آخرین مهلت طرح رایگان ارتقا ایمنی ایران خودرو جزییات فروش محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین وضعیت پرواز‌های فرودگاه امام / مسافران بخوانند جزئیات جدید پرداخت معوقات بازنشستگان لغو ممنوعیت فصلی واردات و ترخیص برنج در سال ۱۴۰۵ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ کی واریز می‌شود؟ آخرین اخبار سهام عدالت ۱۴۰۵ و جزئیات مرحله جدید پرداخت نرخ ارز در مرکز مبادلات امروز یکشنبه ۲۱ تیر اطلاعیه توانیر در مورد برنامه خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۵ جزییات تازه درباره تغییر در نحوه سوخت‌گیری/ چرا کارت سوخت به کارت بانکی منتقل نشد؟ جزئیات حراج شمش طلا تیر ۱۴۰۵ فروش فوری و فوق العاده ۹ محصول ایران خودرو بدون قرعه کشی تیر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام طرح‌های عادی، جوانی جمعیت و خودرو‌های فرسوده کدام بانک‌ها ارز اربعین می‌فروشند؟ تحول در محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی + جزییات آخرین وضعیت اختلال بانکی ۲۱ تیر؛ زمان بازگشت کامل خدمات اعلام شد علت ریزش سنگین بورس چیست؟ علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟

افزایش 256 آتش‌سوزی‌های منابع طبیعی در 1403

افزایش 256 آتش‌سوزی‌های منابع طبیعی در 1403 فرمانده یگان سازمان حفاظت منابع طبیعی کشور از افزایش بیش از ۲۵۶ درصدی سطح آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ - ۱۹ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 09
کد خبر: ۲۴۹۱۲۶

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، علی ملکی آهنگران ، افزایش و تراکم پوشش گیاهی در سطح منابع طبیعی بر اثر افزایش بارندگی‌ها از اسفند سال گذشته و خشک شدن آن و همچنین عوامل انسانی را از دلایل اصلی این آتش‌سوزی‌ها عنوان کرد.

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 642 فقره آتش‌سوزی در سطح 11 هزار و 546 هکتار از سطح جنگل‌ها و مراتع کشور رخ داده است که بیشتر این آتش‌سوزی‌ها مربوط به استان‌های زاگرسی از جمله ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد می‌باشد.

ملکی آهنگران در همین حال گفت: 85 درصد این آتش‌سوزی‌ها در منابع طبیعی، سطحی بوده و فقط گیاهان زیرآشوکوب درختان سوخته‌اند و 15 درصد آتش‌سوزی‌ها منجر به سوخته شدن درختانی همچون بلوط و بادام شده است.

وی درباره آتش‌سوزی در جنگل‌های لرستان نیز تصریح کرد: از ابتدای تیر تا 16 همین ماه، 254 فقره آتش‌سوزی در سطح 5837 هکتار در این استان داشته‌ایم که علت بیشتر این حریق‌ها عمدی بوده و در این راستا تاکنون 20 نفر شناسایی، احضار و یا دستگیر شده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد: برخی از این حریق‌ها به علت اختلافات طایفه‌ای، بخشی به دلیل انتقام‌جویی از طبیعت و بخشی دیگر به علت آتش زدن بقایا و کاه و کلش مزارع توسط کشاورزان بوده است که نتوانستند آن را کنترل کنند و دامنه آتش به جنگل کشیده شده است.

وی با تاکید بر آن که حفاظت از 134 میلیون هکتار منابع طبیعی نیاز به تجهیزات، فناوری‌های جدید و اعتبار لازم دارد، اذعان داشت: ما در برنامه‌های مقابله با حریق و حفاظت از منابع طبیعی 41 پایگاه حریق در سطح کشور جانمایی کرده‌ایم که به دلیل کمبود اعتبار توانسته‌ایم تنها 10 مورد آن راه‌اندازی کنیم.

ملکی آهنگران افزود: احداث هر پایگاه حریق اصلی به 30 میلیارد تومان و هر پایگاه حریق منطقه‌ای نیز به 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی ادامه داد: برای ارتقای تجهیزات نیاز به 60 دوربین داریم که در سطح منابع طبیعی نصب شود که از این تعداد تاکنون 60 دوربین را خریداری کرده‌ایم که به دلیل نبود اعتبار نتوانستیم آنها را نصب کنیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی مانند حسگرهای حساس به حرارت و دود را برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع ضروری خواند و گفت: برای اطفای حریق و رصد و پایش منابع طبیعی به پهباد و ریزپرنده نیاز است.

وی با اشاره به اجرای رزمایش‌های مقابله با حریق برای نیروهای یگان حفاظت بیان داشت: از یک ماه پیش از نوروز، رزمایش مقابله با حریق در دستور کار قرار گرفت و تاکنون 571 رزمایش در سطح کشور اجرا کرده‌ایم تا نیروها به سطح آمادگی مطلوب برسند.

ملکی آهنگران با قدردانی از وزیر کشور و مدیرکل بحران کشور برای همکاری با این یگان حفاظت در اطفای حریق در منابع طبیعی گفت: این مجموعه‌ها 9 فروند بالگرد برای اطفای حریق و جابجایی نیروها در مناطق صعب‌العبور در اختیار ما قرار دادند./تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار