شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

واکنش پیونگ‌یانگ به اصلاح سند محرمانه «راهبرد هسته‌ای آمریکا»

کره شمالی به اصلاح سند راهبرد هسته‌ای آمریکا و آماده‌سازی برای رویارویی احتمالی اتمی با پیونگ‌یانگ واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 24
کد خبر: ۲۵۵۳۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، کره شمالی به انتشار گزارشی درباره اقدام جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تایید سند راهبرد هسته‌ای این کشور و آماده‌سازی برای رویارویی احتمالی هسته‌ای با روسیه، چین و کره شمالی واکنش نشان داد.

 

نیویورک‌تایمز هفته گذشته در گزارشی نوشت که بایدن سند مذکور را در ماه مارس تایید کرده است. پیونگ‌یانگ در واکنش به این گزارش، با بیانیه‌ای که در خبرگزاری مرکزی کره شمالی به چاپ رسیده است، تاکید کرد: کره شمالی به منظور مهار و از بین بردن هرگونه چالش امنیتی برخاسته از برنامه(هسته‌ای) اصلاح‌شده آمریکا، قوای راهبردی خود را به هر شکل ممکن تقویت خواهد کرد.

 

به نوشته تایمز، این سند فوق محرمانه برای نخستین بار، راهبرد بازدارندگی واشنگتن را به تمرکز بر گسترش سریع زرادخانه‌ هسته‌ای چین تغییر داده است. خبرگزاری مرکزی کره شمالی نوشت که وزارت خارجه این کشور «نگرانی جدی خود را درباره رفتار آمریکا ابراز داشته و آن را قویا محکوم و رد می‌کند.»

 

در بخش دیگری از این بیانیه اضافه شده که کره شمالی نسبت به پیشبرد برنامه هسته‌ای و ایجاد قوای اتمی کافی و قابل اتکا برای دفاع قاطع از حاکمیتش، متعهد است.

 

پیونگ‌یانگ و مسکو پس از جنگ جهانی دوم همواره متحد یکدیگر بوده و این رابطه پس از شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ نیز نزدیک‌تر شده است. واشنگتن و سئول، کره شمالی را به تامین تسلیحات و موشک برای روسیه در جنگ علیه اوکراین متهم کرده‌اند. پیونگ‌یانگ که خود را یک قدرت هسته‌ای «غیرقابل بازگشت» خوانده، اتهامات مذکور را «پوچ» توصیف کرده است. با این حال، این کشور بابت اقدام روسیه در وتویی که به پایان نظارت بازرسان سازمان ملل متحد بر نقض تحریم‌ها از سوی پیونگ‌یانگ انجامید، از مسکو قدردانی کرد.

 

در سوی دیگر، چین که با پیونگ‌یانگ رابطه نزدیکی دارد، در جنگ اوکراین خود را بی‌طرف خوانده و تاکید کرده است که برخلاف آمریکا و سایر کشورهای غربی، برای هیچکدام از طرفین جنگ، سلاح تامین نمی‌کند. با این وجود، پکن یکی از متحدان سیاسی و اقتصادی روسیه است و اعضای ناتو، به چین برچسب «تسهیل‌گر تعیین‌کننده جنگ» زده‌اند. / مهر

ارسال نظر