به گزارش راهبرد معاصر، حسین فرشیدی، روز شنبه در نشست خبری هفته سلامت، افزود: برنامه سلامت خانواده در ایران مورد توجه مجامع بین المللی قرار گرفته است.
وی گفت: نماینده منطقه سازمان جهانی بهداشت از اجرای طرحهای پیشگیرانه در جمهوری اسلامی ایران ابراز رضایت کرد.
فرشیدی افزود: طرحهای سلامت بر اساس اخلاق و نگرش اسلامی ما مربوط به تمام آحاد بشریت است.
وی ادامه داد: ۷ آوریل با شعار سلامت من حق من از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: از آنجا که شعار سال جهش تولید و مشارکت مردم است توجه به مشارکت مردمی در امور سلامت از اولویتهای وزارت بهداشت است.
فرشیدی بر لزوم ارتقای آموزش در زمینه سلامت به منظور افزایش مشارکت مردمی در این حوزه تاکید کرد و گفت: با همکاری آموزش و پرورش آموزش سلامت به دانش آموزان بخشی از پویشهای سلامت در کشور است.
وی افزود: از مشارکت دانش آموزان برای اطلاع رسانی به خانوادهها و ترغیب آنان به مشارکت در پویشهای ملی سلامت، بهره گرفته خواهد شد.
فرشیدی اضافه کرد: توجه به بهداشت محیط از آلودگی هوا تا استاندارد تشعشعات همچنین سلامت روانی، سلامت تغذیه و سلامت محیط در این زمینه کنترل میشود.
وی با بیان اینکه بسیاری از اختلالات جسمی عامل روحی و روانی دارد، افزود: با حفظ سلامت روحی و روانی جامعه به ویژه در گروههای نوجوان و جوان، موجب ارتقای سلامت در جامعه و کاهش تنشهای اجتماعی خواهیم بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: مراکز سراج با حضور ۳ مشاوره روانشناس تا سه برابر افزایش یافته است.
فرشیدی گفت: رسانه زیربنای اطلاع رسانی در زمین سلامت با اولویت سلامت خانواده است که در پویشهای ملی نقش و تأثیر رسانهها در افزایش میزان مشارکت در پویشهای ملی کاملاً واضح و قابل تقدیر بود.
معاون وزیر بهداشت گفت: سقوط آزاد کاهش رشد جمعیت متوقف شده و این موضوع یک نشانه خوب برای آغاز افزایش رشد جمعیت در سال جاری است.
وی افزود اجرای طرح نفس به منظور کاهش و کنترل سقط جنین در کشور و همچنین افزایش مراکز درمان ناباروری در برنامههای این حوزه است.
فرشیدی اضافه کرد: ورزش، تغذیه و کاهش استرس موجب سلامت افراد جامعه است.
وی گفت: سلامت خانواده، رشد جمعیت و کاهش بیماریهای غیر واگیر سه اولویت معاونت بهداشت در سال ۱۴۰۳ است.
فرشیدی گفت: پویش هپاتیت B در کشور آغاز میشود و واکسن سرطان دهانه رحم نیز در کشور تلقیح میشود.
فرشیدی بر لزوم کنترل مصرف مواد قندی و نمکی همچنین روغن در مواد غذایی تاکید کرد و گفت: باید به استانداردهای مصرف این مواد مضر در جهان دست یابیم.
وی اضافه کرد: هزار و ۸۰۰ نانوایی با آرد سبوسدار نان کامل به مصرف کنندگان میدهند.
وی افزود: امسال پویش ملی سرطان برای یک نوع از سرطانهای رایج در کشور برگزار خواهد شد.
فرشیدی با تبریک روز ملی آزمایشگاه گفت: تجمیع آزمایشگاهها از سال گذشته آغاز شده و امسال نیز ادامه خواهد یافت و تمام آزمایشگاههای کشور به سامانه وزارت بهداشت متصل خواهد شد.
وی گفت: آمارهای کشوری در این زمینه به منظور مدیریت سلامت جامعه بسیار تأثیرگذار است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، بر لزوم ارتقای سلامت با اولویت عشایر در کشور تاکید کرد و افزود: امسال ارتقای سلامت با موضوع دهان و دندان برای یک میلیون و پانصد هزار نفر از عشایر کشور اجرا میشود.
وی گفت: ارتقای سواد سلامت و همچنین آموزشها در زمینه سلامت از اولویتهای امسال وزارت بهداشت برای اجرای شعار سال است./ مهر