ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد موافقت کمیته هسته‌ای مجلس با روند مذاکرات عمان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش: دیوار مرزی با افغانستان به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران قائم‌پناه: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود

محمد مخبر کیست؟

محمّد مخبر دزفولی سیاستمدار و مدیر اجرایی است که از سال ۱۴۰۰ در دولت سیزدهم به‌عنوان هفتمین معاون اول رئیس‌جمهور ایران و پس از شهادت سید ابراهیم رییسی بر اساس اصل ۱۱۳ قانون اساسی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به مدت ۵۰ روز به عنوان رییس جمهور موقت خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 20
کد خبر: ۲۴۱۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمّد مخبر (زادهٔ ۴ تیرِ ۱۳۳۴) در خانواده ای مذهبی در دزفول متولد شده، پدر او حجت الاسلام علامه‌عباس مخبر، از وعاظ و منبری های سرشناس است. او دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در دزفول و اهواز سپری کرد، و پس از آن راهی دانشگاه شد، او مدرک کارشناسی مهندسی برق، کارشناسی ارشد مدیریت با گرایش سیستم ها و دکترای مدیریت و برنامه ریزی توسعه اقتصادی دارد، همچنین در رشته حقوق بین الملل نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا است.

 

مخبر، مدیرعاملی شرکت مخابرات خوزستان، معاونت استانداری خوزستان، ریاست هیئت مدیره بانک سینا، معاونت بازرگانی و حمل و نقل بنیاد مستضعفان و ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را به ترتیب در سابقه خود دارد.

 

در زمان ریاست او در ستاد اجرایی فرمان امام اقداماتی همچون راه اندازی موسسه دانش بنیان برکت، برکت تل، بنیاد برکت احسان، شهرک دارویی برکت و قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام انجام شد، و در دوران شیوع ویروس کرونا نیز ستاداجرایی فرمان امام توانست در زمینه تولید ماسک، و مواد ضدعفونی کننده به خوبی نقش آفرینی کند، و مدتی بعد نیز تولید واکسن ایرانی کرونا توسط این بنیاد آغاز شد.

 

محمد مخبر در ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ طی حکمی از سوی سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور وقت، به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور انتخاب شد. همچنین او ریاست «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» را بر عهده گرفت تا وضعیت اقتصاد را سر و سامان دهد.

 

به دنبال سانحه سقوط بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، جلسه هیئت دولت به ریاست مخبر برگزار شد.

 

براساس اصل 131 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس‌جمهور یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیس‌جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس‌جمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیت‌های وی را بر عهده می‌گیرد./ العالم

ارسال نظر