یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

خیزش دانشجویان، تبلور تعارضات پایدار در آمریکا

بیشتر دانشجویان آمریکایی راه حل موضوع فلسطین را خروج رژیم اشغالگر قدس از اراضی اشغالی و بازگشت فلسطینیان به سرزمین خود می‌دانند. بروز تعارضات پایداری که شاهد تبلور آن در جامعه غرب هستیم، قطعاً معطوف به برهه کنونی نیست و نقش بسزایی در آینده نگاری و آینده‌پژوهی تحولات آمریکا و اروپا ایفا خواهد کرد.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 02
کد خبر: ۲۳۸۵۱۰

خیزش دانشجویان، تبلور تعارضات پایدار در آمریکا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سرکوب وحشیانه دانشجویان مدافع فلسطین در دانشگاه های آمریکا ادامه دارد. دراین میان بسیاری از جامعه شناسان و روانشناسان حوزه اجتماعی در غرب مشغول رصد و تحلیل خیزش اخیر و ابعاد ماهوی و پسینی آن هستند. در سال های اخیر بسیاری از جامعه شناسان در آمریکا و اروپا تأکید کرده اند، شکاف میان دولت ها و ملت ها در غرب به نقطه ای بی بازگشت رسیده است و اگر در اصول حکمرانی غربی تغییری اساسی شکل نگیرد، به پاشنه آشیل لیبرال دموکراسی ادعایی غرب و نظام های سیاسی و حقوقی برخاسته از آن تبدیل خواهد شد.

 
در سال 2020 میلادی خیزش هایی که در محکومیت قتل جورج فلوید، جوان سیاه پوست آمریکایی شکل گرفت، نقطه آشکارساز تعارضاتی بود که میان مهاجران و رنگین پوستان ساکن غرب و سران قدرت در آن ها وجود داشت. با وجود این، خیزش اخیر به مراتب نسبت به سال 2020 میلادی گسترده تر و پیامدهایش عمیق تر است.

ماهیت و جنس جنبش عمیق و آگاهانه شکل گرفته در دانشگاه های آمریکا، ساختار حکمرانی غرب و ثوابت آن را به چالش کشیده است


دانشجویان و جوانان غربی روایت و خوانش رسمی نهادهای امنیتی، سیاسی و رسانه ای  غرب را درباره جنگ غزه پس زده و پیش فرض ها و ثوابت روایت سازی کاذب را زیر سؤال برده اند. متعاقب آن، دانشجویان آمریکایی نظام حقوقی غرب را نیز به گونه ای آشکار به چالش کشیده و مترادف سازی صهیونیسم ستیزی با یهود ستیزی و به دنبال آن، جرم انگاری را به مثابه دور باطل و وقیحانه تفسیر کرده اند.

 
در اینجا، اعتراضات معطوف به حزب (مانند دموکرات یا جمهوری خواه ) یا فرد (مانند جو بایدن و دونالد ترامپ) نیست، بلکه ماهیت و جنس جنبش عمیق و آگاهانه شکل گرفته در دانشگاه های آمریکا، ساختار حکمرانی غرب و ثوابت آن را به چالش کشیده است.

 
خیزش گسترده نقطه عطفی در تاریخ غرب به شمار می رود زیرا با بروز تعارضات پایدار میان نسل جدید (موسوم به z) و سیاستمداران غربی، جایی برای روایت سازی های دیگر شبکه های آشکار و پنهان قدرت در غرب در قبال حوادث و بحران های جاری در حوزه روابط بین الملل باقی نخواهد ماند. در هفته های ابتدایی جنگ غزه دانشگاه هاروارد-هریس  نظرسنجی قابل تأملی منتشر کرد که در آن، مخالفت 51 درصدی جوانان آمریکایی با ماهیت جعلی و متوحش رژیم اشغالگر قدس به تصویر کشیده شد.

 
در این نظرسنجی محرز شد، بیشتر دانشجویان آمریکایی راه حل موضوع فلسطین را خروج رژیم اشغالگر قدس از اراضی اشغالی و بازگشت فلسطینیان به سرزمین خود می دانند. بروز تعارضات پایداری که شاهد تبلور آن در جامعه غرب هستیم، قطعاً معطوف به برهه کنونی نیست و نقش بسزایی در آینده نگاری و آینده پژوهی تحولات آمریکا و اروپا ایفا خواهد کرد.

 
قدر متیقن شرایط جدید این است، غرب قدرت خلق تصاویر دروغین و همیشگی خود را درقبال تحولات بنیادین حوزه روابط بین الملل از دست خواهد داد. فراتر از آن، نسل جدید غرب نه تنها این روایت ها را پس می زند، بلکه هزینه تقابل و مواجهه با ساختار رسمی و پنهان قدرت در آمریکا و اروپا را در قالب خیزش های عمومی و دانشجویی می پردازند. کابوس حکمرانان غربی در قبال نسل جوان در حال تعبیر است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار