عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

تامین ارز واردات به بیش از ۱۹ میلیارد دلار رسید

بانک مرکزی جمهوری اسلامی از ابتدای سال جاری تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات مبلغ ۱۹ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار ارز تامین کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۰ - ۱۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 06
کد خبر: ۲۴۸۴۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ مبلغ ۱۹ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار ارز مورد نیاز واردات را تامین کرده است.کالاهای تجاری و بازرگانی با ۱۰ میلیارد و ۶۱۲ میلیون دلار بیشترین حجم را به خود اختصاص داده است؛ این حجم از تامین ارز، با نرخ نیمایی صورت گرفته است.
کالاهای اساسی و دارو با ۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۳ میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۸۳۷ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.
گروه واردات در مقابل صادرات، با ۳ میلیارد و ۷۰۵ میلیون دلار و گروه تقاضای خدماتی با ۳۶۲ میلیون دلار در رده های سوم و چهارم دریافت ارز  قرار دارند.
در مجموع، تامین ارز صنایع در دو بازار نیما و واردات در مقابل صادرات، ۱۴ میلیارد و ۳۱۷ میلیون دلار بوده است. صنایعی که عمدتا ارز نیمایی و واردات در مقابل صادرات برای آنها تامین شده است، شامل صنایع حمل و نقل و خودرو، تجهیزات برق، معدنی، ماشین آلات و تجهیزات تولید و منسوجات و پوشاک است.
مطابق گزارش مرکز مبادله ارز و طلای ایران، میانگین موزون نرخ دلار در سامانه معاملات الکترونیکی ارز  بانک مرکزی (ETS)، ۳۸ هزار و ۹۹۸ تومان ثبت شده است. این عدد برای یورو و درهم به ترتیب ۴۲ هزار و ۲۲۶ تومان  و ۱۰ هزار و ۶۱۹ تومان است. میانگین موزون نرخ یوآن و لیر ترکیه  نیز به ترتیب ۵۳۶۵ تومان و ۱۱۹۲ تومان و روبل روسیه ۴۴۰ تومان ثبت شده است. نرخ موزون بر مبنای حجم معاملات ارزی انجام‌شده در یک ماه گذشته با نرخ‌های اعلامی در سامانه معاملات الکترونیک ارز (ETS) در حوزه حواله، اسکناس و حواله کالاهای اساسی و ضروری محاسبه می‌شود و جنبه عملیاتی ندارد. لذا نرخ اعلامی، صرفاً یک نرخ محاسباتی و نمایه‌ای است و نرخ معاملاتی جدید محسوب نمی‌شود./فارس

ارسال نظر