردگی گفت: این عضو مهم علاوه بر شنوایی، عضو تعادل نیز هست و باید مورد مراقبت در زمان سرماخوردگی قرار گیرد؛ زیرا بیماران زیادی به مراکز درمانی با شکایت سرگیجه و عدم تعادل مراجعه می‌کنند که این علائم میتواند پس از سرماخوردگی بروز کند؛ هر چند که سرگیجه در بیماری‌های مغز و اعصاب، قلب و عروق و اختلالات چشمی هم دیده می‌شوند، ولی از علل شایع سرگیجه، بیماری‌های گوش داخلی است.

دکتر نوراللهیان نوع سرگیجه‌های گوشی ناشی از سرماخوردگی را اغلب به صورت دورانی و چرخشی ذکر و اضافه کرد: این سرگیجه همراه با تهوع و استفراغ و رنگ پریدگی است، که با تغییر حالت سر فرد اتفاق می‌افتد. در جابجایی ناگهانی فرد مانند سجده رفتن، خم کردن سر به پایین یا به بالا و حتی در هنگام خواب وقتی بیمار به سمت راست یا چپ چرخش پیدا می‌کند، دیده می‌شود. معمولا مدت این نوع سرگیجه چندان طولانی نیست و اغلب خوش خیم بوده که با درمان‌های دارویی و تمرینات توانبخشی، بهبود می‌یابد. / بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار