فیلم/ توضیحات معاون هلال احمر کرمان درخصوص جزئیات حادثه مرگبار واژگونى اتوبوس دانش آموزان اولین تصاویر از محل واژگون شدن اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی + عکس واژگونى اتوبوس حامل دانش آموز در کرمان با ۶ کشته رئال مهمترین جلسه فوتبال اسپانیا را تحریم کرد دانشمندان: خلق و خوی انسان صبح‌ها بهتر از دیگر اوقات روز است تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ حذف عزیزی خادم و کفاشیان از انتخابات قطعی شد / تاج، بهاروند و عابدینی، ۳ نامزد نهایی ریاست فدراسیون فوتبال ضرب و شتم فجیع کودک ۹ ساله توسط نامادری در سنندج / توضیحات بهزیستی کشف اسرار پیری انسان به وسیله موش‌ها جزئیات گفتگوی السیسی و ماکرون در مورد بازسازی نوار غزه حمایت نتانیاهو از کارزار «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران عفو یا تخفیف مجازات بیش از ۳۰۰۰ نفر از محکومان با موافقت رهبر انقلاب واریز عیدی بازنشستگان در روز‌های آینده تعیین سهمیه واردات رسمی برای ته لنجی‌ها محکوم شدن راشد الغنوشی به ۲۲ سال حبس

شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 08
کد خبر: ۲۳۹۸۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سنگ‌های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آن‌ها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می‌گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می‌تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع‌ترین علت آن چیزی است که می‌خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می‌دهد.

سنگ‌های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می‌شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می‌رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می‌شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید، زیرا تاخیر در تشخیص می‌تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می‌گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آن‌ها خود به خود از بین نمی‌روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می‌گوید: این عضوی از بدن است که مردم می‌توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند. / ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار