مشاهده گونه در خطر انقراض کرکس مصری در چهار محال و بختیاری-راهبرد معاصر
ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز تعداد بیماران مبتلا به ایدز در کشور اعلام شد؛ تفاوت قابل توجه تعداد مردان و زنان مبتلا به HIV فردا مدارس ۶ شهر غیرحضوری شد + جزییات 

مشاهده گونه در خطر انقراض کرکس مصری در چهار محال و بختیاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: ۲ فرد کرکس مصری گونه در خطر انقراض پس از سال‌ها در شهرستان بروجن مشاهده شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 25
کد خبر: ۲۴۲۳۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید یوسف‌پور روز شنبه با اعلام این خبر افزود: این گونه نادر پس ازسال‌ها در شهرستان بروجن توسط یکی از طبیعت‌دوستان و علاقمندان به طبیعت مشاهده و تصویربرداری شد.

وی گفت: این پرنده در فهرست سرخ اتحادیه حفاظت از طبیعت (IUCN) و در رده خطر انقراض (EN) قرار دارد.

یوسف‌پور با اشاره به اینکه در استان چهارگونه در خطر انقراض از جمله پلنگ ایرانی، غاز پیشانی سفید و کرکس مصری و بالبان وجود دارد، گفت: تاکنون در استان ۳۰۴ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار شناسایی شده که ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی وب لیست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت قرار دارد و ۴۹ گونه خزنده چهار گونه دوزیست شناسایی و ۳۲ گونه ماهی شناسایی شده است.

کرکس مصری در اغلب مناطق دشتی- استپی، کوهستان و کناره‌های جنگل به سر برده و در صخره‌های مرتفع آشیانه می‌سازد.

در ایران تابستان‌ها به نسبت فراوان و در زمستان‌ها به تعداد اندک در نواحی جنوب شرق کشور دیده می‌شوند.

زیستگاه این گونه بسیار متغیر است و ممکن است از ارتفاع نزدیک به سطح دریا‌ها تا محیط‌های کوهستانی دیده شود. در جنوب ایران غالباً در اطراف مراکز دفن زباله و در شمال ایران اغلب درحواشی جنگل‌ها دیده می‌شود.

گونه‌ای تک همسر و اغلب به تنهایی و یا با جفت درحال پرواز یا جستجوی غذا دیده می‌شود، اما در جا‌هایی که غذا فراوان باشد در دسته جات کوچک پراکنش دارد.

این گونه از سال ۲۰۰۷ میلادی در لیست سرخ IUCN و جزو پرندگان در معرض خطر انقراض (ٍEN) قرار گرفته است. در رده بندی ملی نیز جزو پرندگان حمایت وحفاظت شده طبقه بندی شده و دارای ارزش حفاظتی بالاست. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده