نهمین روز نبرد در شمال سوریه؛ جنگنده های آمریکایی مواضعی در کوبانی را بمباران کردند/ دستگیری شماری از داعشی های فراری-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز جزئیاتی از توافق احتمالی لبنان و اسرائیل منتشر کرد اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای

نهمین روز نبرد در شمال سوریه؛ جنگنده های آمریکایی مواضعی در کوبانی را بمباران کردند/ دستگیری شماری از داعشی های فراری

حمله نظامی ترکیه و متحدین عربش به شمال سوریه در حالی وارد نهمین روز خود شده؛ که نیروهای دولتی سوریه در شهرهای کلیدی شرق رود فرات از قبیل رقه، دیرالزور و کوبانی مستقر شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 17
کد خبر: ۲۵۲۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ کلاف سردرگم جنگ در شمال سوریه به شکلی روزافزون پیچیده تر از گذشته شده است. مقامات آمریکایی لفظا اقدام ترکیه را محکوم کرده، اما عملا راه را برای پیشروی نظامیان تُرک و متحدین عربشان در شمال سوریه باز گذارده اند.

مهمترین تحولات شمال سوریه در طول ساعات سپری شده از این قرارند:

 

 در پی عملیات ترکیه بیش از ۳۰۰ هزار تن در سوریه آواره شده‌اند

 

طبق آمار دیده‌بان حقوق بشر سوریه، از آغاز حمله ترکیه و نیروهای سوری وابسته به آن در نهم اکتبر به مناطق تحت کنترل نیروهای کرد، بیش از ۳۰۰ هزار غیرنظامی در شمال شرق سوریه آواره شده‌اند.

 

در همین راستا، رامی عبدالرحمن، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه تصریح کرد: اکثر آوارگان از مناطق حسکة فرار کرده‌اند که در آنجا و نیز در مناطق مرزی و منطقه "کوبانی" در حلب و منطقه "تل ابیض" واقع در رقه در شمال این کشور درگیری میان طرف ترکی و کردها وجود دارد.

 

جنگنده‌های آمریکایی پایگاه کوبانی را بمباران کردند

 

به گفته مایلز کاگینز، سخنگوی ائتلاف آمریکا، دو فروند اف-۱۵ از ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا در اقدامی از پیش طرح ریزی شده کارخانه سیمان لافارژ در کوبانی را که به عنوان انبار مهمات از آن استفاده می‌کردند، بمباران کردند تا از آن برای مقاصد تروریستی استفاده نشود.این پایگاه به عنوان مرکز هماهنگی ائتلاف تحت امر آمریکا و نیروهای کرد علیه داعش مورد استفاده قرار می‌گرفت.

 

به گفته کاگینز تمامی پرسنل ائتلاف و تجهیزات تاکتیکی ضروری قبل از این حمله به خارج منتقل شده بودند.در ۱۶ اکتبر، ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا نیروهای خود را از شهرهای رقه و طبقه در شمال شرقی سوریه خارج کرد. ترکیه هم نیروهای خود را به شمال سوریه فرستاد تا عملیات چشمه صلح را آغاز کند.

 

طبق گفته رئیس جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان، این عملیات برای ایجاد منطقه امن در مرز ترکیه و سوریه و برای سهولت بازگشت آوارگان سوری انجام شده‌است.

 

بازداشت تعدادی از داعشی‌های فراری از سوریه در عراق


وزارت دفاع عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: نجاح الشمری، وزیر دفاع عراق روز چهارشنبه به همراه وزیر مهاجرت، معاون فرماندهی عملیات مشترک، فرماندهان برجسته و افسران وزارت دفاع، فرماندهان عملیات الانبار، الجزیره و نینوا از مناطق مختلف عراق بازدید کرد.وزیر دفاع عراق خاطرنشان کرد: تعدادی از اعضای داعش که از اردوگاه‌ها در سوریه به داخل عراق فرار کرده‌ بودند، بازداشت شدند.

