سازوکار تصمیم‌گیری مغز کشف شد-راهبرد معاصر
رئیس قوه قضائیه: در موضوع مبارزه با فساد نسبت به چند وزارتخانه کار‌های اساسی کردیم؛ صدا‌هایی هم بلند شد، اما کوتاه نیامدیم به‌کارگیری اتباع خارجی کار دست رستوران بین راهی داد آزار پرنده در حال انقراض در سواحل جنوبی توسط چند ماهیگیر + ویدئو توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده

سازوکار تصمیم‌گیری مغز کشف شد

محققان علوم اعصاب موفق شدند سازوکاری را کشف کنند که مغز طی آن برنامه‌ریزی می‌کند و تصمیم می‌گیرد. این یافته جدید برای درمان اختلالات مغزی موثر بر تصمیم‌گیری به‌کار گرفته خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 08
کد خبر: ۲۴۴۳۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، محققان در مطالعه‌ای جدید با نشان‌دادن فعل‌وانفعال قشر پیشین مغز و هیپوکامپ مکانیزم عصبی مربوط به «برنامه‌ریزی» را کشف کردند. این مطالعه نشان می‌دهد چگونه مغز برای هدایت تصمیمات، نتایج آتی را تصور می‌کند.


جزئیات تحقیق و یافته‌ها
هنگامی که قبل از گرفتن یک تصمیم مهم مکث می‌کنیم، ممکن است نتایج بالقوه‌ انتخاب‌های مختلفی را که می‌توانیم انجام دهیم، تصور کنیم. در حالی که این «شبیه‌سازی ذهنی» برای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری در زندگی روزمره بسیار مهم است، تا پیش از این نحوه‌ عملکرد مغز برای انجام این کار به خوبی درک نشده بود.

 

اکنون یک تیم بین‌المللی از دانشمندان، مکانیزم‌های عصبی به کار رفته در این فرایند را کشف کرده‌اند.نتایج این مطالعه که در مجله‌ی Nature Neuroscience منتشر شده است، نشان می‌دهد که برهم‌کنش بین قشر پیشین مخ و هیپوکامپ مغز به ما امکان می‌دهد تا برای هدایت تصمیمات خود، نتایج آینده را تصور کنیم.


«قشر پیشین مخ به‌عنوان یک «شبیه‌ساز» عمل می‌کند و با استفاده از نقشه‌ شناختی ذخیره‌شده در هیپوکامپ، به‌طور ذهنی اقدامات احتمالی را آزمایش می‌کند.»؛ این توضیحاتی است که مارسلو ماتار، استادیار دانشکده‌ی روانشناسی دانشگاه نیویورک و یکی از نویسندگان مقاله، ارائه می‌دهد.

 

وی می‌افزاید: «این تحقیق مکانیزم‌های عصبی و شناختیِ برنامه‌ریزی -که جزء اصلیِ هوش انسان و حیوان است- را  روشن می‌سازد. درک عمیق‌تر این مکانیزم‌های مغزی در نهایت می‌تواند به بهبود درمان اختلالاتی که بر توانایی تصمیم‌گیری تأثیر می‌گذارند، منجر شود.»نقش هر دو قشر پیشین مخ، که در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری به کار می‌رود و هیپوکامپ، که در شکل‌گیری و ذخیره‌حافظه نقش دارد، مدت‌هاست که شناخته شده‌اند؛ با این حال، وظایف خاص آن‌ها در تصمیم‌گیری با تأمل، که همان نوع تصمیم‌گیری است که نیازمند تفکر قبل از عمل می‌باشد، هنوز به خوبی روشن نشده بود.


این تحقیق با کشف فرآیندهای شناختی دخیل در برنامه‌ریزی، برای درمان اختلالات  مؤثر بر تصمیم‌گیری بسیار موثر خواهد بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار