آماده گفت‌وگوی دو یا چندجانبه با عربستان هستیم-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

آماده گفت‌وگوی دو یا چندجانبه با عربستان هستیم

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: حاضریم حتی از طریق میانجی با ریاض گفت‌وگو کنیم تا مانع سوءاستفاده کشورهای ثالث شویم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 22
کد خبر: ۲۵۷۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با آناتولی درباره آخرین وضعیت کمیته قانون اساسی سوریه گفت: بر اساس اعلام «گیر پترسون» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه اولین نشست کمیته قانون اساسی این کشور ۳۰ اکتبر در ژنو برگزار می شود.

 

وی با بیان اینکه ایران از تشکیل این کمیته حمایت می‌کند، اظهار داشت: امیدواریم تحولات منطقه آثار سلبی روی این موضوع نگذارد و مقدمه‌ای برای اقدامات اساسی در روند سیاسی برای حل بحران سوریه باشد.

 

موسوی در پاسخ به این سوال که ایران چه نقشی در تحولات اخیر سوریه و ترکیه ایفا می‌کند، تصریح کرد: ایران، کشوری موثر در روند آستانه و ضامن آتش‌بس در سوریه بوده است و نقش مثبتی در کاهش تنش دارد. از دولت دوست و همسایه ترکیه خواستیم خویشتن‌داری کند و راه‌حل نظامی را در پیش نگیرد. ترکیه برای رفع نگرانی‌های امنیتی خود، این اقدام را انجام داد و اعلام کرد موقت است. ایران راه حل این مسائل را در اقدام نظامی نمی‌داند. راه حل را در گفت‌وگو، تفاهم و جستجو برای راه‌های مسالمت‌آمیز می‌دانیم. کوشیدیم اختلافات بین تمام طرف‌ها را رفع کنیم.

 

وی ادامه داد: باید به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها احترام گذاشت. ایران هر تلاشی را که تشخیص دهد برای رفع کاهش تنش و نگرانی ترکیه، دولت سوریه و مردم مفید است انجام می‌دهد. می‌کوشیم دیدگاه‌ها را به هم نزدیک کنیم.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین درباره پیشنهاد میانجی‌گری پاکستان برای انجام گفت‌وگو میان تهران و ریاض تصریح کرد: ایران و عربستان سعودی دو کشور مهم منطقه هستند و اختلافات آنها بر بقیه اثر می‌گذارد. با انجام گفت‌وگو اختلافات کاهش می‌یابد و سوءتفاهم برطرف می‌شود. این امر قطعا به نفع دو کشور، مردم منطقه و چه بسا جهان خواهد بود. برخی کشورها گفت‌وگوهایی با ما داشتند و با حسن‌نیت اعلام کردند آماده هستند برای نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و ریاض، کاهش تنش و رفع سوءتفاهم‌ها اقداماتی را انجام دهند. ایران از این تلاش‌ها استقبال کرده است.

 

وی ادامه داد: حاضریم حتی از طریق میانجی با ریاض گفت‌وگو کنیم تا مانع سوءاستفاده کشورهای ثالث شویم. طرح "پویش صلح هرمز" ایران شامل عربستان سعودی هم می‌شود. علاوه بر این، از طریق طرح و برنامه‌های دیگر نیز آماده گفت‌وگوی دو و یا چندجانبه با این کشور هستیم.

 

منبع: تابناک

ارسال نظر