 

الشمری تاکید کرد: عملیات تعقیب داعشی‌های فراری به داخل اراضی عراق ادامه دارد.وی بر لزوم استحکام مکان‌های دفاعی در نوار مرزی به منظور ممانعت از نفوذ این عناصر تروریستی به داخل خاک عراق تاکید کرد.

 

از سوی دیگر، آژانس امنیتی بلژیک از فرار دو تن از اعضای داعش و سه زن از زندان‌های تحت کنترل کردها در شمال سوریه خبر داد.

 

در همین راستا، رئیس دستگاه هماهنگی بررسی خطرات در بلژیک اعلام کرد که دو مرد و سه زن که گمان می‌رود از شهروندان بلژیکی هستند یا با آنها ارتباط دارند، از زندان تحت کنترل نیروهای کرد که از سال ۲۰۱۷ در آن بازداشت بودند، فرار کرده‌اند.

 

این مسئول بلژیکی همچنین گفت: بعید است که تروریست‌ها بتوانند بدون هیچ نظارت و کنترلی به قاره اروپا بروند و علی رغم آن، این امر را نمی‌توان کاملا بعید دانست.

 

در همین راستا، دادستان کل فدرال بلژیک اعلام کرد: بازگشت اعضای داعش بدون هیچگونه کنترل یا نظارت بزرگترین کابوس دستگاه امنیتی به شمار می‌آید.۵۵ شهروند بلژیکی در زندان‌های تحت کنترل نیروهای کرد در شمال سوریه هستند.

 

ترکیه در بمباران "راس العین" از تسلیحات شیمیایی استفاده کرد

 

اداره خودمختار کردها در شمال و شرق سوریه در بیانیه‌ای ضمن متهم کردن آنکارا به استفاده از تسلیحات ممنوعه بین‌المللی تاکید کرد، ارتش متجاوز ترکیه با استفاده از انواع سلاح‌ها در شهر راس العین، به نقض آشکار قوانین و منشورهای بین‌المللی می‌پردازد.

 

در این بیانیه‌ آمده است که اردوغان در پی شکست آشکار در پیاده سازی نقشه‌های خود، اقدام به استفاده از سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی همچون فسفر و ناپالم کرده است و این امر تهدیدی را نسبت به وقوع بحرانی انسانی و کشتارهای واقعی گسترده ایجاد می‌کند.

 

اداره خودمختاری کردها از افکار عمومی جهان و نیز نهادهای حقوقی و بشردوستانه خواست تا برای متوقف کردن تجاوزات خطرناک ترکیه و پایان دادن به این حمله فاشیستی اقدام کنند.

 

در همین حال، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از یک منبع پزشکی در بیمارستانی که تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک "قسد" است، تاکید کرد، عصر روز (چهارشنبه) مواردی از افراد مبتلا به سوختگی‌های شدید ناشی از بمباران ترکیه به شهر راس العین واقع در شمال حسکه به بیمارستان منتقل شدند که ظاهرا علت آن استفاده از سلاح‌های حاوی مواد شیمیایی است که ماهیت آن نامشخص است.

 

این منبع که ترجیح داد نامش فاش نشود، تصریح کرد، کمبود امکانات پزشکی و آزمایشی در بیمارستان، امکان تعیین نوع ماده‌ای را که موجب وقوع این نوع سوختگی‌های عجیب شده را فراهم نکرد، اما قطعا مواد استفاده شده از مواد ممنوعه بین‌المللی است. اکثر آسیب‌دیدگی‌هایی که دیروز بیمارستان پذیرش کرد، ناشی از استفاده ارتش ترکیه از تمامی انواع سلاح‌های سنگین است که از موارد خطرناک به شمار می‌رود.

 

نیروهای سوریه دموکراتیک تمام عملیات خود علیه داعش را متوقف کردند

 

مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک در مصاحبه با اسکای نیوز گفت: ما تمامی عملیات خود در رویارویی با داعش را در حال حاضر به حالت تعلیق درآورده‌ایم.

 

وی عنوان داشت: فعالیت ما به "اقدامات دفاعی" برای مقابله با حملات این گروه تندرو محدود خواهد بود.

 

جنگ سوریه در کاخ سفید

 

به گفته شاهدان نشست پشت درهای بسته‌ای که میان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، رهبران کنگره و اعضای کلیدی کمیته‌ها برگزار شد به جنگ میان ترامپ و قانونگذاران تبدیل شد.

 

با وجود نفاق شدید میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کنگره آمریکا که بعد از آغاز روند تحقیقات استیضاح عمیق‌تر هم شده، دو جناح بر سر مساله حملات ترکیه به شمال سوریه موضع واحدی دارند به طوری که هم میچ مک‌کانل، رئیس‌جمهوری‌خواه مجلس سنا و هم نانسی پلوسی، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان در اظهارات مشابهی اقدام ترامپ برای فراخواندن سربازان آمریکایی از سوریه را مورد انتقاد شدید قرار داده‌اند.

 

با این حال، حضور رهبران کنگره در کاخ‌سفید خیلی زود به جنجال رسانه‌ای دیگری بدل شد چرا که ترامپ در این جلسه خطاب به پلوسی گفته او یک "سیاست‌مدار درجه‌سوم" است. اظهاراتی که موجب شده رهبران دموکرات‌ها ضمن توهین‌آمیز خواندن این رفتار رئیس جمهوری، جلسه را زودتر ترک کنند.

 

ترامپ در هنگام خروج به آنها گفت: شما را در صندوق‌های رای می‌بینم.پلوسی گفته در کاخ‌سفید او و همکارانش شاهد "فروپاشی" رئیس جمهوری بوده‌اند.

 

رهبران دموکرات‌ها گفته‌اند در این جلسه که دستور کارش موضوع سوریه و حملات ترکیه بوده هرگز حرفی از موضوع استیضاح و تحقیقات مربوط به آن پیش نیامده اما آنها "به وضوح شاهد این بوده‌اند که قضیه استیضاح یک پیش زمینه ذهنی" برای ترامپ ایجاد کرده بود.

 

در واکنش به این اظهارات ترامپ هم عکسی را در توییتر منتشر کرده و مدعی شده که این در حقیقت نانسی پلوسی بوده که عصبی و متشنج شده بود.

 

اما دقایقی بعد از این توییت، پلوسی این عکس را به عکس پروفایل توییتر خود تبدیل کرد و بسیاری از حامیان او هم در توییتر نوشتند که از نظر آنها این عکس نشانه قدرت پلوسی و جرات او برای ایستادن در برابر ترامپ است.

 

جمهوری‌خواهان می‌گویند پلوسی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان و ارشدترین چهره دموکرات در نظام فعلی آمریکا تنها ماموریت خود را ساقط کردن دولت ترامپ تعریف کرده است.

 

این در حالی است که پلوسی که یکی از کهنه‌کارترین سیاستمداران در کنگره آمریکاست چند روز پیش در یک مصاحبه با مجله نیویورکر تاکید کرد که ترجیح می‌داده کار به جایی نمی‌کشیده که تحقیقات استیضاح کلید بخورد.

 

او گفت: ترجیح من این است که این روزها دموکرات‌ها به جای صحبت دایمی درباره استیضاح از برنامه‌های حزب برای آینده کشور و این که چه گونه می‌خواهند با این برنامه‌ها مردم را برای حضور در انتخابات سال آینده ترغیب کنند، سخن بگویند.

 

به گزارش آسوشیتدپرس، این دیدار ساعاتی پس از تصویب قطعنامه مجلس نمایندگان در انتقاد از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه برگزار شد.

 

چاک شومر رهبر دموکرات‌های سنا گفت: این یک «جلسه گفت‌وگو نبود و به نوعی حمله به یگدیگر بود، حملات لفظی زشت، که بر واقعیات متمرکز نیست. پلوسی هم گفت جلسه را ادامه ندادیم، چون ترامپ به نفس آن کاری نداشت.

 

جمهوریخواهان در مقابل می‌گویند که مشکل در واقع نانسی پلوسی بوده است. کوین مک‌کارتی رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان گفت، رئیس مجلس تمایل به شنیدن، یا کمک به یک جلسه مهم درباره یک موضوع امنیت ملی را نداشت.

 

پیش از این هم دیدار ترامپ با رهبران کنگره درباره تعطیلی دولت به دلیل جدل لفظی بین او و دموکرات ها نیمه کاره رها شده بود.

 

پلوسی به خبرنگاران گفت: آنچه ما از طرف رئیس جمهور شاهدش بودیم به نوعی سردرگمی توصیف می‌شود. ما برای سلامتی او دعا می‌کنیم چرا که از نظر ما او به "فروپاشی" بسیار جدی دچار شده است.

 

پلوسی معتقد است که ترامپ از رویکرد جدی و هماهنگ مجلس نمایندگان برآشفته است.

 

اما توهین‌های ترامپ تنها به پلوسی ختم نشد، وقتی چاک شومر، رهبر اقلیت سنا، جمله‌ای از جیمز ماتیس، وزیر دفاع سابق آمریکا نقل کرد که در آن گفته بود اگر آمریکا به اعمال فشار در منطقه مذکور نپردازد، "داعش مجددا ظهور خواهد کرد". ترامپ با قطع اظهارات شومر، ماتیس را "فرمانده بیش از حد بها داده شده در کل جهان" خواند.

 

ترامپ گفته است: "می‌دانید چرا؟ او به اندازه کافی سرسخت نبود. من داعش را اسیر کردم. ماتیس گفت این کار دو سال زمان می‌برد، من آن‌ها را در یک ماه اسیر کردم".

 

شومر همچنین از میچ مک کانل خواسته است که قطعنامه علیه ترکیه را هر چه زودتر به رای بگذارد.

 

وی گفت: ما نمی‌خواهیم که او رئیس جمهور را محکوم کند اما قطعنامه باید به رای گذاشته شود. امنیت آمریکا و کردها در دست یک نفر است، رئیس جمهور ترامپ و بهترین راه برای تحت فشار قرار دادن ترامپ هم صدور یک قطعنامه جدی دو حزبی است.

 

سرنگونی یک فروند پهپاد ترکیه‌ای در شمال سوریه

 

"یک فروند هواپیمای بدون سرنشین متعلق به نیروهای اشغالگر ترکیه در روستای مجیبره زرکان در حومه تل تمر در استان حسکه سرنگون شد".

 

نیروی دفاع هوایی سوریه طی سال‌های اخیر با استفاده از جنگنده‌ و موشک‌ با حملات آمریکا و اسرائیل به برخی پایگاه‌ها در مناطق مختلف این کشور مقابله کرده است. این حملات همزمان با پیروزی‌های ارتش سوریه در نبرد با تروریست‌ها و با هدف بالا بردن روحیه فرو پاشیده عناصر تروریستی داعش در مقابل پیشروی‌های ارتش این کشور صورت گرفت.

 

نیروهای سوریه دموکراتیک: ترامپ اعتراضی به توافق ما با دمشق ندارد

 

مظلوم کوبانی، فرمانده نیروهای "سوریه دموکراتیک" خاطرنشان کرد: روسیه ضامن توافق حاصل شده میان نیروهای دموکراتیک و دولت دمشق خواهد شد و توافق با دمشق گامی درست به سمت راهکار سیاسی است که حقوق کردها را در قانون اساسی تضمین می‌کند.

 

کوبانی در ادامه افزود: این توافق مستلزم استقرار نیروهای دولت سوریه در سر تا سر مناطق کردنشین در مجاورت مرزهای ترکیه است و گزارش‌ها مبنی بر این که نیروهای سوریه دموکراتیک مناطق تحت سیطره‌شان را به نیروهای دولتی تحویل داده‌اند، صحت ندارد.

 

وی همچنین تصریح کرد: تمامی عملیات علیه داعش که به رغم شکست میدانی‌اش همچنان به صورت گروهک‌های مخفی فعالیت دارد، متوقف شده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار