آمار معلمان بازنشسته مشغول در مدارس اعلام شد هشدار هواشناسی برای تهران/ افزایش دما و پایداری هوا در راه است/ غبار محلی در مناطق پرتردد جزئیات مهم جذب ٧۴ هزار نفر در آموزش و پرورش واریز حقوق فرهنگیان از روز پنجشنبه ٣٠ بهمن ماه ۱۴۰۴+ جزئیات ساعت جدید فعالیت میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار در ماه رمضان واکنش قوه قضائیه به ادعای وکیل امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو مأمور نیروی انتظامی شهرستان ایذه به شهادت رسید تمایل ایرانیان برای داشتن ۲.۵ فرزند/ نرخ باروری کل کشور حدود ۱.۴۴ مجوز استخدام ۸۵ هزار معلم در کشور صادر شد/ تکلیف معیشت معلمان چه می‌شود؟ احراز شهادت ۲ تن از قربانیان حوادث دی‌ماه در یاسوج تعیین سهم ایثارگران از ارز ترجیحی دارو و ملزومات پزشکی آغاز کلاس‌های درس دانشگاه آزاد اسلامی از ۹ اسفند به صورت حضوری اژه‌ای: اختیارات خود را به رئیس دادگستری استان‌ها تفویض می‌کنم ایکس از دسترس خارج شد دستور اژه‌ای برای تعیین تکلیف پرونده‌های بالای یک سال حمله به خودروی کارگران معدن در زاهدان/ پلیس در تعقیب اشرار مسلح

توضیحات قوه قضاییه در مورد خبری پیرامون اصلاح اساسنامه اسکودا

روابط عمومی معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) در هیچ‌یک از قوانین موضوعیتی نداشته و اصولاً از منظر قوه قضاییه، اسکودا نهادی قانونی که واجد ارتباطی با دستگاه قضایی باشد تلقی نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۲ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 15
کد خبر: ۲۵۴۵۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ روابط عمومی معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه در اطلاعیه‌ای که از سوی مرکز رسانه قوه قضائیه منتشر شده است، درباره مطالب مطرح شده از سوی کانون‌های وکلای دادگستری ایران پیرامون موضوع پیشنهادات قوه قضاییه برای اصلاح اساسنامه اسکودا که در فضای مجازی و برخی سایت‌های خبری درج شده است، توضیحاتی را ارائه داد.

در توضیحات معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه خطاب به کلیه وکلا، کانون‌های وکلای دادگستری و دانشجویان و اساتید و پژوهشگران حقوقی آمده است:

«۱- قوه قضاییه بر اساس قوانینی همچون قانون وکالت، قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و آئین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری با کانون‌های وکلای دادگستری در ارتباط است که بر اساس قوانین و مقررات مذکور، شرایط وکلا و نحوه اخذ پروانه وکالت و چگونگی نظارت قوه قضاییه در این خصوص بیان شده است، ولی "اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) " در هیچ‌یک از قوانین موضوعیتی نداشته و اصولاً از منظر قوه قضاییه، اسکودا نهادی قانونی که واجد ارتباطی با دستگاه قضایی باشد تلقی نمی‌شود.

۲- کانون‌های وکلای دادگستری نیز ظاهراً بر اساس تفسیر خودشان به موجب یک رابطه قراردادی، اساسنامه‌ای را در این خصوص تهیه کرده‌اند که اگر مبین هرگونه رابطه قراردادی باشد وفق ماده ۲۱۹ قانون مدنی بین متعاملین و قائم مقام آنها لازم الاتباع است و بر همین اساس این اساسنامه برای دولت در معنای عام آن و نهاد‌های دولتی و اجرائی هیچگونه الزامی را در بر نخواهد داشت تا مورد عمل قرار گیرد.

۳- در جلسه فوق الذکر افرادی به عنوان عضو هیئت مذاکره کننده با دستگاه قضایی معرفی و مطالبی را ابراز کرده‌اند.

لازم به ذکر است که در پی بروز مشکلات قانونی که موجبات عدم برگزاری انتخابات اتحادیه را فراهم نموده است، خود کانون‌های وکلا درخواست داشتند تا از طریق مذاکره با قوه‌قضاییه از این تعاملات استفاده کرده و راه حل‌های قانونی در این خصوص بررسی شود و لذا اصل این مذاکرات مورد خواست قوه قضاییه نبوده و بر همین اساس نیز تشکیل هیئت مذاکره کننده هم توسط خود این افراد شکل گرفته و تمامی جلسات در این خصوص نیز به درخواست همین افراد تشکیل شده و قوه قضاییه هیچ داعی در این خصوص ندارد.

۴- در برخی سایت‌های مربوط به کانون‌های وکلا اعلام شده که در راستای اصلاح اساسنامه، پیشنهاد قوه قضاییه درج ماده ۴ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در ماده ۲۲ اساسنامه اسکودا بود، این مطلب هم موضوعی نادرست است و قوه قضاییه به هیچ وجه پیشنهادی برای درج ماده ۴ فوق الذکر در اساسنامه نداشته و ارائه نکرده است.

۵- در خاتمه بنظر میرسد این قبیل افراد که مطالبی را به قوه قضاییه جمهوری اسلامی منتسب می‌کنند صرفاً برای فرار از عدم تفاهم خودشان در حل مشکلات داخلی است تا احیاناً از پاسخگویی در قبال کانون‌های وکلا اجتناب کنند. معذلک قوه قضاییه که با حسن نیت و برای رفع مشکلات قانونی اتحادیه به درخواست کانون‌های وکلا قدم برداشته است، حال که با اتهام از سوی برخی از این افراد روبرو می‌شود و این را دخالت یا اعمال فشار دستگاه قضایی تلقی می‌کنند، کانون‌های وکلا مختارند به هر نحوی که تدبیر می‌کنند اقدامات خود را از طرق دیگری پیگیری کنند.

در خاتمه ضمن تاکید بر اینکه قوه قضاییه نیز از تقویت کانون‌های وکلای دادگستری و شغل وکالت برای تقویت دادرسی عادلانه در نظام قضایی کشور استقبال مینماید و خود عزم بر آن دارد، اما این نوع اظهارات نادرست که بعضاً با مقاصد دیگری از سوی برخی افراد طرح می‌شود را اقدامی ناصحیح و مانعی بر گسترش تعاملات کانون‌ها با قوه قضاییه قلمداد می‌کند و انتظار دارد افراد دلسوز برای حرفه وکالت در این عرصه قدم بردارند.»/ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار