برای شست‌وشوی سبزیجات هرگز از این مواد استفاده نکنید-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

برای شست‌وشوی سبزیجات هرگز از این مواد استفاده نکنید

مصرف سبزیجات نشسته و آلوده سبب ابتلا به بیماری‌های گوناگون می‌شود بنابراین شستشوی صحیح و ضد عفونی کردن سبزیجات برای سلامتی اعضای خانواده اهمیت فراوانی دارد. برخی از افراد برای شستشو و ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها از روش‌های غلطی استفاده می‌کنند و سلامت خود و خانواده‌شان را به خطر می‌اندازند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۲۳۶۴۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ شست و شوی سبزیجات با نمک و یا مایع ظرفشویی بدترین کار ممکن در هنگام شست و شو سبزیجات است، چرا که استفاده از این مواد برای شست و شوی سبزیجات بی فایده است.

برخی از هموطنانمان برای شست و شوی سبزیجات وضد عفونی کردن آن‌ها از مایع ظرفشویی استفاده می‌کنند. شستشوی سبزیجات با مایع ظرفشویی به دلیل چسبیدن این مواد به سبزی‌ها احتمال کارسینوژنی را بالا برده و سبب مسمومیت اعضای خانواده می‌شود. استفاده از مایع ظرفشویی سبب می‌شود که سطح سبزی ها، تخم و کیست انگل‌های موجود روی آن لیز و لزج شود و رشد کنند.

همه مسمومیت‌ها کشنده نیستند و با علائمی مانند تهوع، استفراغ، درد‌های شکمی، تب، اسهال همراه هستند. خانم‌های باردار، شیرده، افراد مبتلا به بدخیمی، افرادی که دارو‌های ضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، سالمندان، دیابتی‌ها نسبت به مسمومیت‌ها حساس‌تر هستند، بنابراین باید میوه و سبزی را خوب شست و شو دهند.

برخی از افراد برای شستشوی سبزیجات از نمک استفاده می‌کنند، اما نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی ندارد، ولی می‌تواند سموم آفت کش سطحی را از سبزی‌ها و میوه‌ها جدا کند، زیرا نمک، حالت قطبی شدن آب را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود سموم و آفت کش‌ها به راحتی در محلول آب و نمک حل شده و از سبزی‌ها و میوه‌ها جدا شوند.

برای ضد عفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات از این مواد استفاده کنید:

استفاده از مایع‌های موسوم به ضدعفونی‌کننده یا ترکیبات کلر

برای ضدعفونی کردن سبزیجات از مایع‌های موسوم به ضدعفونی کننده یا ترکیبات کلر استفاده کنید و نگران نباشید، زیرا کلر موجود در ضدعفونی کننده‌ها در آب حل و از آن جدا می‌شود.

بیکربنات سود

بیکربنات سود قدرت ضدعفونی بالایی دارد و می‌توان برای شستشو و ضد عفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات از آن استفاده نمود. برای این کار در یک لیتر آب یک قاشق بیکربنات سود بریزید و میوه‌ها و سبزیجات را به مدت ۱۰ دقیقه در آن قرار دهید و سپس آب بکشید.

سرکه

سرکه ماده ضدعفونی بسیار قوی و مؤثر است که قدرت ضد میکروبی دارد و استفاده از آن هیچ عارضه خطرناکی در پی ندارد. برای ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه یک لیوان سرکه را در یک لیتر آب بریزید و میوه‌ها و سبزیجات را در آن ریخته و بیست دقیقه صبر کنید سپس آن‌ها را آب بکشید.

لیمو

اسید سیتریک موجود در لیمو سبب خواص ضد عفونی و ضد باکتریایی آن شده است. لیمو می‌تواند آلودگی میوه‌ها و سبزیجات را از بین ببرد پس برای ضد عفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات، آب، سرکه و آب لیمو را به اندازه مساوی مخلوط کنید و میوه‌ها و سبزیجات را به مدت ده دقیقه در آن بریزید سپس آن‌ها را با آب فراوان بشویید و خشک کنید.

جوش شیرین

جوش شیرین نیز می‌تواند برای ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها موثر باشد. برای این کار چند قاشق جوش شیرین را داخل یک یا دو فنجان آب ریخته و خوب هم بزنید و محلول را داخل یک اسپری ریخته و روی میوه‌ها یا سبزیجات اسپری کنید. سپس بعد از گذشت چند دقیقه میوه و سبزی‌ها را با فشار خوب آب شستشو دهید تا انگل‌ها از آن‌ها جدا شوند. / نمناک

ارسال نظر