به گزارش راهبرد معاصر؛ "پلیس" در هر جامعه نمادی از اقتدار و امنیت آن جامعه است و در هر کشوری، تضعیف اقتدار پلیس مساوی با هرج و مرج و جرمی نابخشودنی تلقی میشود.
از زمان فرمانده کل انتظامی شدن سردار رادان شاهد آن بودهایم که هر مسالهای راجع به پلیس در فضای مجازی منتشر میشود، فراجا صریح و شفاف به آن پاسخ میدهد و اگر در آن پرونده پلیس مرتکب تخلف شده باشد طبق قانون با فرد متخلف برخورد میشود.
میشود گفت از فتنه دو سال پیش هر فیلمی که از درگیری پلیس با شهروند خانم در فضای مجازی منتشر شده، رسانههای معاند مسئله را به مسئله حجاب گره زدهاند! مانند همین حادثه اخیر که در آن "آرزو بدری" که به دلیل رفتار اشتباه خواهرش مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
ماجرا از این قرار است که آرزو بدری و خواهرش سوار بر خودرویی با شیشه دودی و در منطقه جرمخیزی (تا به امروز طرحهای امنیتی و انتظامی بسیاری در آن محله توسط پلیس اجرا شده تا آرامش و امنیت به آن محله بازگردد) از شهرستان نور در حال تردد بودند که پلیس به خودرو آنها مشکوک و دستور ایست میدهد.
خواهر آرزو بدری که به اذعان خودش به دلیل داشتن خلافی بالا از ایستادن میترسد، اقدام به فرار میکند؛ ماموران پلیس با استفاده از قانون به کارگیری سلاح به خودرو دستور ایست میدهند و دو گلوله به لاستیک شلیک میکنند. بعد از مدتی خودرو توقف میکند و ماموران متوجه میشوند که یکی از سرنشینان زخمی شده است و او را فوراً به مرکز درمانی منتقل میکنند.
حالا خواهر آرزو بدری به جای اینکه اشتباه خود را بپذیرد و خود را مسئول این ماجرا بداند، سعی در وارونه نشان دادن حقیقت دارد.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در نشست اخیر خود با اصحاب رسانه در این باره گفت: "براساس گزارش فراجا، اساساً موضوع مرتبط با حجاب نبوده بلکه عدم توجه به هشدارهای پلیس و فرار از صحنه و تعقیب و گریز بوده است؛ با توجه به اقدام مامور، بلافاصله ضارب دستگیر و در حال حاضر در بازداشت موقت به سر میبرد. پرونده در مرحله تحقیقات تکمیلی است."
اینکه پلیس یک جامعه را به قدری تضعیف کنیم که مامور پلیس در درگیریها و در موارد مشکوک، جرات استفاده از اسلحه را نداشته باشد یعنی تکرار شهادتهایی مانند شهادت سرهنگ رنجبر که در درگیری با اراذل از ترس دادگاهی شدن جرات استفاده از سلاح خود را نداشت و آن طور مظلومانه به شهادت رسید و البته این امر در نهایت موجب تضعیف امنیت جامعه خواهد شد.
در رعایت حقوق شهروندان شکی نیست اما در پرونده اخیر با توجه به گزارش پلیس و بر اساس مستندات فعلی، سرنشینان خودرو مذکور به دلیل عدم توجه به دستور ایست پلیس، مقصر هستند مگر اینکه این سکه، روی دیگری نیز داشته باشد که باید منتظر اعلام نتیجه تحقیقات قضایی باشیم.
عدم توجه به دستور ایست پلیس در هر کشوری، جرم تلقی میشود و تبعات بسیار سنگینی دارد و تمکین از دستور پلیس امری جهانی است و در هیچ کشور و قانونی، امکان بیاعتنایی به دستور ایست پلیس وجود ندارد البته که ماموران پلیس هم باید نهایت سعه صدر را در ماموریتهای خود به کار بگیرند./تسنیم