خسروپناه: جوانی جمعیت ریشه همه عوامل اقتدار آفرین در کشور است-راهبرد معاصر
علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت

خسروپناه: جوانی جمعیت ریشه همه عوامل اقتدار آفرین در کشور است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: جوانی جمعیت ریشه همه عوامل اقتدار آفرین در کشور است و اگر حد نصاب جمعیت در یک کشور شکل نگیرد، اقتدار و استقلال نظامی، بلوغ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی آن کشور نیز از دست خواهد رفت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 08
کد خبر: ۲۳۹۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی که صبح امروز (چهارشنبه) در سالن همایش های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، ضمن قدردانی از عوامل و برگزار کنندگان این همایش در ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بحث حکمرانی جمعیت و رابطه آن با اقتدار ملی گفت: حکمرانی یک فرآیند خاصی است که با مشارکت حاکمیت و به ویژه نهادهای مردمی به عنوان حلقه‌های واسط و میانی در حوزه جمعیت اتفاق می‌افتد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به وجود پنج گام و مرحله در فرآیندهای حکمرانی ناظر بر جوانی جمعیت با تاکید بر اقتدار ملی و نظامی گفت: گام اول در حکمرانی جمعیت، کشف ضرورت و اهمیت مسئله جمعیت و تاکید بر جوانی آن است.
وی با بیان اینکه رشد جمعیت نقشی ریشه ای و زیربنایی در بحث اقتدار دارد، افزود: رابطه جمعیت و اقتدار، رابطه ای انکار ناپذیر است؛ چراکه جوانی جمعیت ریشه همه عوامل اقتدار آفرین در کشور است و اگر حد نصاب جمعیت در یک کشور شکل نگیرد، اقتدار و استقلال نظامی، بلوغ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی آن کشور نیز از دست خواهد رفت.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با اشاره به گام دوم در بحث حکمرانی جمعیت و اقتدار ملی ادامه داد: در این مرحله باید مسئله جمعیت را رصد و راه‌بینی کرد؛ مراکز رصد باید همواره مسائل مربوط به جوانی جمعیت را رصد کرده و آن را هدایت کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تغییراتی که در حوزه باروری و فرزندآوری در کشور ایجاد شده است، گفت: با استناد به تحقیقات و آمار های رصد شده موجود، پیش بینی می‌شود که جمعیت کشور در افق 1430 با تثبیت نرخ باروری به سطح 61/1 فرزند (یعنی کمتر از دو فرزند)، جمعیت ایران چیزی در حدود 94 میلیون خواهد بود و جمع زیادی از این جمعیت را افراد میان سال به بالا تشکیل خواهند داد.
وی تصریح کرد: اگر موفق شویم که نرخ باروری را تا سطح 5/2 فرزند که در برنامه هفتم توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیش بینی شده است،افزایش دهیم، جمعیت کشور از حدود 85 میلیون نفر در سال 1401، به 94 میلیون نفر در افق سال 1406 خواهد رسید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) در حوزه سیاست‌گذاری پیرامون جمعیت و جوانی آن عنوان کرد: گام سوم در بحث حکمرانی در حوزه جمعیت، سیاست‌گذاریهای کلان در این حوزه است که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) از دو دهه گذشته همواره بر مباحث مربوط به جوانی جمعیت تاکید کرده‌اند و در این حوزه دغدغه‌مند بودند و در نهایت در تاریخ 30/اردیبهشت سال 93، چهارده سیاست کلی را در این حوزه به دستگاه های اجرایی ابلاغ فرمودند.
وی با اشاره به گام چهارمی که باید در حوزه جمعیت و جوانی آن طی شود، اظهار داشت: گام چهارم، وضع قوانین مربوط به حوزه جمعیت است و این گام نیز در کشور با وضع قوانینی همچون قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در حال طی شدن است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در مرحله چهارم سیاست های راهبردی و کلی ابلاغ شده را با وضع قوانین جزئی تر، باید اجرایی و عملیاتی کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، گام پنجم در حکمرانی جمعیت و اقتدار ملی را گفتمان سازی و فرهنگ‌سازی پیرامون مسئله جوانی جمعیت و فرزندآوری در میان مردم دانست و تاکید کرد: یکی از پیش نیازهای اصلی در بحث فرهنگ‌سازی در حوزه جمعیت، تبیین گفتمان‌های دینی در حوزه فرزندآوری از طریق ابزارهایی همچون رسانه‌های جدید و فضای مجازی، صداوسیما، منبرها و ... است.
وی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از عوامل اثرگذار در حوزه گفتمان‌سازی در حوزه جمعیت و فرزندآوری، تبیین بیانات و رهنمودهای حکیمانه و داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در این حوزه است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با بیان اینکه اگر نقش خانواده در یک جامعه تضعیف شود، باورهای دینی نیز در آن جامعه تضعیف خواهد شد، گفت: اگر به این مسئله باور داریم که افزایش جمعیت در افزایش اقتدار نقش دارد، باید به این مسئله نگاه حکمرانی داشته باشیم و در راستای تبیین باید آن به گفتمان‌سازی و فرهنگ سازی با استفاده از ابزاری‌های رسانه‌ای نوین در جامعه بپردازیم./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار