به گزارش راهبرد معاصر، ارمیدا آلیسجا بانا، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، در پیامی در مراسم بزرگداشت روز جهانی مقابله به توفان های ماسه و گرد و غبار افزود: با افتخار این بیانیه را به نمایندگی از FAO به عنوان ریاست متنوع ائتلاف سازمان ملل برای مبارزه با طوفانهای شن و غبار ارائه میدهم.
وی اظهارداشت: طوفانهای شن و غبار مسئلهای بینالمللی به اهمیت روزافزونی هستند که تاثیرات زیادی بر سلامتی انسان، امنیت غذایی، حمل و نقل، انرژی و محیط زیست دارند. حدود دو میلیارد تن گرد و غبار سالانه وارد جو میشوند که بر بیش از ۱۵۰ کشور در تمام قارهها تاثیر میگذارند و تهدیدی برای دستیابی به ۱۱ از ۱۷ اهداف توسعه پایدار و اهداف مرتبط دارند، زیانهای اقتصادی ناشی از یک طوفان شن و غبار میتواند به میلیونها دلار برسد.
این مقام مسؤول اضافه کرد: تغییرات آب و هوا، شامل تغییرات در دما و سطوح بارندگی و کاهش پوشش گیاهی، سطح خطرات طوفانهای شن و غبار را تغییر میدهد و ریسکهای مرتبط را در برخی مناطق افزایش میدهد. کسانی که به کشاورزی در مناطق خشک وابسته هستند با رویدادهای مکرر و گستردهتر و شدیدتر طوفانهای شن و غبار روبهرو خواهند شد. وی گفت: تلاشهای بینالمللی برای حمایت از کشورها در ارتقای شیوهها و سیاستهای پایدار برای کاهش منابع طوفانهای شن و غبار و مدیریت تاثیرات آنها در حال گسترش هستند. در سال ۲۰۱۷ مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را تصویب کرد که سازمانهای سازمان ملل متحد را تشویق به راهاندازی فرآیند بیننهادی برای توسعه یک پاسخ جهانی به طوفانهای شن و غبار میکند.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: در ادامه، ائتلاف سازمان ملل برای مبارزه با طوفانهای شن و غبار در سپتامبر ۲۰۱۹ در جریان کنفرانس ۱۴ از قرارداد ملل متحد برای مبارزه با بیابان زدایی در نیودهلی تأسیس شد، با تشکیل از ۲۰ سازمان سازمانهای ملل متحد و سازمانهای غیرسازمانهای ملل متحد؛ هدف ائتلاف، تحریک عمل جهانی علیه طوفانهای شن و غبار است.
وی اظهارداشت: با بزرگداشت روز بینالمللی طوفانهای شن و غبار سالانه، ما میتوانیم تلاشها را برای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت مبارزه با طوفانهای شن و غبار به منظور ترویج سلامت و خوب بودن انسان، ترویج استفاده و مدیریت پایدار از زمین، افزایش امنیت غذایی و مقاومت در برابر تغییرات آب و هوا و ترویج معیشت پایدار، به هم پیوسته کنیم، ما باید به همکاری برای ارتقای مدیریت طوفانهای شن و غبار در مناطق با خطر بالا که در بیشتر موارد فراتر از مرزهای ملی میروند، کار کنیم.
وی گفت: به عنوان ریاست ائتلاف از ژوئیه ۲۰۲۰، FAO متعهد است که همکاری با تمام اعضای ائتلاف و کشورها را ادامه دهد. ائتلاف ادامه خواهد داد تا تجربیات، دادهها، روشها و ابزارهای مربوط به مبارزه با طوفانهای شن و غبار را در زمینه های مختلف از جمله مدیریت پایدار خاک، خاک و آب برای حفاظت از سلامت و معیشت مردم و دستیابی به امنیت غذایی به اشتراک بگذارد./ فارس