کم خواب‌ها دیابت می‌گیرند؟-راهبرد معاصر

کم خواب‌ها دیابت می‌گیرند؟

تاکنون تحقیقات زیادی در ارتباط با کم خوابی با خطر افزایش عوارض قلبی و عروقی و ذهنی و مغزی انجام گرفته، در همین راستا اخیرا در نتیجه تحقیقاتی مشخص شده که کم خوابی با ابتلای افراد به دیابت نوع ۲ نیز مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۵ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 07
کد خبر: ۲۳۱۶۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس نتایج یک تحقیق جدید مشخص شده که افرادی که به طور منظم پنج ساعت یا کمتر می‌خوابند، بدون توجه به رژیم غذایی خود در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

به گزارش مدیکال نیوز، نتایج این تحقیق در ژورنال «جاما نتورک اوپن» (JAMA Network Open) منتشر شد، محققان از داده‌های ۲۴۷.۸۶۷ شرکت‌کننده بین ۳۸ تا ۷۱ سال با میانگین سنی تقریبا ۵۶ سال از بیوبانک بریتانیا برای بررسی ارتباط بین الگو‌های خواب، عادات غذایی و دیابت نوع ۲ استفاده کردند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق یک پرسشنامه الکترونیکی را تکمیل کردند که در آن پرسیده شده بود: در هر ۲۴ ساعت حدودا چند ساعت می‌خوابید یا چرت می‌زنید؟ آن‌ها همچنین در این پرسشنامه به سؤالاتی در مورد رژیم غذایی خود پاسخ دادند.

بر اساس پاسخ‌های ارائه شده در این پرسشنامه شرکت کنندگان را در یکی از چهار دسته مدت خواب روزانه گروه بندی کردند:

۷-۸ ساعت - عادی
۶ ساعت - کمی کوتاه
۵ ساعت - نسبتا کوتاه
۳-۴ ساعت - بسیار کوتاه

حدود ۷۵ درصد از شرکت کنندگان مدت خواب طبیعی را گزارش کردند. تقریبا ۲۰ درصد مدت زمان کمی کوتاه، تقریبا ۴ درصد نسبتا کوتاه و کمتر از ۱ درصد مدت خواب بسیار کوتاه را گزارش کردند.

نمراتی که محققان برای رژیم غذایی در نظر گرفته بودند از ۰ (ناسالم) تا ۵ (سالم) متغیر بود. نمرات شرکت کنندگان عبارت بود از:

۱ درصدنمره صفر گرفتند
۷ درصد امتیاز ۱ را کسب کردند
۱۷ درصد امتیاز ۲ را کسب کردند
۲۷ درصد امتیاز ۳ را کسب کردند
۲۹ درصد امتیاز ۴ را کسب کردند
۱۷ درصد امتیاز ۵ را کسب کردند

میانگین دوره پیگیری برای مطالعه ۱۲ سال بود. در این مدت، ۳ درصد (۷.۹۰۵) از شرکت کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.

با توجه به نتایج به دست آمده از این پرسشنامه، محققان این تحقیق به این مساله اشاره کردند که دوره‌های طولانی خواب ناکافی می‌تواند به مشکلات سلامتی مختلف از جمله افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. در واقع، آن‌ها دریافتند افرادی که ۵ ساعت یا کمتر در روز می‌خوابند، در مقایسه با افرادی که مدت زمان خواب معمولی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.

نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص کرد که افزایش مدت خواب روزانه به هفت ساعت ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

با این حال، محققان اذعان داشتند که برای برخی افراد، چالش‌ها می‌تواند دستیابی به ساعات مناسب خواب را دشوار کند. برخی از موانع شامل برنامه‌های کاری، مسئولیت‌های مراقبت از کودک، شرایط بهداشتی مانند آپنه خواب (تنگی نفس یا وقفه تنفسی در خواب) و فشار‌های اقتصادی است.

دکتر پویا شفیع پور، پزشک خانواده و پزشک چاقی در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در کالیفرنیا که در این مطالعه شرکت نداشت، درباره این نتایج به دست آمده گفت: این برای من تعجب آور نیست. وقتی به اندازه کافی طولانی نمی‌خوابید، سطح انسولین شما ممکن است کاهش یابد، در نتیجه ممکن است روز بعد بیشتر از حد معمول گرسنه باشید و نیاز به مصرف غذای بیشتری داشته باشید که این مساله تعادل تغذیه‌ای شما را بر هم می‌زند. در درازمدت، این عوامل می‌توانند به دیابت کمک کنند.

او افزود: اگرچه من از نتایج این تحقیق تعجب نکردم، اما اطمینان بخش بود، زیرا دلیلی بر آنچه من گفته‌ام را ارائه می‌دهد. بر همین اساس من می‌توانم این اطلاعات را با بیمارانم به اشتراک بگذارم و به آن‌ها توصیه کنم که نباید خواب خود را نادیده بگیرند. اغلب اوقات، افراد خواب را در اولویت قرار نمی‌دهند. مردم زمانی که باید بخوابند از تلفن‌های هوشمند خود برای بازی استفاده می‌کنند. در صورتی که این مساله را باید مد نظر قرار داد که بهداشت خواب برای سلامت کلی بسیار مهم است.

اگرچه شرکت‌کنندگانی که رژیم‌های غذایی سالم داشتند، در معرض خطر کمترابتلا به دیابت نوع ۲ قرار داشتند، اما محققان گفتند که نتایج تحقیق از این ایده که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند عوارض کوتاه‌مدت خواب را جبران کند، پشتیبانی نمی‌کند. محققان اشاره کردند که یک سبک زندگی سالم ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. آن‌ها یک مطالعه کوچک انجام شده در سال ۲۰۲۱ را شناسایی کردند که در آن نشان داده شده ورزش با شدت بالا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. / همشهری آنلاین

ارسال نظر