کاهش نرخ اخزا بعد از مداخله ریالی بانک مرکزی-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

کاهش نرخ اخزا بعد از مداخله ریالی بانک مرکزی

کاهش تدریجی نرخ اوراق اخزا، حکایت از مداخله ریالی بانک مرکزی در طرف تقاضای این اوراق دارد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۰۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 23
کد خبر: ۲۴۶۵۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  خرید اوراق توسط بانک مرکزی به عنوان یک ابزار مهم در سیاست‌های پولی و مالی شناخته می‌شود. این اقدام به بانک مرکزی امکان می‌دهد تا با تأثیرگذاری بر نقدینگی و نرخ بهره در بازار، به اهداف اقتصادی خود دست یابد. گفتنی است اهداف خرید اوراق توسط بانک مرکزی می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

کنترل نقدینگی: بانک مرکزی با خرید اوراق از بازار، نقدینگی را افزایش می‌دهد که می‌تواند به تحریک اقتصادی و جلوگیری از رکود کمک کند.

 

کنترل نرخ بهره: از طریق خرید اوراق، بانک مرکزی می‌تواند نرخ بهره را کاهش دهد که این امر منجر به کاهش هزینه‌های وام‌گیری برای کسب‌وکارها و افراد می‌شود.

مدیریت تورم: با تنظیم نقدینگی و نرخ بهره، بانک مرکزی می‌تواند تورم را تحت کنترل نگه دارد.

 

حمایت از سیستم مالی: خرید اوراق می‌تواند به تثبیت و تقویت بازارهای مالی و کاهش ریسک‌های سیستمیک کمک کند.

 

لازم به ذکر است ابزارها و روش‌های بانک مرکزی برای خرید اوراق نیز در عملیات بازار باز و برنامه های خرید دارایی است. به طور کلی عملیات بازار باز، یکی از روش‌های رایج است که طی آن بانک مرکزی اوراق بهادار را از بازارهای مالی خریداری یا به آنها می‌فروشد. همچنین برنامه‌های خرید دارایی نیز در شرایط خاص مانند بحران‌های اقتصادی، بانک مرکزی ممکن است برنامه‌های گسترده‌تری برای خرید اوراق اعلام کند تا به طور مستقیم از اقتصاد حمایت کند.

 

مداخله مستقیم بانک مرکزی عامل کاهش نرخ اخزا

بررسی ها نشان می دهد بانک مرکزی با مداخله ی مستقیم، امروز در سمت خریدار برخی اوراق اسناد اخزانه بوده که همین امر نیز منجر به کاهش نرخ اخزا شده است. گفتنی است اتخاذ چنین سیاست هایی توسط بانک مرکزی خرید یا فروش وراق می تواند منجر به افزایش قیمت اوراق، کاهش نرخ بازدهی، تشویق به سرمایه‌گذاری شود.

 

همچنین خرید اوراق توسط بانک مرکزی یکی از ابزارهای کلیدی در سیاست‌گذاری‌های پولی است که می‌تواند اثرات گسترده‌ای بر اقتصاد داشته باشد. این اقدام نیازمند تحلیل دقیق و متوازن از شرایط اقتصادی و اهداف کلان اقتصادی است تا بتواند به صورت مؤثر و بدون ایجاد مشکلات جانبی، به اهداف خود دست یابد./ تسنیم

ارسال نظر