به گزارش راهبرد معاصر؛ دادگاه عالی آمریکا، طرح اتهام ممانعت از اجرای روند انتقال قدرت به جو بایدن پس از پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ علیه دونالد ترامپ را رد کرد.
قضات دادگاه عالی آمریکا با ۶ رای موافق در برابر ۳ رای مخالف، حکم دادگاه پایینتر که اتهام فسادگونه ممانعت از اجرای روند رسمی انتقال قدرت به بایدن پس از پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ را علیه دونالد ترامپ و جوزف فیچر یک مامور سابق پلیس، در پرونده حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، مطرح کرده بود، رد کردند.
براساس این حکم که به امضای قاضی کل جان رابرتس رسیده، دادستانهای پرونده حمله به ساختمان کنگره، باید نشان دهند که یک متهم در دسترس بودن یا یکپارچگی اسناد و دیگر مدارک مربوط به این روند رسمی را مختل کرده و یا برای این کار تلاش کرده است.
رابرتس همچنین تفسیر جامعتر وزارت دادگستری از آنچه که مفهوم انسداد و ممانعت است، رد کرده و آن را تفسیر بدیعی میداند که بخش وسیعی از رفتارهای عامیانه را جرم انگاری میکند و فعالان و لابی کنندگان را مشابه دههها قبل، به زندان میاندازد.
این در حالی است که جوزف فیچر، اتهام ممانعت از انتقال قدرت به جو بایدن پس از پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ را که از سوی دادستانهای فدرال علیه او و صدها تن دیگر از جمله دونالد ترامپ در پرونده حمله به ساختمان کنگره مطرح شده، به چالش کشیده است.
براساس این حکم، دادگاه پایینتر باید این پرونده را با درنظر گرفتن حکم دادگاه عالی، بار دیگر بررسی کند. این حکم تقویت بالقوهای برای ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ۵ نوامبر محسوب میشود.
دونالد ترامپ در این پرونده با دو اتهام ممانعت از انتقال قدرت به جو بایدن، به عنوان بخشی از ۴ مورد اتهامی در این پرونده روبروست که توسط جک اسمیت بازپرس ویژه پرونده مطرح شده است.
دادستانهای فدرال در این پرونده، همچنین ترامپ را به تحت فشار گذاشتن مقامات دولتی برای تغییر نتایج انتخابات ۲۰۲۰ و تشویق طرفدارانش برای حمله به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ برای اعمال فشار بر اعضای کنگره به منظور عدم تایید صلاحیت بایدن، براساس ادعاهای دروغین و طرح بروز تقلب گسترده در انتخابات، متهم کرده اند. در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، طرفداران ترامپ با یورش به ساختمان کنگره و شکستن موانع امنیتی و عبور از آنها به ماموران پلیس حمله و وارد ساختمان کنگره شدند تا مانع از تایید صلاحیت بایدن برای در اختیار گرفتن کرسی قدرت و انتقال مسالمت آمیز قدرت به او شوند.
ترامپ و متحدانش در آن زمان طرحی را برای استفاده از آرای الکترال تقلبی از ایالتهای کلیدی به منظور ایجاد ممانعت در روند تایید صلاحیت بایدن مطرح کردند.
این در حالی است که انتظار میرود دادگاه عالی در روز دوشنبه (۱ جولای) حکم خود را درباره درخواست ترامپ برای مصونیت از پیگیری قضایی در این پرونده صاد کند. ترامپ تاکنون در این پرونده گناهکار شناخته نشده است.
کمپین بایدن نیز در واکنش اعلام کرد این حکم این حقیقت اصلی را تغییر نمیدهد که دونالد ترامپ همواره خود را فراتر از دموکراسی و قانون میداند.
در بیانیه کمپین بایدن آمده است شورشیان خشن و کسانی که آنها را تشویق کردند باید در قبال اقدامات خود پاسخگو باشند، اما ترامپ چیزی به غیر از این فکر میکند.
مریک گارلند دادستان کل نیز نسبت به این حکم ابراز ناامیدی کرد و گفت: ۶ ژانویه حملهای غیرمنتظره به سنگ بنای سیستم دولتی ما و حمله به انتقال مسالمت آمیز قدرت از یک دولت به دولتی دیگر بود. حکم دادگاه عالی، یک قانون فدرال مهم را محدود میکند که وزارت دادگستری از آن برای پاسخگو کردن افراد حمله کننده به ساختمان کنگره و مواجهه با نتایج اقداماتشان استفاده میکند.
در صورت اثبات این اتهامات علیه ترامپ و دیگر متهمان این پرونده، برای آنها تا ۲۰ سال حبس به همراه دارد.
این در حالی است که اولین مناظره انتخاباتی جو بایدن و دونالد ترامپ روز پنج شنبه ۲۷ ژوئن به میزبانی شبکه سی ان ان به مدت حدود ۱۰۰ دقیقه برگزار شد و دو طرف در تمامی موضوعات به شدت یکدیگر را مورد حمله قرار دادند.
براساس این گزارش، لغزشهای کلامی بایدن و پاسخهای نامنسجم و تصادفی وی در این مناظره، نگرانیهای بسیاری از دموکراتها را درباره مناسب نبودن نامزد دموکراتها برای یک دوره ریاست ۴ ساله دیگر برانگیخته و بسیاری از دموکراتها را بر آن داشته تا به فکر جایگزینی برای بایدن باشند.
براساس این گزارش، ترامپ ۷۸ ساله نیز اشتباهات و خطاهایی در مناظره داشت، اما بیشتر تمرکزها پس از مناظره به ویژه در بین دموکرات ها، بر روی خطاها و ضعفهای بایدن بوده است.
در همین حال جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پس از نمایش ضعیف خود در مناظره انتخاباتی با دونالد ترامپ، در نخستین واکنش، ضمن تایید سن بالا و عملکرد بد خود در این مناظره، وعده داد که ترامپ را شکست خواهد داد.
عملکرد بهتر دونالد ترامپ در مناظره و روانه شدن موجی از انتقادات و ناامیدیها به سوی بایدن، در حالی است که نامزد جمهوری خواهان درگیر پروندههای حقوقی و کیفری متعدد است و تاکنون در دو پرونده تجاوز جنسی و پرداخت حق السکوت گناهکار شناخته شده است.
گفتنی است که مناظره بعدی ریاست جمهوری آمریکا برای تاریخ ۱۰ سپتامبر به میزبانی شبکهای بی سی برنامه ریزی شده است.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان) برگزار میشود. / تسنیم