آنتی بیوتیک ها چه زمانی در مقابل بیماری مقاوم می‌شوند؟-راهبرد معاصر
اختلال واتس اپ بر طرف شد تداوم آلودگی هوای تهران برای یازدهمین روز متوالی ماجرای ادعای اختلاس چند هزار میلیاردی در شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر سیرجان آغاز ثبت‌نام دستیاری فوق‌تخصصی پزشکی از فردا؛ اجرای تکمیل ظرفیت برای دوره قبل ناکامی قاچاقچیان در انتقال مواد افیونی کاظمی: پیگیر پرداخت پاداش فرهنگیان هستیم دادستانی: چهار عضو باند گروگانگیری در شرق کرمان بازداشت شدند خبر خوش برای کنکوری‌ها درباره میزان تأثیر و ترمیم معدل ۲۰ میلیون ایرانی از ‎واتساپ استفاده می‌کنند + نمودار نظرسنجی ایسپا پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست دانشگاه تهران مدارس کدام شهر‌ها تاکنون بدلیل آلودگی بصورت حضوری تعطیل شدند؟ غیرحضوری شدن نوبت صبح مدارس ۹ شهر خوزستان در روز چهارشنبه تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران امتحانات داخلی دانش‌آموزان تهران فردا برگزار نمی‌شود مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران چهارشنبه ۵ دی تعطیل شد

آنتی بیوتیک ها چه زمانی در مقابل بیماری مقاوم می‌شوند؟

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو، به تشریح مهم‌ترین دلایل بروز مقاومت آنتی بیوتیک ها پرداخت.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 30
کد خبر: ۲۵۲۳۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، آزینا نبی زاده، با اشاره به اینکه مقاومت آنتی‌بیوتیکی درواقع زیرمجموعه مقاومت ضد میکروبی بوده و مهم‌ترین دلیل به وجود آمدن آن استفاده بیش از حد و نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها است، گفت: یکی از عواملی که منجر به بروز مقاومت می‌شود، استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها است.

 

وی افزود: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها زمانی که بدن به آنها احتیاج ندارد، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند باعث بروز مقاومت هم شود. به عنوان مثال اکثر موارد گلودرد ویروسی بوده و نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد.

 

نبی زاده، یکی دیگر از دلایل بروز مقاومت به آنتی بیوتیک ها را استفاده نادرست از آن عنوان کرد و گفت: باکتری‌ها از هر فرصتی برای تکثیر استفاده می‌کنند. در این شرایط اگر فرد مصرف داروی خود را حتی یک یا چند روز فراموش کند، درمانش را زودتر از زمانی که پزشک معالج در نظر گرفته قطع کند یا از آنتی‌بیوتیک مناسب استفاده نکند مثلاً داروی فرد دیگری را مصرف کند باکتری‌ها شروع به تکثیر کرده و در روند تکثیر با تغییرات و جهش‌هایی که اتفاق می‌افتد نسبت به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند.

 

به گفته وی، در دامپروری به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری‌های موجود در بدن حیوانات هم از جمله دلایل بروز مقاومت آنتی بیوتیک ها است. همچنین گاهی اوقات ساختار ژنتیکی باکتری‌ها خود به خود دچار تغییر شده و باعث می‌شود آنتی‌بیوتیک قادر به شناسایی باکتری و از بین بردن آن نباشد. از طرف دیگر نیز ممکن است باکتری مقاوم به درمان آنتی‌بیوتیکی به فرد دیگری سرایت کند و فرد بیمار جدید به آنتی‌بیوتیک پاسخ ندهد./ مهر

ارسال نظر