سازمان هواشناسی: تهران خنک‌تر می‌شود/ باشماق، خوش آب و هواترین مرز اربعینی جاده چالوس از ساعت ۱۹ یکطرفه می‌شود آغاز توزیع واکسن آنفلوانزا از هفته آینده با نرخ ۹۱۷ هزار تومان رئیس دادگستری لارستان: حکم اعدام قاتل ۴ عضو خانواده بیرمی به زودی اجرا می‌شود دستگیری ۳۵۶ نفر از اتباع بیگانه غیرمجاز در زابل صدور بیش از ۱۹۰۰۰ روادید برای زائران افغانستانی از مرز چذابه هوش مصنوعی و توانمندسازی معلمان راهبرد اصلی آموزش و پرورش عملیات بزرگ پلیس در شاهرود؛ کشف کارگاه سیار تولید سلاح با ۱۱ هزار قالب جنگی! معاون استاندار تهران: حدود ۴۵ درصد خودرو‌های شخصی در استان فرسوده و نیازمند نوسازی هستند زنجان فردا چهارشنبه ۲۲ مرداد تعطیل شد استان همدان فردا تعطیل شد هشدار هواشناسی برای تهران/ رگبار در نیمه شمالی و وزش باد شدید در نیمه جنوبی و غرب چهارمحال و بختیاری فردا تعطیل شد نحوه به‌کارگیری معلمان سوادآموزی در آموزش و پرورش اعلام شد البرز چهارشنبه تعطیل شد کرمانشاه چهارشنبه ۲۲ مرداد تعطیل شد

"آب‌های زیرزمینی" ته کشید !

نتیجه یک تحقیق جدید از کاهش شدید مخازن آب زیرزمینی خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 08
کد خبر: ۲۳۵۲۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، آب‌های زیرزمینی، اکثریت قریب به اتفاق آب‌های شیرین سیاره ما را آب‌های زیرزمینی تشکیل می‌دهند اما ما آن را به‌طور پایدار نمی‌پذیریم یا آن را مدیریت نمی‌کنیم که در نتیجه عواقب جدی برای انسان‌ها و اکوسیستم‌های طبیعی به دنبال دارد.

 

به تازگی تحقیقی درخصوص اهمیت این منابع در اکوسیستم، توسط کالج علوم زیست محیطی و جنگلداری SUNY (ESF) با مشارکت دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا (UCSB)، دانشگاه کاردیف و موسسه تحقیقات صحرا (DRI) انجام شده که درخصوص کاهش شدید این منابع هشدار داده است.

 

محققان می‌گویند، آب‌های زیرزمینی برای بسیاری از اکوسیستم‌ها ازجمله تالاب‌ها، دشت‌های سیلابی، مناطق ساحلی و مناطق در معرض خشکسالی حیاتی هستند اما متأسفانه در سیاست‌های دولت‌های مختلف جهان به ندرت نیاز آبی آنها را در نظر می‌گیرند و همین موضوع باعث کاهش شدید ذخایر زیرزمینی آب به ویژه در مناطقی از قاره آسیا شده و برخی از ایالت‌های آمریکا شده است.

 

آنها هشدار می‌دهند که با ادامه روند بهره‌کشی از آب‌های زیرزمینی، در آینده‌ای نزدیک دیگر امکان احیا آنها وجود نخواهد داشت و این مهم درحالی اتفاق می‌افتد که حیات بیش از 80 تا 90 درصد از گونه‌های جانوری و گیاهی یک منطقه به این موجودات وابسته است.

 

در رابطه با این موضوع، پروفسور مایکل سینگر از دانشگاه کاردیف می‌گوید: برای اصلاح این روند در سطح جهانی، به تلاش‌های فزاینده‌ای برای مدیریت منابع آب زیرزمینی برای اهداف متعدد و نه تنها برای حمایت از نیازهای آب آشامیدنی یا کشاورزی نیاز داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ما با چالش های فزاینده تغییرات آب و هوایی و کمبود آب روبرو هستیم، ضروری است که از هم اکنون برای حفاظت از منابع ارزشمند آب زیرزمینی خود و حفظ حیات آنها اقدام کنیم و این تحقیق به عنوان فراخوانی برای اقدام عمل می‌کند و ما را ترغیب می‌کند تا نقش حیاتی آب‌های زیرزمینی را در اکوسیستم‌های خود بشناسیم و آن‌ها را عاقلانه به نفع همه مدیریت کنیم.

 

نتایج کامل این مطالعه در مجله Nature Water منتشر شده است./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار