سهراب بختیاری‌زاده سرمربی موقت استقلال شد «میلوشویچ» صربستانی سرمربی جدید نساجی مازندران شد وقوع زلزله ۴ ریشتری در سیستان و بلوچستان شوک سرمربی آفریقایی به استقلال / موسیمانه یک طرفه فسخ کرد! معرفی برترین‌های سال ۲۰۲۴ کشتی آسیا / «رنگرز» بهترین مربی قاره کهن شد حادثه در زعفرانیه؛ فرونشست زمین خودرو را به کام گودال کشاند حضور خرید‌های جدید استقلال در تمرین مهاجم کنیایی استقلال حاضر به فسخ قرارداد نشد! تصویری از سران قوا در کنار رهبر انقلاب در دیدار روز عید مبعث + عکس نوتیس ۲۴ ساعته موسیمانه به استقلال / سرمربی آبی‌پوشان در صورت عدم دریافت مطالبات، قراردادش را فسخ می‌کند کمیاب‌ترین رنگ چشم در جهان / فقط یک درصد مردم چنین چشم‌هایی دارند + عکس فساد جنسی در شبکه تلویزیونی ژاپن جنجالی شد نیمار با الهلال فسخ کرد/ سانتوس؛ مقصد بعدی فیلم/ میدری: دهک بندی‌ها هر ۶ ماه یکبار بر اساس آخرین وضعیت خانوار تغییر می‌کنند برای اولین بار یک اسپری بینی برای درمان افسردگی توسط FDA تایید شد

با خوردن روزانه این نوع سرکه به راحتی ٨ کیلو وزن کم کنید

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۶ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۲۳۴۰۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  سرکه سیب که از سیب‌های تخمیر شده و به‌طور طبیعی سرشار از اسید استیک است، در سال‌های اخیر به دلیل فواید سلامتی، از خواص ضد باکتریایی گرفته تا اثرات آنتی‌اکسیدانی و پتانسیل کمک به مدیریت قند خون محبوب شده است.

 

ایسنا در خبری نوشت:منشأ استفاده از آن در حوزه سلامت بسیار دور است و بقراط از آن برای درمان زخم‌ها، تب و زخم‌های پوستی استفاده می‌کرد و نتایج تجربی تحقیق کنونی، به این موضوع پرداخته است که آیا سرکه سیب می‌تواند برای کاهش وزن، کاهش سطح گلوکز خون و کاهش چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید) موثر باشد یا خیر.


نتایج نشان می‌دهد که سرکه سیب می‌تواند هر سه مورد را کاهش دهد اما ممکن است مصرف نوشیدنی سرکه سیببه سادگی به‌طور روزانه امکان‌پذیر نباشد. گروهی از دانشمندان در لبنان کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور خود را روی گروهی از جوانان دارای اضافه وزن و چاق در سنین ۱۲ تا ۲۵ سال انجام دادند.

 

محققان به‌طور تصادفی ۳۰ شرکت‌کننده را در یکی از چهار گروه قرار دادند؛ به شرکت‌کنندگان دستور داده شد که هر روز صبح قبل از خوردن هر چیز دیگری به مدت ۱۲ هفته، پنج، ۱۰ یا ۱۵ میلی‌لیتر سرکه سیب رقیق شده در ۲۵۰ میلی‌لیتر آب مصرف کنند.

 

گروه کنترل، نوشیدنی غیرفعال (دارونما) ساخته شده از اسید لاکتیک اضافه شده به آب مصرف کردند تا ظاهر و طعمی مشابه داشته باشند. معمولا این نوع مطالعه شواهدی با کیفیت بالا ارائه می‌دهد زیرا می‌تواند علت و معلول را نشان دهد یعنی مداخله (در این مورد سرکه سیب) به یک نتیجه خاص منجر می‌شود. این مطالعه همچنین دوسوکور بود، به این معنی که نه شرکت‌کنندگان و نه دانشمندانی که در جمع‌آوری داده‌ها شرکت داشتند نمی‌دانستند چه کسی در کدام گروه است.

 

محققان دریافتند که افراد دارای اضافه وزن با مصرف سرکه به‌طور متوسط ۶ تا هشت کیلوگرم وزن در سه ماه از دست دادند. نتایج تحقیق کنونی نشان داد که مصرف سرکه سیب به‌طور روزانه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا در سه ماه هشت کیلوگرم وزن کم کنند.

 

نتایج تحقیقات نوشیدن آب تخمیر شده سیب‌های له شده را با کاهش وزن مرتبط کرده است و مشخص شد که یک دوز ۱۵ میلی‌لیتری قبل از صبحانه همچنین شاخص توده بدن، سطح قند خون و کلسترول را کاهش می‌دهد.

 

این تحقیق، تجزیه و تحلیل کرد که چگونه سه مقدار مختلف سرکه بر وزن افراد دارای اضافه وزن یا چاق تاثیر می‌گذارد. محققان بیان کردند که سرکه سیب می تواند مکملی امیدبخش برای چاقی باشد که عوارض جانبی ندارد.

 

فدراسیون جهانی چاقی پیش‌بینی کرده است که بیش از نیمی از جمعیت جهان تا سال ۲۰۳۵ دارای اضافه وزن یا چاق خواهند بود. از سال ۱۹۷۵، نرخ چاقی در جهان تقریبا سه برابر شده است و امید داریم که نوشیدن سرکه سیب راهی ساده و مقرون به صرفه برای کمک به مقابله با این بحران باشد.

 

محقق ارشد این تحقیق، دکتر رونی ابوخلیل، از دانشگاه روح القدس کاسلیک در لبنان گفت: «این نتایج نشان می‌دهد که سرکه سیب ممکن است مزایای بالقوه‌ای در بهبود پارامترهای متابولیک مرتبط با چاقی و اختلالات متابولیک در افراد چاق داشته باشد».

 

وی افزود: نتایج ممکن است به توصیه‌های مبتنی بر شواهد برای استفاده از سرکه سیب به‌عنوان مداخله غذایی در مدیریت چاقی کمک کند. این مطالعه می‌تواند تحقیقات بیشتر در این زمینه را تحریک کند و دانشمندان را به بررسی مکانیسم‌های اساسی و انجام مطالعات مشابه در سایر موارد و جمعیت‌ها تشویق کند.

 

سرکه سیب می‌تواند مکمل ضد چاقی امیدوارکننده‌ای باشد که هیچ عارضه جانبی ایجاد نمی‌کند.

 

این مطالعه سرکه سیب را با ۱۲۰ جوان که به چهار گروه تقسیم شده بودند مورد آزمایش قرار داد. شرکت‌کنندگان، متشکل از ۴۶ مرد و ۷۴ زن با میانگین سنی ۱۷ سال، همگی دارای اضافه وزن یا چاق با شاخص توده بدنی بین ۲۷ تا ۳۴ بودند.

 

به مدت ۱۲ هفته، سه گروه اول، دوز روزانه سرکه سیب را قبل از صبحانه مصرف کردند که مقادیر آن از پنج، ۱۰ یا ۱۵ میلی‌لیتر متغیر بود. به گروه چهارم نوشیدنی دارونما داده شد.

 

آنان وعده‌های غذایی خود را در دفترچه غذایی ثبت کردند و جزئیاتی را در مورد عادات ورزشی خود به اشتراک گذاشتند. در طول مطالعه، به‌طور متوسط ۶ تا هشت کیلوگرم از دست دادند و شاخص توده بدنی آنان بر اساس میزان سرکه مصرفی آنان ۲.۷ تا سه امتیاز کاهش یافت.

 

کسانی که بالاترین دوز ۱۵ میلی‌لیتری را دریافت کردند، پس از ۱۲ هفته بیشترین کاهش وزن و شاخص توده بدنی را مشاهده کردند که از میانگین ۷۷ کیلوگرم به کمی بیش از ۷۰ کیلوگرم رسید. با دوز ۱۰ میلی‌لیتر، میانگین وزن از ۷۹ کیلوگرم به ۷۲ کیلوگرم رسید و در پنج میلی‌لیتر، از ۷۹ به ۷۴ کیلوگرم کاهش یافت.

 

شاخص توده بدنی آنان نیز از ۳۱ به نزدیک ۲۷ کاهش یافت البته این کاهش بر اساس میزان مصرف سرکه بود. هر سه مقدار مختلف سرکه سیب بر اندازه‌گیری دور کمر و باسن و نسبت چربی بدن تاثیر می‌گذارد.

 

محققان همچنین دریافتند که سرکه سیب، گلوکز خون، تری گلیسیرید (نوعی چربی) و کلسترول را کاهش می‌دهد.

 

ابوخلیل خاطرنشان کرد: «نمونه مطالعه کوچک بود، بنابراین به‌طور بالقوه تعمیم یافته‌ها محدود می‌شود و یک دوره ۱۲ هفته‌ای برای سنجش عوارض جانبی احتمالی درازمدت سرکه سیب کافی نیست.»

 

این نتایج نشان می‌دهد که سرکه سیب ممکن است مزایای بالقوه‌ای در بهبود پارامترهای متابولیک مرتبط با چاقی و اختلالات متابولیک در افراد چاق داشته باشد.

 

وی افزود: این پژوهش می‌تواند تحقیقات بیشتر در این زمینه را تحریک کند و دانشمندان را به کشف مکانیسم های اساسی و انجام مطالعات مشابه در سایر جمعیت ها ترغیب کند.

 

در حالی که در این مطالعه، مداخله طراحی امکان سنجی و اثربخشی را برای تشویق آزمایش‌های بیشتر طراحی شده برای ارزیابی مقیاس‌پذیری و کاربردهای گسترده‌تر نشان داده است، در این مرحله باید در مورد تعمیم‌پذیری احتیاط کرد.

 

نتیجه‌گیری در مورد اثرات مستقل سرکه سیب بر نتایج مشاهده شده است و تحقیقات بیشتر در این زمینه باید شامل گزارش دقیق یادآوری رژیم غذایی یا دریافت تغذیه برای توضیح هرگونه عوامل مخدوش کننده بالقوه باشد و آزمایش‌های توضیحی آینده مکانیسم‌های تاثیر بر نشانگرهای بیوشیمیایی (لیپیدها و گلوکز خون) را علاوه بر کاهش وزن بیشتر روشن خواهد کرد./ایسنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار