به گزارش راهبرد معاصر؛ طبق آمارهای ارائه شده همچنان برخی از بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن کم کاری میکنند و با توجه به دستور وزیر راه و شهرسازی و همچنین رئیس جمهور مبنی بر همکاری بیشتر بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن آمارها حاکی از کم کاری بانک ها است و عملکرد ۱۸ بانک در تسهیلاتدهی مسکن، کماکان صفر است.
آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانکها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین ۲۶ بانک، عملکرد ۱۸ بانک اقتصاد نوین، ایرانزمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن، کماکان صفر است.
این در حالی است که عباس حسینی مدیرعامل مسکن گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، قرارداد ۳۴۱ هزار و ۸۳۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در بانک مسکن به امضا رسیده که بر این اساس بیش از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک است.
وی ادامه داد: بنا بر آمار، بانک مسکن تاکنون بیشترین میزان مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را در کل نظام بانکی کشور داشته است و از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ و به تنهایی بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۱ هزار و ۵۹۹ واحد مسکونی پرداخت کرده که در تاریخ نظام بانکی بی نظیر است.
حسینی افزود: این بانک به رغم دارا بودن تعهدات خود از جمله تکمیل پروژههای متعدد برنامهریزی شده، احداث پروژههای ساختمانی شامل یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و اجرای شهر خلیج فارس در سواحل هرمزگان ، تمام توان و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و نیز تسهیلات متعدد تکلیفی و حمایتی به کار بسته است.
وی افزود: بانک مسکن در سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز نسبت به پرداخت ۴۴ هزار و ۸۸۵ فقره تسهیلات شامل انواع تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه، خرید، تعمیر و ساخت مسکن معادل ۹۹ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال به خانوادهها اقدام کرده است.
حسینی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ ، ۳۴ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به ۱۶هزار و ۹۵۸ جوان پرداخت شده است.
وی گفت: پرداخت تعداد ۱۵ هزار و ۶۵۸ فقره تسهیلات حوادث غیرمترقبه بالغ بر ۸ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال در بخشهای ساخت، تکمیل، معیشتی و کشاورزی در مناطق آسیب دیده در سال ۱۴۰۲ از اقدامات این بانک برای کمک به جبران خسارات و آسیب های وارده به هموطنان بوده است.
این در حالی است که فرشید ایلاتی کارشناس حوزه سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن باید توسط تمامی بانک ها اجرایی شود گفت: پرداخت تسهیلات ساخت مسکن خود کلید اصلی در تسریع اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن و همچنین رونق متقاضیان به شمار می رود و باید تمامی بخش ها در اجرای این طرح پای کار بیایند.
وی افزود: در حال حاضر تنها یک بانک مسکن در این بخش همکاری میکند و در صورتی که طبق قانون جهش تولید مسکن باید تمامی بانک ها ۲۵ درصد از سهم تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند./باشگاه خبرنگاران جوان